Úzkosti po porodu: Jak zvládnout druhé dítě po 10 letech?
Ahojte, mám již dceru 10 let, po porodu absolutní nespavost, skončila jsem na AD a přesto to byly první tři roky peklo, přidali se i úzkosti atd…. Po nástupu do práce se to zlepšilo, a postupem času to bylo lepší a lepší.
Po 8 letech jsem vysadila AD… jenže to jsem nemela dělat, začlo opět peklo. Takže opět A.D, sedlo si to, beru teď rok min dávku prášku, které se můžou v tehu i a jsem na 99% ok a s tím přišel i pocit na druhé dítě. Přála bych si ho hodně, ale je tam velký strašák, ze opět do toho spadnu, ze opět se nevyspím a začnou ty stavy znova. Manžel to nechává na me, máme dům, finance jsou taky ok.
A já zvažují, zda opravdu by mi to stalo za to, jít do druhého dítěte.
Nemáte některá vlastní zkušenost, ze jste měly po prvním porodu podobné problémy a přesto jste zvládly druhé dítě?
@svija dekuji za komentář .. mužů se zeptat, jak dlouho ten stav po druhem dítěti trval?
Myslím, že tak 3 měsíce, než se to léky úplně srovnalo. Ale už je to dávno, mladšímu synovi bude 12, tak už si to pořádně nepamatuji.
Čekám po 11 let třetí. Druhé dítě mělo otočení režim, takže první spalo v noci a druhé přes noc řvalo. 3 měsíce peklo, teď si říkám že první dvě jsou už větší a přes den s třetím pomůžou.
@taniik pravě proto u nás nepřipadalo v úvahu mít dvě deti brzo po sobě, to bych nedala a ani jsem nikdy dve deti vlastně nechtěla … a myslím, že rozdíl 11 let už bude “pohoda” … jen nespadnout zase do těch psychostavu 🫣
Já jsme zase chtěla dvě do 3 let od sebe. První dítě bylo úplně zlaté, druhé bylo zlaté až po těch 3 měsících. Obě my pak spali celou noc. Takže úplně na klid. No třetí těhu mám od začátku rizikové, ale jsem už v půlce.
Mě v těhotenství okamžitě antidepresiva sebrali, tak jsem najela na CBD kapky a dobrý. Zhroutila jsem se až po šestinedělí, takže jsem začala brát zase antidepresiva a dobrý 🙂
@dasipe koukám, že máte rozdíl mezi dětmi 9 let, než jste měla druhé, tak už jste byla v pořádku a po porodu to opět přišlo? 🙈
V podstatě ano ale měla jsem spoustu spouštěčů. Kdybych je neměla, asi bych se tomu vyhnula.

Ahoj, já měla po prvním porodu velké psychické problémy, ne úzkosti, ale obsedantne kompulzivni poruchu- nutkave myšlenky, taky velkou nespavost. Stejně jsem pak do druhého tehu šla, v druhém těhotenství jsem žádné léky nepotřebovala. A zase po porodu opět psychostav. Ale i tak jsem za 2 děti ráda, nelituji.