Wobenzym po operaci kolene. Máte zkušenost, že pomáhá?
Dobrý den, čeká mě za měsíc plastika křížového vazu a v lékárně mi doporučovali koupit si Wobenzym na lepší hojení a proti otokům. Jenže ta cena za to velké balení je docela pálka. Máte s tím někdo reálnou zkušenost po operaci? Fakt se to hojí rychleji, nebo jsou to vyhozené peníze? Doktor mi řekl, že to můžu zkusit, ale nezněl úplně přesvědčivě.
Jsem po plastice vazu30.1.
Existuji i alternativy k wobenzymu.
Ja mam s wobenzymem ( reflexymem )dobre zkusenosti v rodine i okoli.
Ale ono to pry neni uplne vhodne kombinovat s trobozovou injekci, takze bys to stejne mela brat az nekolik dnu / tydnu po operaci. Coz zas w. zabira az po delsi dobe …
Ja si koupila Ty slozky co jsou ve Wobenzymu zvlast. A beru je . Ale nvm jake by to bylo bez neho … ale ze zacatku jsem nebrala a ted neberu pravidelně stejne.
Mnohem důležitější je rehabilitace, lymfodrenaze apod.
Ty jsem zacla asi 3.den celkem intenzivně . ( Prvni 3 dny jsem myslela ze bolesti umřu . Ale bolela me spise jizva , nez uvnitr, jakmile se jizva stahla a jak mi pak vyndali cvoky, nemela jsem uz vubec zadne bolesti.
Me neprijde , ze je tam moc toho na hojeni . Spis jsou vsechny svaly a vsechno ochable , zkracene, stahnute , otekle …
Wobenzym už se nevyrábí, ale má spoustu generik. Za mě to není špatná volba k urychlení hojení, ty účinné látky podporující regeneraci a imunitu to má, studie taky. Jako vyhozené peníze to nejsou. Ale zároveň je to pořád jen doplněk stravy, není to žádná zázračná pilulka, co tě postaví za tři dny na nohy. 😀 Za mě teda nedává moc smysl skládat si to sama z xy dalších doplňků, to do toho na investuješ stejně, ne-li víc a výsledek podobný.
Wobenzym už se nevyrábí, ale má spoustu generik. Za mě to není špatná volba k urychlení hojení, ty účinné látky podporující regeneraci a imunitu to má, studie taky. Jako vyhozené peníze to nejsou. Ale zároveň je to pořád jen doplněk stravy, není to žádná zázračná pilulka, co tě postaví za tři dny na nohy. 😀 Za mě teda nedává moc smysl skládat si to sama z xy dalších doplňků, to do toho na investuješ stejně, ne-li víc a výsledek podobný.
@prejeta_zaba ja si koupila 3 preparaty a v podstate tech prasku beru jeste mene nez wobenzym 😅a cenove taky mnohem lepsi 🙂
@prejeta_zaba Wobenzym lze sehnat na Slovensku, doručují i do ČR, nedávno jsem objednávala...
Wobenzym si dost lidé chválili co si pamatuji. Jestli mohu, za sebe bych doporučila chlorellu a ječmen, dělám poradce, pokud bys chtěla. A co ještě doporučím nějaký kvalitní kolagen, tady neporadím, sama hledám.
S wobenzymem neporadím. Ale protože mě plastika čeká též a mám z toho strach, tak se sem zaháčkuju, abych mohla sledovat...má někdo vaz od dárce nebo jste takovou možnost nedostali?
S wobenzymem neporadím. Ale protože mě plastika čeká též a mám z toho strach, tak se sem zaháčkuju, abych mohla sledovat...má někdo vaz od dárce nebo jste takovou možnost nedostali?
@leilinka1234 od darce ? To slysim poprve ,( to se dela? )
@leilinka1234 z ceho mas strach 🙂?
