Úzkostlivé přemýšlení. Děje se vám to také?
Ahoj všichni
Chci se jen zeptat
Už léta trpím úzkostmi a nadměrným přemýšlením.
Nedávno jsem před mým mužem řekla, že mám strach, že svoji rodinu otrávím jídlem (tím myslím, že jim dám něco, z čeho jim bude špatně). Myslím na to pokaždé, když vařím.
On se na mě nechápavě podíval.
A tak jsem spustila asi 4minutový monolog, ve kterém jsem mu vysvětlila ten konstantní proud myšlenek, který mě neomylně dovede až k výslednému strachu z otravy.
a tak si říkám ... Přece nemůžu být jediná, komu se tohle děje. Má někdo taky takové zvláštní neodbytné myšlenky, které si umí naprosto neomylně obhájit?
Díky za případnou odpověď ❤
Je to projev tvého duševního onemocnění. Je třeba sehnat si odbornou pomoc - psychologa a psychiatra, zpravidla se toto na počátku i medikuje, aby se hlava zastavila. Rozhodně to řeš, protože takto se trápíš ty a do budoucna by to negativně ovlivňovalo i tvé nejbližší (pokud už se tak neděje). Nestačí si problém uvědomovat, je třeba ho řešit.
To je OCD konkretne v anglictine se to nazyva pure o. Obsesivni mysleni bez naslednich kompulzi. Jsou to takove myslenky jako: "co kdyz..." Resila bych to s odbornikem aby se to nezhorsovalo.
@kristenhd23 Byla jsem úzkostlivá, když byla dcerka malá, ale snad ještě v nějaké míře. Tohle už je podle mě přehnané. Vyhledej si odborníka, nebo se z toho zblázníš doslova.
Já to řeším. Mám psychologa i psychiatra. Pracujeme na tom, ale je to běh na dlouhou trať 🙂 Děkuji
Taky bych vyhledala odborníka. Může to být jen životním obdobím, ale taky ne, raději to zastavit včas.
Taky bych vyhledala odborníka. Může to být jen životním obdobím, ale taky ne, raději to zastavit včas.

@kristenhd23 zkus mrknout na Obsedantne kompulzivni porucha, ma to v nejake mire hodne lidi.. Muzes si to predstavit jako takovy hodne specificky projev uzkosti. Urcite nejades i tipy, co s tim, pokud te to stve, omezuje v zivote, bere ti energii atp.