Pocit zklamání z neplánované změny víkendových plánů
Mám celkem náročnou práci a teď mám poprvé za tři měsíce volný víkend tak, aby byl doma i přítel. Těšila jsem se, že něco podnikneme. Bohužel mi bylo sděleno, že přítelova ex jde na diskotéku, a přiveze nám tedy dítě dříve.
Sice u nás mělo být až od neděle večer, ale maminka hvízdla a máme ho doma už teď. Mně to nevadí, mám ho ráda, ale těšila jsem se, že budeme s přítelem sami a něco podnikneme. Doma jsem mu řekla, že mi to vadí, a on mi odpověděl, že je to můj problém. Teď si tu připadám jako páté kolo u vozu a nejraději bych odešla. Není to totiž poprvé a nevím jestli musím pořád být ta která se podřídí.
@anonym_autor našla sis chlapa s dítětem, což znamená, že vždy budeš ma druhém místě. Vím že to neni příjemné, ale je to tak.
@anonym_aa9b71 Tady nejde o dítě, tady jde o ex. Dítě mi nevadí a je samozřejmé že je vždy na 1 místě. Kdyby to bylo kvůli tomu, že je nemocná, nebo kvůli něčemu vážnému, tak to pochopím, ale takhle opravdu ne.
Tak si budeš muset rozmyslet jestli takový vztah chceš nebo ne. Ale vyřeš to dřív než budete mít případně dítě spolu, to by už pak problém byl.
Tak si budeš muset rozmyslet jestli takový vztah chceš nebo ne. Ale vyřeš to dřív než budete mít případně dítě spolu, to by už pak problém byl.
@anonym_aa9b71 dítě mít vážně nebudeme 😂
@anonym_autor Taky jsem kdysi měla chlapa se synem. A je to blbý, ale člověk je na vedlejší koleji. Dítě je na 1.místě, dneska to už chápu a rozumím tomu. Ale každý na to není, proto jsem si našla chlapa bezdětného, a jsem za to šťastná, že máme jen naše společné dítě.
@anonym_aa9b71 dítě mít vážně nebudeme 😂
@anonym_autor tak to je dobře,😉
@anonym_autor Taky jsem kdysi měla chlapa se synem. A je to blbý, ale člověk je na vedlejší koleji. Dítě je na 1.místě, dneska to už chápu a rozumím tomu. Ale každý na to není, proto jsem si našla chlapa bezdětného, a jsem za to šťastná, že máme jen naše společné dítě.
@klokanka31 Já to taky chápu, mám dítě, které jezdí na víkendy k tátovi. Už je velké a s přítelem žiju devět let. Jeho dítko máme odmalinka čtrnáct dnů v měsíci doma. Mám ho moc ráda, ale taky chci čas, který budeme trávit spolu. Stejně jako to mají rodiče s vlastními dětmi – ti taky potřebují čas pro sebe, a když ho nemají, většinou to dopadne špatně. Kdyby to bylo od jeho ex jednou za čas tak mlčím, ale je to pořád.
@klokanka31 Já to taky chápu, mám dítě, které jezdí na víkendy k tátovi. Už je velké a s přítelem žiju devět let. Jeho dítko máme odmalinka čtrnáct dnů v měsíci doma. Mám ho moc ráda, ale taky chci čas, který budeme trávit spolu. Stejně jako to mají rodiče s vlastními dětmi – ti taky potřebují čas pro sebe, a když ho nemají, většinou to dopadne špatně. Kdyby to bylo od jeho ex jednou za čas tak mlčím, ale je to pořád.
@anonym_autor treba je rad, ze to tak vslo, ze ho ma dyl a tesi se na to. Nevim, jaky maji vztah a jak casto u nej je...
No a napadlo tě, že ex neodmítne z důvodu, že o ten kontakt se svým dítětem nad rámec dohody/rozsudku prostě stojí? Že je rád, že s ním může být?
@anonym_autor treba je rad, ze to tak vslo, ze ho ma dyl a tesi se na to. Nevim, jaky maji vztah a jak casto u nej je...
@jana_zofie Má střídavou péči. Oficiálně má být dítě 14 dnů u nás a 14 dnů u ní, ale realita je taková, že je 20 dnů u nás a zbytek u ní. 🫣
Tak to si budeš muset vykomunikovat s partnerem. A pokud on je s tim v pohodě tak neuděláš vůbec nic. Bud se tím smířit a nebo...
No a napadlo tě, že ex neodmítne z důvodu, že o ten kontakt se svým dítětem nad rámec dohody/rozsudku prostě stojí? Že je rád, že s ním může být?
