Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    klarina_f
    21. črc 2019    Čtené 424x

    Rodinné chvíle s Lipa Landem

    Lípa. Strom, který byl a je sym­bo­lem republiky. Díky svému vzhledu si získala nejednoho z nás. Mohutný kmen, ladně rozrostlá koruna, která nabízí vlídný stín. Nemluvě o její dlouhověkosti a využití. Dříve lidé věřili, že tento majestátný strom dokáže odehnat zlé duchy a člověka zbaví chmurných myšlenek.

                                           A přesně taková je i česká aplikace

    Jednoduché pro vyslovení i těch nejmenších. Stvořená nejen pro děti. Stojí na pevných základech a nabízí mnoho možností, jak se zabavit, učit novým věcem nebo rozvíjet představivost.

    Projděte si Lipa Land s námi

    Tato aplikace je již přeložena do 8 různých jazyků. Získala 14 ocenění a tím určitě nekončí.

    Po stažení se registrujete přes svůj vlastní e-mailový účet a následně můžete udělat dětské profily, které krásně rozdělí samotný svět Lipa Landu. Já udělala rovnou tři profily. Lu je synovo, Bí je dcery a M je pro maminku, tedy mě. Praktické a přehledné.

    Samotné nastavení je kouzelné už jenom tím, že můžete nastavit čas, který děti u tabletu/telefonu můžou strávit. Dále můžete projíždět profily a sledovat aktivitu dětí - kolik času strávily v jaké hře, dokonce si můžete přečíst, jakých pokroků vaše dítě dosáhlo. Já dávám velké plus zprávám, které vás o všem informují - právě ty krůčky vpřed nebo i pouhé ukončení audioknížky. Prostě vše pěkně pod kontrolou.

    Hlavní stránka je rozdělená do čtyř jednoduchých kategorií.

    Každá kategorie má svůj jasný cíl. Celým Lipa Landem vás doprovází tématicky pět dalších sekcí - Kralovství, Velkoměsto, Kouzelníci, Vesmír a Piráti. Najdete je ve hrách, aktivitách, pohádkách i v relaxaci.

    HRY

    jak jsem psala, jsou rozdělené tématicky, takže si na své přijde jak malá princezna, kouzelník, policistka, tak i kosmonauti nebo obávaní piráti. Každá sekce má minimálně pět her a nespočet kol.

    Hry si můžete díky třem tečkám vpravo nahoře filtrovat na · snadné, ·· středně obtížné a ··· obtížné.

    Bonusem jsou dvě hry, které jsou pro dva hráče.

    POHÁDKY

    vám nabízí čas strávený večer s dětmi.

    Ale přiznejme si, občas i nás, rodiče, dostihne únava a rádi bychom místo čtení vypnuli. Stačí zapnout Lipa Land a nechat to na něm.

    Strýc má příjemný hlas, já i děti u něj pravidelně usneme. Každopádně dcera vznesla dotaz, proč pár pohádek nečte i teta. Tak třeba se dočkáme i toho ženského hlasu.

    Nevím jak vy, ale já ráda doplňuji pohádku otázkami. Jsem ráda, že i Lipa to nabízí. Sama pak vymyslím ještě další otázky, ale občas je fajn mít ten základ po ruce. Třeba když je rodič grogy.

    RELAXACE

    je pro nás jedinou kategorií, kterou jsem zkoumala převážně já. Příjemné na relaxaci, vyčištění hlavy, jógu, meditaci. Bohužel a bohudík na takové věci já sama moc času nemám. Ti dva starší mají rádi mluvené slovo nebo čtení ode mě a ta nejmenší je nejspokojenější u maminky. Avšak zkoušela jsem nejmladší pustit pár šumů a je to spíš remíza. Třeba v relaxaci najdeme zalíbení časem. Nevzdávám to a určitě ji občas rozkliknu.

    AKTIVITY

    pro nás asi nejlepší kategorie. Je rozdělená do tří podkategorií - hrajte si, povídejte si a tvořte. Každou jsem prozkoumala a musím říct, že to je pěkná práce. Procvičit tělo, zapojit hlavu. Paráda! Tady bych opravdu dala 1*!

    Hrajte si a my si hráli.

