Tak jsem se hecla, ze ho taky zkusim upect, ale pristoupila jsem k tomu asi moc kreativne a nejspis to bude uplne jiny kolac 😂 susenky jsem doma zadne nemela, pravych lotusek mi prislo do kolace skoda, tak jsem koupila nejake fejkove albertacke lotusky. Vyslo mi jich 80g, tak jsem dala o to mene mouky, jedno vajicko a cca 140g masla, spojila lzici vody a zbytek ingredienci do testa jsem vynechala (ty susenky jsou fakt sladke). Pouzila jsem vsechny jablka a hrusky, ktere se valely doma a nebyly uz v kondici, nakrajela je i se slupkou, dala jsem 2 lzice cukru + jeden vanilkovy, a cca 200ml mlika si nechala stranou a rozmichala v nem pudinky. Krasne to zhoustlo a nic se nesrazilo. Testo mi v pohode vyslo do velke kolacove formy, velkou hrst jsem si odlozila na drobenku (2 lzice cukru + trochu hrube mouky) a prijemne me prekvapilo ze i napln mi vyplnila celou formu (recepty do dortove formy byvaji mensi). Drobenka stacila bohate na posypani. Slany karamel vynechavam 😂 ale i tak mam pocit, ze to bude noc dobry kolac 👍 uz voni v troube. Diky za recept 🤗 a omlouvam se za jeho vykuchani 😅

Recept na jablečný dort s karamelem jako znáte z mcdonalds
___________________________________
📖 𝓡𝓮𝓬𝓮𝓹𝓽 :
...................................................
🍎 Vymačkávací máslový korpus
300 g hladké mouky, 70 g rozmix sušenek na prášek, 120 - 140 g změklého másla dle potřeby, 150 g cukru, špetka soli, 1 žloutek, 1 vejce
𝗧𝗜𝗣: Můžete použít sušenky Esíčka, Bebe nebo jako já Lotusky
.....................
🍎 Náplň
4 velká jablka zbavíme šlupek, nakrájíme na kostičky a pár minut povaříme v 0,6 litrech mléka, přidáme 5 - 6 lžic cukru, 1 lžičku mleté vanilky (mám od Dr. Vanilka) a rozmícháme 2 pudingy do zhoustnutí
𝗧𝗜𝗣: Můžete použít vanilkové pudingy, nebo lépe jeden vanilkový a druhý karamelový jako já 🤤
.....................
🍎 Větší část těsta vmačkáme do formy, nalijeme horký uvařený puding s jablky a ze zbytku těsta vytvoříme drobenku (přidáním krystalového cukru)
.....................
🍎 Vše společně pečeme cca 35 min. na 170° C
.....................
🍎 Slaný karamel
140 g krystalového cukru, 60 g másla, 80 ml vysokoprocentní smetany, 1/2 lžičky soli a pár kapek vanilkového aroma
Cukr zahříváme v hrnci dokud se nerozpustí. Hned jak zkaramelizuje, přidáme povolené máslo (dávejte po kouskách). Michejte metličkou a přidejte za stálého míchání smetanu. Minutu povařte. Nakonec přidejte sůl a vanilkové aroma. Horké přelijte do uzavíratelné sklenice. Dejte do lednice. Rozpustit pak vždy můžete v mikrovlnné troubě.
___________________________________