icon

Mohu po antibiotikách pít víno?

mili11111111
12. zář 2025

Ahoj mám dotaz měla jsem zanet v zubu brala jsem dala in a pak ještě azitromycin .Poslední tabletu jsem dobrála ve čtvrtek, a mam dotaz v pondělí mám rozvodove stani které bude šíleně pro mě psychicky a vím že to bude hrozne ,já nepíšu alkohol vůbec ale ,v to pondělí nevím jak to zvládnu a jestli si nedám třeba potom cca třeba 2 dcl vína ,ale právě nevím jestli už můžu, vím že se ten azytromicin drží v organizmu prý cca 5 dnů i víc, má někdo zkušenost že po dobrani si dal vino dříve než za týden cca děkuji za odpoved

marketa1218
•
12. zář 2025

@mili11111111 Myslím, že si to víno v pohodě můžeš dát. A přeju pevné nervy 🙂

mili11111111
autor
•
12. zář 2025
@marketa1218

@mili11111111 Myslím, že si to víno v pohodě můžeš dát. A přeju pevné nervy 🙂

@marketa1218 děkuji moc já vůbec nepíšu sem abstinent ale vím že budu tak v háji vynervovana že sklenička vína bude fajn aby mi bylo lip

cilkat
•
13. zář 2025

Je to pět dní odstup, na antibiotika by to asi nemělo nijak vadit. Ale bacha na to, pokud normálně nepiješ a dáš si "jedno" ve velikém stresu: tělo bude pod adrenalinem, vstřebávání velmi rychlé, pravděpodobnoně nebudeš zvládat normálně jíst... I ta vlastně malá dávka tebou může brutálně zamávat. Doporučuju minimálně doprovod někým, komu fakt věříš. (Mě takle po státnicích spolužáci "opili" Kofolou... prostě cukr, kofein, a adrenalin... změny chování veliký, fakt jak kdybych v sobě měla nejmíň sedmičku vína. Tak bacha na to.)
A drž se.

mili11111111
autor
•
13. zář 2025
@cilkat

Je to pět dní odstup, na antibiotika by to asi nemělo nijak vadit. Ale bacha na to, pokud normálně nepiješ a dáš si "jedno" ve velikém stresu: tělo bude pod adrenalinem, vstřebávání velmi rychlé, pravděpodobnoně nebudeš zvládat normálně jíst... I ta vlastně malá dávka tebou může brutálně zamávat. Doporučuju minimálně doprovod někým, komu fakt věříš. (Mě takle po státnicích spolužáci "opili" Kofolou... prostě cukr, kofein, a adrenalin... změny chování veliký, fakt jak kdybych v sobě měla nejmíň sedmičku vína. Tak bacha na to.)
A drž se.

@cilkat děkuji za radu ,napadlo mě že když si dám vino a nepíšu tak že budu opilá i z 1 dcl vína ale že to může až tak moc zadávat z organismem to sem nevěděla, děkuji, budu mít doprovod tak to bude v pohodě