Svědivé mini štípance. Co nebo z čeho mohou být?
Dobrý den všem, chci se zeptat, jestli nevi někdo co nebo z čeho můžou být tyto stipance... Nebo co by to mohlo být. Jsou malinke jako spendlikova hlavicka, podlite jakoby tekutinou, nekdy svedive...
Objevuji se mi na různých místech v různých intervalech. Někdy každý den nekde, jindy zase nekolik dní klid.
Mam je jen já, syn ani manzel ne.
Zvířata doma nemáme, žijeme v čistotě, tak doufám
oufam, ze to neni žádný svrab, stenice, blechy, nebo neco podobného.
@arianka blechy mně taky napadly, ale zvířata doma nemáme, a ani s něma nejsem v kontaktu.
A ty stipance jsou na různých místech. Někdy jen jeden, jindy je jich více na jednom místě.
A taky zvláštní, ze je mam jen já, syn ani manžel ne...
To u me take byla jsem postipana jen ja nikdo dalsi, hele nevim, jeste me napadaji stenice ? Ty si znama “privezla” z penzionu, kde spala na cestach..
@arianka no to už jsem zkoumala na netu taky, jestli to není stenice, ale fotky a popis na to nesedí :(
Uz jsem z toho nešťastná teda ale.
Každopádně děkuji za reakci 🙂
Molusky? Zkuste vyhledat. Já to neznám, ale na různých diskusích se často objevují.
@terezz29 určitě, mám to v plánu, jen jsem chtěla zkusit, jestli nekdo nemá podobnou zkušenost
Napadla mě alergie, nebo projev atopickeho ekzemu. Nejlepší bude opravdu zajít na kožní
když jsem tentoproblém řešila byla jsem z nás 6-ti poštípaná jen já a klid byl až když jsem nechala vyderatizovat prostory tady těch potvor se špatně zbavuje podle obrázku to štěnice jsou,
jo ještě u toho je nejhorší že ty svině vylézají jen v noci zkontroluj ještě pořádně prostor kde spíš atd a kdyby se nějaké našly dát třeba do skleničky
Manželovi se tohle dělá od blech, je na ně alergický. Já nejsem, takže mně se těsně po kousnutí udělá červený flíček a za chvíli zmizí - což znamená, že si toho manžel se synem vůbec nemusí všimnout.
@floruska ja uz nastrazila tolik pasti, vse prolezla a nikde nic, ani náznak ze by tady takove potvory byly.
Navic, podle popisu ty stipance maji mit uprostřed tmavy vpich, ja to mam podlite vodickou, tak jjak to byva třeba u nestovic... Tak ja uz nevím...
Každopádně děkuji
Tak není to tolik pravděpodobný, ale stačí, aby k vám přišel na návštěvu někdo, kdo zvířata má, nebo na vás můžou skočit venku. A jedna blecha má asi sto vajíček, takže to je hned.
@lstuchlova ahjo...
Kdyz zajdu na kožní, jsou tam schopni na 100% rozeznat ty stipance?
Nebo nějaká ráda, jak a kde je najít doma?
To bohužel nevím.
Zkus ráno obrátit pyžamo naruby, mohly by být třeba v nohavicích nebo rukávech, nebo zkus dát někam na koberec lavor s vodou, kam by mohly skočit. Ale jsou to svině, po čase se dostanou i z tý vody 😀
na popisy se vykašli je totak že pokud tě to svědí a pokud máš stále nové jsou to štěnice
my jsme taky měli vábničky a nic a pak když jsem měla pořád nové a svědilo to jako prase přišlo mi že mám alergii nebo prostě citlivou pokožku pozvala jsem si deratizátory oni mi
vystříkali byt a když jsem pak viděla jak ty potvory ne moc lezou ze sedačky šla pryč vyhodit
a pak po druhém postřiku byl už klid
dr to úpoznala hned že to je od štěnic psychicky jsem z toho byla dost špatná,na kožním mi dala jen blbý framykoin který mi nepomohl a i tak že mám hledat co mě mohlo poštípat
sranda je že manžel když spal u známého to přitáhnul a ani mi to prvně neřekl
zkus i tu kožní každopádně žádné biolity ani nic podobného
pak dej když tak vědět co to tedy bylo
@lstuchlova koberce nikde nemáme, mame zrovna po rekonstrukci, vsechno nové, vydrhnute, zkusím dát tu misku pod postel a uvidime, budu chodit na pravidelné kobtroly :D
@floruska ono je vcelku divne, ze ty pupinky nepribyvaji každý den, on se třeba jeden den objevi jeden, pak je pár dni klid a najdu jich někde více, potom zase den dva klid a zase nekde jinde najdu jeden.
Ale jakmile to začnu škrabat, mam pocit, ze jich tam je hned vice.
No upřímně jsem z toho debil jako a doufám, ze to žádná taková hnusná havěť nebude 😬
Mame doma cisto, po rekonstrukci, žádné koberce, vsude jen vinyl, vse nové vycistene atd, novy gauc, nova matrac, a ony ty "stipance" byli i před rekonstrukcí a ted po měsíci, co máme po se taky objevují, tak jsem z toho opravdu pako.
No objednám se na to kožní a uvidime, co z toho bude.
Každopádně děkuji za zkušenost ☺️
Také bych řekla štěnice. Bohužel jsme měli tu čest. Můžou k Vám přilézt od sousedů. My doma měli snad jen 1. Ani druhý postřik na ní nezabral. Také jsem nebyla poštípaná denně. Nejvíce jdou na děti a ženy. Na chlapy téměř vůbec, protože jsou chlupatý. Manžel spal vedle mě, já poštípaná a on bez štípance. Myslela jsem, že jsme si jí přivezli z Egypta a nakonec jsme zjistili, že pod námi měli zamořený celý byt a vůbec to neřešili. Já manžela donutila rozebrat nábytek, postel a nikde nic. A někde jsem četla, že máš v noci vylítnout z postele a rychle rozsvítit a ta potvora tam byla.
@elinka90 přesně tak zajímavé je že ty svině dokážou zalézt jak sou nažrané třeba i rok být zalezlé a pak mohou utočit znovu to se nedá jinak říct,jako fakt nepřeji nikomu každý den prát i to už vyprané po 6lidech,taky jsem z toho byla na palici protože ze všech jsem byla poštípaná jen já
kdoví kolik mohou naklást vajec jak se pak přemnoží to je konečná a člověk nemusí být žádná špína nebo tak
Dobrý den, mně by taky zajímalo, resime to stejné a je to nekonečné a tak trochu to odpovídá objemu variantam (blecha, stenice) a tak trochu ani jedné...firma už tu byla 3x a žádné výsledky zatím:_(
Člověk je z toho znicenej psychicky i finančně :(

Ja mela tohle od blech ale to bylo od zvirat a hlavne primarne sly na kotniky vzdycky