    • Abeceda z mého těla - nasmějete se a zjistíte, že děti vedou.
    • Přelévání vody - chce logicky teplé počasí, ale opět se nasmějete až vás budou bolet břišní svaly.
    • Cirkus v oblacích? Parádní oddechovka a neskutečně si při tom procvičíte fantazii.
    • Třpytivé ruce - zajímavý nápad a ještě zajímavější jeho realizace. Opravdu to není jen tak se zbavit těch zatracených třpytek. 😀 Zábavné čištění zubů - jednoduché, ale efektivní. 🙂

    Povídejte si a my si povídali.

    Proč, proč, proč? Pro slepičí kvoč!

    Zvědavé děti jsou sice super, ale někdy opravdu nevím, co bych měla odpovědět. "Povídejte si" je super v tom, že dítěti dá zajímavou otázku a dítě vymyslí ještě zajímavější odpověď. 😀  Následně vy nemusíte vařit z vody, prostě přečtete, jak to je. Já s dětmi to obohacuji o další proč a v tom nám sem tam pomáhá i "všemocný" internet. Opravdu doufám, že se tato kategorie bude postupně rozšiřovat.

    Tvořte a my tvořili.

    Díky tvoření stále a dokola zjišťuji čeho mám doma málo. Knoflíčky, kolíčky, látky, nitě. Pořád něco dokupovat, skladovat pet lahve, krabici rozložit, protože ten karton se bude hodit.

    Krepák různých barev, nůžky, špejle a lepidlo. Nevěřila bych kolik práce a času to zabere. Hodina a půl ani nemrkneš. Oči upřené do rukou, jazýček vyplazený v zápalu boje krepák vs. lepidlo. Ale nejen tohle dílo se povedlo.

    Klady, mínusy, dojmy a postřehy

    Opakování je matka moudrosti, takže to napíši ještě jednou.

    + Aplikace je česká, což beru jako velké plus.

    + Učí rodiče i dítě předškolního věku pracovat s tabletem.

    + Zaujme malého, velkého, holku i kluka.

    + Přehledná, jednoduchá, pěkná.

    + Cenově dostupná (já jsem na toto opravdu držgrešle, ale do této appky bych klidně investovala).

    - "Za chvilku to naskočí..." se mi zobrazilo několikrát, ale věřím, že mou chybou. Možná díky internetu.

    • Ráda bych do audiopohádek zařadila i ženský hlas.
    • Ocenila bych, aby se dítě při určitých aktivitách/hrách učilo samostatnosti. Ti dva starší, ač jsou starší, tak jsou jako klíšťata.
    •  Věřím, že aplikace se rozšíří nebo vývojáři začnou pracovat na verzi Lipa Land 2 - školou povinní.
    • Uvítala bych rozšíření. Zahrada - pěstování; domácí práce - že i dítě má své povinnosti; peníze - vydělávají se, nerostou na stromě; básničky/písničky. Třeba. 😀
    • Více her pro dva hráče.

    Nyní je appka na tři měsíce zdarma. Zajímají vás novinky, nápady, postřehy? Lipa Land má facebook i instagram. ;)

    Já bych ještě chtěla poděkovat za balíček od Lipa Landu. Dětem udělalo vše velkou radost a mě taky. Nálepky, náramky, balonky, pastelky.

    A děkujeme za možnost testovat tuto českou aplikaci. Kudy chodím, tam doporučuji. ;)

     #test_lipaland #recenze #zkusenosti_lipaland

    klarina_f
    11. pro 2018    Čtené 417x

    Ochucené rybí oleje Möller´s

    Štěstí se unavilo. Konečně i já se mohla zapojit do testování s Modrým koníkem. K mému unavenému štěstí zrovna něco na podporu imunity. Rybí oleje s příchutí ovocnou a citronovou, od značky Möller´s. Na trhu je nepřeberné množství různých přírodních i méně či více chemických produktů. Zrovna rybí olej bych řadila k té (nej)lepší variantě. Asi mi nezajistí žádnou virózu nebo nesmrtelnost, ale určitě podpoří tělo, kterému se dostává aspoň troška správné péče.

                                                                            -----------

    Pěkně od začátku. Musím říct, že mě velmi mile překvapilo, když jsem otevřela balíček a tam byly obě příchutě. Jak citronová, tak ovocná. 

    Muž měl srandu, že budeme testovat zrovna rybí oleje. Hned si vzpomněl na své dětství. Zkřivila se mu pusa a začal dělat srandičky, že tohle fakt ne. Děti si ihned vybraly ovocnou příchuť a já moc dobře vím proč. Obal s rybičkou je uchvátil a mě vlastně taky. Pěkný design, roztomilá treska, pěkné barvičky.

