Škrábnutí kovovým drátem. Hrozí nákaza žloutenkou či virem HIV?
Ahoj holky v pátek jsem byla s kamoskama ve městě pak jsme si sedly do hospody a já se tam asi škrabla o drát kterým měli svázané menu. Ale od té doby mám v hlavě zase černé scénáře že jsem se mohla nakazit zloutenkpu nebo hiv kdyby se třeba predemnou skarbl nakazeny člověk. Hlavní příčinu už řeším s psychologem jsem už delší dobu takove precitlivela na všechno. Prosím kdyby se Vám to stalo řešily by jste to nějak?
Dekuji
No já bych leda řešila jestli nebudu mít jízdu.😁😁😁 Ale chápu, že máš strach. Já třeba mám strach z veřejných záchodů a dokonce když si u nás odskočí návštěva tak si nesednu na prkénko a čůrám jako chlap.😁😁😁
Kdyby se mi to stalo, tak bych si na místním wecku ruku umyla mýdlem a víc pozornosti bych tomu opravdu nevěnovala. Je fajn, že ty úzkosti související s možnou nákazou kde čeho řešíš, protože to je vyčerpávající, a to nejen pro tebe, ale i pro případného partnera. Mám manžela s OCD, který se o své zdraví nadměrně obává a dokáže si kde co vsugerovat a upřímně musím napsat, že po bezmála 24 letech už pro to příliš pochopení nemám...
Ja bych to maximálně postrikala dezinfekci a tím by to pro me skončilo. Nějaká nákaza nemoci me v takových případech nenapadá. Jooo, kdyby to byla jehla, tak bych to asi resila, tam mi ta nákaza přijde realnejsi. Je dobre, ze tu svou precitlivelost resis s psychologem, musí být pro tebe i okolí náročné s tím žít.
Pracuji v obchodě a říznu se o něco každou chvíli. Třeba ve čtvrtek jsem si vyměnila čepel u řezacího nože, takže když mi lehce projela přes prst, udělala malý řez, který krvácel. Tím nožem jsem řezala špinavé krabice. Takže jsem ránu jen opláchla, nastříkala desinfekci a zalepila. Kdybych se měla hroutit z každého škrábance, tak už jsem zavřená v Bohnicích, protože se pokaždé o něco škrábnu. Kolikrát ani krev neteče a nebo jen minimálně. To už pak nijak nečistím. Je dobře, že tu svojí nepřirozenou úzkost řešíš. Pokud je psycholog dobrý, časem to přestaneš tolik hrotit i ty.

Ne, neřešila bych. Řeším jen důležité věci.