Zvětšení fleku na kůži pod prsy. Co to může být?
Ahoj všem, ráda bych se poradila, jestli někdo nemáte zkušenost s podobným nálezem. Už přes rok (možná dva) mám pod prsy tenhle flíček. Dlouho jsem mu nevěnovala pozornost – nesvědí, není strupovitý, nijak nepřekáží.
Jenže teď jsem si všimla, že se za tu dobu dost zvětšil. Navíc po koupeli vždycky zčervená a trošku vystoupne nad úroveň kůže (viz foto). Samozřejmě se budu hned zítra objednávat na kožní, ale u nás jsou šílené čekačky, klidně i půl roku... 🫣
Nemáte někdo tip, co by to mohlo být?
Něco podobného jsme řešili doma, zkoušela jsem zinkovou mast, pomohla jen částečně a na chvilku. Dotyčný s tím zašel k doktorce, protože po letech těch flíčků měl už víc, dostal nějakou mast a prý to byla kvasinka. Mast kupodivu pomohla, už víc jak rok se neobjevilo nic. Normálně bych to zašla ukázat na kožní.
@anonym_autor Nikde, kvasinky normalne ziji na kuzi, ale jsou tam i jine bakterie, ktere jejich rust omezi. No a kdyz se ta kuze nejak narusi (treba typicky kolem prsou kvuli treni o podprsenku a poceni), tak se ty kvasinkove bakterie muzou premnozit.
Mě něco podobného začala dělat podprsenka.. přestala jsem jí nosit a flek zmizel 🤔

Něco podobného jsme řešili doma, zkoušela jsem zinkovou mast, pomohla jen částečně a na chvilku. Dotyčný s tím zašel k doktorce, protože po letech těch flíčků měl už víc, dostal nějakou mast a prý to byla kvasinka. Mast kupodivu pomohla, už víc jak rok se neobjevilo nic. Normálně bych to zašla ukázat na kožní.