Ted o tom ctu a nabizi to az v pripade ze ,, dojdou,, vlastni pry 🙂
@veronicka89 jen mě zajímá, zda to někdo třeba má takto řešené...a bojím se bolesti. Co jsem slyšela, tak to prý hodně bolí, pár dní po operaci. A protože jsem posera, byť nemám přehnaně nízký práh bolesti, tak se mi začínají svírat půlky a přemýšlím, jestli na tu operaci chci vůbec jít 😃
@prejeta_zaba Wobenzym není doplněk stravy, je to lék a dá se objednat ze Slovenska.
@veronicka89 jen mě zajímá, zda to někdo třeba má takto řešené...a bojím se bolesti. Co jsem slyšela, tak to prý hodně bolí, pár dní po operaci. A protože jsem posera, byť nemám přehnaně nízký práh bolesti, tak se mi začínají svírat půlky a přemýšlím, jestli na tu operaci chci vůbec jít 😃
@leilinka1234 jsk uz jsem psala , me bolela silene ta kuze , proto si myslim , ze mi bezne kapacky nezabiraly.
Morfium injekce me zachránily. Me proste v nemocnici rekli ze mi daji vsecko jen at nemam bolesti. Takze po vycerpani vsech moznych keku typu nivalgin apod prislo na radu tohle.
Po 3 dnech jak se jizvy stáhly. Jako kdyz utne a uz si zadnou bolest nepamatuju. 🙂
Takze pokud budes mit hezky zašito treba to budes mit uplne v pohode🙂
Bez holi chodim uz dlouho a to jeste nemam ani 2 mesice od operace ( 30.1) nic me neboli , snazim se ted pilovat ohybani - jsme na nejakych 115 stupnich . Natahnuti uz je skoro na maximum🙂
Ja operace nelituju zatim …
Mám po plastice křížového vazu už pár let. Rekonvalescence byla těžká a bolavá. Navíc jsem si, nevím proč, tak nějak myslela, že mě to pak přestane bolet. Což samozřejmě není úplně pravda. Bolí furt a už nikdy nepřestane. A i po letech se mi sval na stehně tvoří hůř, než na druhé noze. Pokud bych byla ve stejné situaci dnes, hodně bych zvažovala, jak moc mě můj stav před operací limituje. Jakmile se v tom doktoři jednou začnou vrtat, už je to prostě na vždycky (před plastikou jsem měla dvě artroskopie a momentálně znovu prasklý meniskus, s čímž zatím žiju - i když některý druh pohybu mi je zapovězen).
Mám po plastice křížového vazu už pár let. Rekonvalescence byla těžká a bolavá. Navíc jsem si, nevím proč, tak nějak myslela, že mě to pak přestane bolet. Což samozřejmě není úplně pravda. Bolí furt a už nikdy nepřestane. A i po letech se mi sval na stehně tvoří hůř, než na druhé noze. Pokud bych byla ve stejné situaci dnes, hodně bych zvažovala, jak moc mě můj stav před operací limituje. Jakmile se v tom doktoři jednou začnou vrtat, už je to prostě na vždycky (před plastikou jsem měla dvě artroskopie a momentálně znovu prasklý meniskus, s čímž zatím žiju - i když některý druh pohybu mi je zapovězen).
Jak uz jsem psala cyse jsem po plastice 30.1. a k dnesnimu dni jsem bez holi , bez ortezy, bez bolesti a myslim, ze by to na me uz ani nikdo nepoznal ( mozna lehce ) dnes jsem byla na kole , muzu skakat i chodit a behat na pase ( ten beh jsem jen zkousela nesmim to premahat )
Takze proste je to individualni a podle ne to i zalezi od fyzia a treba i operace … proste vse …
@azanka
@azanka rekonvalescence me neboli vubec …
Vlezla jsem sem, abych se připravila a děkuji za příspěvky a názory. Operací plánuji na podzim. Tak snad to bude bez problémů 🙏🙂

Vyhozené peníze