icon

Zvětšení fleku na kůži pod prsy. Co to může být?

23. bře 2026

Ahoj všem, ráda bych se poradila, jestli někdo nemáte zkušenost s podobným nálezem. Už přes rok (možná dva) mám pod prsy tenhle flíček. Dlouho jsem mu nevěnovala pozornost – nesvědí, není strupovitý, nijak nepřekáží.
Jenže teď jsem si všimla, že se za tu dobu dost zvětšil. Navíc po koupeli vždycky zčervená a trošku vystoupne nad úroveň kůže (viz foto). Samozřejmě se budu hned zítra objednávat na kožní, ale u nás jsou šílené čekačky, klidně i půl roku... 🫣
Nemáte někdo tip, co by to mohlo být?

Zvětšení fleku na kůži pod prsy. Co to může být?
zuzkasim
24. bře 2026

Něco podobného jsme řešili doma, zkoušela jsem zinkovou mast, pomohla jen částečně a na chvilku. Dotyčný s tím zašel k doktorce, protože po letech těch flíčků měl už víc, dostal nějakou mast a prý to byla kvasinka. Mast kupodivu pomohla, už víc jak rok se neobjevilo nic. Normálně bych to zašla ukázat na kožní.

1pomnenka
24. bře 2026

Kvasinka nebo plíseň.

autor
24. bře 2026
@zuzkasim

Něco podobného jsme řešili doma, zkoušela jsem zinkovou mast, pomohla jen částečně a na chvilku. Dotyčný s tím zašel k doktorce, protože po letech těch flíčků měl už víc, dostal nějakou mast a prý to byla kvasinka. Mast kupodivu pomohla, už víc jak rok se neobjevilo nic. Normálně bych to zašla ukázat na kožní.

@1pomnenka
@zuzkasim 😳😳 kde jsem na to proboha přišla 🫣🙈

ai30
24. bře 2026
@anonym_autor

@1pomnenka

@anonym_autor Nikde, kvasinky normalne ziji na kuzi, ale jsou tam i jine bakterie, ktere jejich rust omezi. No a kdyz se ta kuze nejak narusi (treba typicky kolem prsou kvuli treni o podprsenku a poceni), tak se ty kvasinkove bakterie muzou premnozit.

martina1317
24. bře 2026

… nebo lupénka…

zuzkasim
24. bře 2026
@anonym_autor

@1pomnenka

@anonym_autor Někdy se začne kvasinka množit po zpocení při slabší imunitě, vlivem stresu, antibiotik... cokoliv. Za to nikdo nemůže, ovlinvit to nejde.

boban
24. bře 2026

Mě něco podobného začala dělat podprsenka.. přestala jsem jí nosit a flek zmizel 🤔