94 / 157
    🅜🅐🅚🅞🅥🅐 🅑🅐🅑🅞🅥🅚🅐

    🅜🅐🅚🅞🅥🅐 🅑🅐🅑🅞🅥🅚🅐
    ___________________________________________
    Tohle je ta dokonalá vláčná bábovka. 🤩
    Aby byla maková bábovka dokonalá, vždy dejte více máku než mouky. 🤍
    ___________________________________________
    1 hrnek jemné špaldové mouky
    1 hrnek a 2 lžíce jemně mletého máku
    1 hrnek třtinového cukru
    1 sáček bio prášku do pečiva
    260 g jogurtu (můžete mít bílý, já mám tentokrát selský borůvkový)
    3/4 hrnku oleje (nechám na vás, jaký použijete)
    4 velké nebo 5 menších vajec
    a kdo chce ať dá 1-2 lžíce vaječňáku (já bez něj nějak poslední dobou němůžu být 😋😄 )
    ___________________________________________
    Pečeme dle zkušeností s troubou. Já 170 °C cca 50 minut.

    29. led 2021

    Vypadá to jednoduše, příští týden vyzkouším 🙂

    29. led 2021

    @petaov Zkus, je jednoduchá. Tak já pečení nejradši. 🙂

    29. led 2021

    @88petule Ahoj, jak poznám, že je ta špaldová mouka jemná? Chci ji koupit v DM, mají tam tři typy. Celozrnnou špaldovou a pak typ 630 a 1050

    7. únor 2021

    @petaov Kupují buď tuto :

    7. únor 2021

    Nebo tuto :

    7. únor 2021

    @petaov 🙂🙂🙂 Obě jsou jemně namleté

    7. únor 2021

    @88petule Jsem pečící antitalent, tak ještě pár dotazů. Pečeš v klasické formě na bábovku? Těsta je totiž hodně, tak se bojím, že to přeteče. Vymazáváš a vysypáváš formu? Kolik g má bio prášek do pečiva, který používáš? Můj má 17 g, některé mají 12 g, tak jestli dávat celý... Díky za trpělivost 🙂

    13. únor 2021

    @petaov Ano v klasické. Vymažu ramou a vysypu tou špaldovou moukou.
    Sáček BIO prášku do pečiva od Amilonu má 12g. Ale nebála bych se dát celý 17g. 🙂
    Kdyby se ti zdálo, že máš moc náplně, tak dej, co zbyde, třeba do formiček na muffiny. 🙂🍀

    13. únor 2021