    Další dny už byly prakticky bez problémů a řečí. Každé ráno stejný rituál. Nachystat snídani, pití, dát rybí olej, zapít ho, posnídat a hurá do školky.

    Zhruba po týdnu se muž přiznal, že ochutnal obě příchutě. Prý dobré, ale stejně fuj. Každopádně díky němu mi docvaklo, že rybí olej můžu ochutnat i já. Jako kojící jsem ochuzena o mnoho dobrot, naštěstí víno a rybí olej do toho nepatří. 😀 A jak vše špatné přechází do mateřského mléka, tak doufám, že i to dobré si najde svou cestu. Samozřejmě tímto jsem rozšířila tým testovaných z tří na pět. 

    Další den přišla na řadu citronová příchuť. Opět jsem si vzala lžičku a nalila z lahvičky. Rybí olej jsem v puse převalovala po jazyku. Citronová vůně a příjemná, lehká, svěží citronová příchuť.

    Mě samotnou nadchla víc ta citronová příchuť. Jemná, lehká, svěží. Děti prakticky nepoznaly, že jsem jim druhý týden testování začala dávat citronovou příchuť. Nejdůležitější pro ně bylo a je, že "sirupek" můžou zapít. Pro mě je důležité, že i přes olejovitou konzistenci poslušně naklušou ke kuchyňské lince a lžičku oleje bez reptání sní. Jak prohlásila dcera: "Maminko tento mi nechutná, ale tento taky ne.".

    První jsem si chtěla postěžovat, že k oleji není žádná štamprlka, stříkačka. Prostě něco na odměření dávky, ale nakonec se mi nejvíc osvědčila ta lžička. Ve štamprlce děti vždy trošku nechaly nebo si dcera začala vymýšlet, jak si to zředí vodou a dala mi možnost vzít mop a jít vytírat podlahu. Lžičku jsem naopak ještě využila a dala ji do pití nebo do misky s jídlem. Musím pochválit hrdlo lahvičky, protože opravdu ani kapka nazmar.

    Doporučená denní dávka je 5 ml, nejlépe během jídla. První jsem poctivě odměřovala právě do štamprlky, ale nakonec jsem si to odměřila na lžičce. Plná, malá lžička má necelých 5 ml, takže vlastně i trošku šetříme. 😀

    Bohužel je období, kdy tělo dostává zabrat. Chvíli pod nulou, pak nad nulou. Zataženo, sníh, déšť, mrholení a z ničeho nic sluníčko. A ten vítr... to je taky zmetek.

    Ani nám se to nevyhnulo. Nachlazení. Rýma. Kašel. Nejvíc to odnesly dcery, syn se držel. Podporovat imunitu je docela složité. Aspoň u nás doma. Dcera si občas dá nějaké to jablíčko, mandarinku, banán, rajče, papriku. Syn občas to jablko, ovšem oba by ovoce jedly nejvíc s čokoládovým fondue.

    Těšila jsem se, že do života zařadíme saunování, bohužel první a hned i poslední pokus nedopadl. Budu ráda za případné rady. ;) Když už nic jiného, snažím se děti oblékat s rozumem a zbytečně je nenavlíkat. Velkým pomocníkem mi je aromalampa s éterickým olejem - Eukalyptus nebo Tea Tree, protože jakmile přijde rýma, tyhle zázraky krásně pročistí vzduch a hned se lépe dýchá. Novým pomocníkem mi je i rýmovník. Na něj jsem četla hodně kladných recenzí, tak jsem zvědavá. Využití má opravdu veliké - čaj, sirup, do aromalampy, jídla, odhání dokonce hmyz a roste skoro jako plevel.

    Když byl čas, energie a chuť (zní to jako sci-fi), zkoušela jsem i sirup ze smrkových výhonků nebo jsem vařila, hlavně sobě, domácí šípkový čaj.

                                                                            -----------

    Myslím si, že tělu rybí olej od Möller's prospívá, každopádně jako všechno, i tohle vyžaduje pravidelné užívání. Nezabrání chřipce, angíně, ale pomůže tělu danou virózu lépe zvládat. Podzim/zima je náročná snad pro všechny, kteří bydlí na planetě Zemi.

    Jako u všeho, chce to selský rozum a trošku nadhledu. Jako v tom filmu: "Tak víš kam jeď? Jeď do Pelhřimova. Prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš.".

    A děkuji za možnost testovat. Příjemné zpestření při dětech.

    #test_mollers #recenze #zkusenosti_mollers