aajda
25. kvě 2017
451 

Jak Kubík testoval Enticon

Balíček k nám dorazil s menším zpožděním, ale s o to větším očekáváním. Četla jsem první postřehy ostatních testovaček a doufala, že Enticon pomůže i Kubíčkovi.

A od čeho přesně?

Náš Kuba je trpitel, kdybyste ho viděli, srdce by vám při jeho pláči pukalo. Pravidelné ranní krize kolem páté hodiny, kdy se první prdíky potřebují dostat ven, ale nedaří se a nedaří. A on pláče a pláče. A třeba dobrou půl hodinu. A tohle se opakuje zhruba 4x za den, jsou lepší dny a jsou i mnohem horší dny.

A co jsme s tím dosud dělali?

Všechno možné. Nahřívání a masáže bříška, krčení nožiček, nošení na tygříka, konkurenční kapky (zbylá má trojka si s nimi vždy vystačila)... A co pomáhá nejvíce? Teplá voda v kyblíku, tam jdou prdy ven nejlépe, jen "koupač" mívá problém ten smrádek rozdýchat 🙂 a samozřejmě šátek. Ale vzhledem k tomu, že se mi doma pohybují další tři kousky vyžadující mou péči a pozornost, tak to není úplně praktické.

Jak by se Enticon měl používat?

Dostali jsme k testování dvě balení Enticonu. V každém balení je lahvička se suspenzí, sáček s probiotiky a příbalový leták. Sáček se vysype do lahvičky, protřepe a uloží do lednice - pro větší účinnost. Od smíchání je možné jej používat 14 dní. Enticon je vhodný pro děti od 1 měsíce. Dávkuje se po 20i kapkách ideálně po jídle, těm nejmenším 1-2x denně. Před každým použitím se musí důkladně protřepat. Chutná po jahodách, nebo spíš jako jahodové bonbóny. Je to taková ta "jako jahodová chuť", kterou všichni známe, ale jahody tak vlastně ani moc nechutnají. Nicméně dětem chutná a o to jde.

A jak jsme používali my?

Já se rozhodla dávat 2x denně, ráno a večer. Po jídle je Kubík v podstatě neustále, tak s tím problém nebyl. Trochu problém měl ale s tím, že kapky byly z lednice studené. A vyndavat je dřív a nechat "teplat" celé je nesmysl, odkápnout si dávku a nechat teplat na lžičce lehce nepraktické. Takže si holt musel zvykat na studené (raději více účinné,  než méně studené).

Té lednice jsem se bála i proto, že jsme zvyklí mít kapky u přebalováku vedle plínek, takže nás to víc trklo, ale musím sebe i manžela pochválit, nakonec jsme nezapomněli ani jednou. Nicméně upřímně musím říct, že přesně 20 kapek jsme nekapali. První večer jsem zkoušela a počítala a vyšlo mi v průměru 10 kapek na jedno naplnění kapátka. Takže jsme jednoduše dávali na jednu dávku dvě kapátka, kapka sem, kapka tam. A rovnou do pusinky.

Testovali jsme přesně 14 dní a v lahvičce ještě zbylo.

A jak to probíhalo?

Byly lepší dny a byly i horší dny. První dávku dostal v pátek na noc a hned tu noc přišla první krize až v 7h ráno, místo v obvyklých 5h. Pro někoho malá změna, pro mě malý zázrak. Sobotní den ale proběhl jako vždy, několik tlačících 30iminutovek... Další záblesk naděje byl v noci z neděle na pondělí, kdy nejen, že vynechal jedno noční kojení, ale probudil se až v okamžiku, kdy mi zazvonil budík do školky. A pozor, probudil se s úsměvem, bez pláče. Poprvé za dlouhou dobu. A to jsem se v neděli vážně nešetřila, slavili jsme, byl dort, chlebíčky...

Tak že by? Bohužel. Další dny probíhaly více či méně stejně, jako před testováním. Navíc se mu i prodloužil interval kakání ze 3 na 5 - 6 dní. Naprosto upřímně musím říct, že žádné větší změny k lepšímu neproběhly. 

A mé shrnutí?

Kdo ví, jak by ty dny vypadaly bez Enticonu. Hůř? Líp? Nevím. Každému bříšku pomůže něco jiného. Kubíčkovi Enticon nepomohl. Budeme dál nahřívat, kyblíčkovat a šátkovat, vstávat spolu v 5 hodin a doufat, že to brzy přejde. 

Ale i tak moc děkuji za možnost testovat. Druhé balení už si ode mě odvezla kamarádka, tak snad zabere alespoň jejímu prckovi.

#test_enticon

Začni psát komentář...

Odešli