@anonym_2bb933 To je jasné a nic proti tomu nemám, ale představ si, že máš jeden volný víkend a celý týden doma řešíš, kam pojedete, a těšíš se. On plánuje a pak mi oznámí tohle jako hotovou věc. Ne aby třeba řekl: ‚Hele, budeme mít dítko, tak co kdybychom radši jeli třeba do bazénu?‘ Ne, on mi to oznámí jako hotovou věc s tím, že pokud se ex vrátí v pohodě, tak si ho možná vezme zítra zpět. A já mám čekat.
Tak to si budeš muset vykomunikovat s partnerem. A pokud on je s tim v pohodě tak neuděláš vůbec nic. Bud se tím smířit a nebo...
@anonym_aa9b71 nebo , se může odstěhovat. To si chtěla říct viď.
@anonym_aa9b71 nebo , se může odstěhovat. To si chtěla říct viď.
@anonym_autor tak jiné východisko to bohužel asi nemá
@anonym_autor tak jiné východisko to bohužel asi nemá
@anonym_aa9b71 Asi ne, pokud jsem páté kolo u vozu.
@anonym_autor Tak pořád máte na sebe 14 dní za měsíc...Takhle můžete něco podniknout všichni společně
@anonym_autor Tak pořád máte na sebe 14 dní za měsíc...Takhle můžete něco podniknout všichni společně
@klokanka31 to nemáme, když oba pracujeme 🫣
@klokanka31 Navíc jsem psala, že proti společnému výletu nejsem. Nicméně dítko bude celý den u PC, takže to nehrozí.
@klokanka31 Navíc jsem psala, že proti společnému výletu nejsem. Nicméně dítko bude celý den u PC, takže to nehrozí.
@anonym_autor Tak máš zavelet - zítra se jede na výlet, a hotovo 🤷♀️ Přece i tvůj partner nechce mít dítě jen u PC
@anonym_autor Tak máš zavelet - zítra se jede na výlet, a hotovo 🤷♀️ Přece i tvůj partner nechce mít dítě jen u PC
@klokanka31 můj partner, chce být hlavně hodný otec 😂
Nadhodila jsem, že bych jela na bazén a zacvičit si. Že bych to pojala jako můj den a bylo mi řečeno, ať si dělám, co chci, že si tedy uvaří sami.
Nadhodila jsem, že bych jela na bazén a zacvičit si. Že bych to pojala jako můj den a bylo mi řečeno, ať si dělám, co chci, že si tedy uvaří sami.
@anonym_autor tak to udělej 😉
@anonym_autor tak to udělej 😉
@anonym_aa9b71 udělám, ač to bude bráno jako naschvál.
@anonym_aa9b71 udělám, ač to bude bráno jako naschvál.
@anonym_autor jak uz jsem psala, tohle si budete muset nějak rozumně vykomunikovat, ale jestli tohle trvá dýl a přítel to nechce, nemůže změnit tak moc možností k řešení nemáte.
@anonym_autor jak uz jsem psala, tohle si budete muset nějak rozumně vykomunikovat, ale jestli tohle trvá dýl a přítel to nechce, nemůže změnit tak moc možností k řešení nemáte.
@anonym_aa9b71 Rozumná komunikace nemůže fungovat stylem: ‚Já si budu dělat, co chci, a tobě do toho nic není.‘ Kdybych totiž například odjela za rodinou já a on by zrovna chtěl někam jet, nebo kdyby moje dítě nejelo k otci, protože ex nemá čas, hned by z toho bylo plno řečí. Jenže můj ex takové věci nedělá takže se to ještě nestalo.
@anonym_aa9b71 Rozumná komunikace nemůže fungovat stylem: ‚Já si budu dělat, co chci, a tobě do toho nic není.‘ Kdybych totiž například odjela za rodinou já a on by zrovna chtěl někam jet, nebo kdyby moje dítě nejelo k otci, protože ex nemá čas, hned by z toho bylo plno řečí. Jenže můj ex takové věci nedělá takže se to ještě nestalo.
@anonym_autor no takže to má vlastně jen jedno řešení.
@anonym_autor no takže to má vlastně jen jedno řešení.
@anonym_aa9b71 ano, může se odstěhovat. Pokud nechce nic řešit a rozumně komunikovat.
@anonym_autor A proč by ne, když byl manželův syn malý a býval u nás, tak jsem si často dělala svůj program. Nebrala jsem to jako svoji povinnost starat se o jeho dítě. Máš volný den po dlouhé době, tak si užij podle sebe.
@anonym_autor Tohle by se mi teda nelíbilo, to zní jako by jsi mu byla ukradená 🥺

@anonym_autor našla sis chlapa s dítětem, což znamená, že vždy budeš ma druhém místě. Vím že to neni příjemné, ale je to tak.