aalleennkkaa7
11. dub 2017
69 

PLAN TOYS Melodický xylofon

  • cca 12 x 40 cm
  • 8 barevných kovových klapek C, D, E, F, G, A, B, C
  • palička
  • 3 oboustranné kartičky s písničkami: Jingle Bells, Frere Jacques, Savez – Vous Planter Les Choux?, Mary had a Little Lamb, Ode to Joy, Au Clair De La Lune
  • Vyrobeno v Thajsku. www.plantoys.com

Čištění: hračky se jednoduše stírají vlhkým hadříkem nebo je umyjte vodou a poté důkladně osušte, skladujte v suchu, nenamáčejte více než 24 hodin, nepoužívejte antibakteriální spreje a čisticí prostředky

    Asi všechny děti milují zvukové hračky a rodiče přemýšlí kam je nenápadně shovat aby byl chvilku klid. Takže se mi příbuzení diví, že ten kdo zvukové hračky dětem pořizuje jsem především já. Ostatním jsem to zakázala, hned po narození první dcery. Něco jiného je totiž plastové zvíře hrající 15 sekund melodii pořád dokola a dítě, které ťuká paličkou do bubínku a „řve“ tluče bubeníček, tluče na buben. U této hračky mě zajímalo jestli jsem schopná tříletou dceru naučit písničku nebo ne.

Xylofon je krásně zpracovaný, kovové destičky jsou přichyceny na gumových špuntících, hračka vypadá trvanlivě i pro roční náruživou hráčku.

Xylofon mě mile překvapil skrýší na paličku, děti vede jednoduše k uklízení, tak aby byly věci na svém místě.

    U xylofonu mě lehce zarazilo, že místo H je na klapce B, ale je tomu tak i u ostatních, jen jsem tomu nikdy nevěnovala pozornost. Klapku používáme pro obě noty.

Nápaditě jsou udělány noty v barvě klapek, podle kterých se krásně hraje. Tohoto nápadu jsme využily a udělaly si s holkami noty vlastní. Na internetu najdete nepřeberné množství písniček a pak už stačí jen pastelky a můžete zpívat a hrát vaše oblíbené. Mě zaujaly stránky http://www.detskestranky.cz/ kde je obrovské množství písniček a říkanek a celý soubor na výuku hry na zobcovou flétnu, který mě přiměl šáhnout do šuplíku a zavzpomínat na základní školu a pokusit se dětem doplnit hru o další nástroj.

    Xylofon u nás slaví úspěch, dcera si zamilovala Rolničky, rolničky. Cinká si tedy podle svého a do toho, se snaží zpívat naučený text. Podle not hraje červená, oranžová zelená. Komplikované je pro ni v této hře barevné spektrum xylofonu, kdy zpívá světle a tmavě zelená. Dcera s tím nemá evidentně žádný problém, jen nám jako posluchačům to přijde úsměvné a při vybarvování not, to chce najít dvě rozdílné červené, tak aby to děti nepletlo. Aby zvládla všechno dohromady potřebuje ještě čas.

Půjčíme ho sestřičce?

    Samozřejmě. Roční dcera z něho má snad ještě větší radost než ta starší. Vykulené oči a pusa dokořán. Neskrývanou dětskou radost kazí starší vysvětlováním, že palička se drží obráceně, na jejich hře je krásně vidět jak se mění uchopování věcí a děti dělají většinu věcí intuitivně. Vyhrají si i spolu – starší cinká na xylofon a mladší do toho plácá rukama na stůl.

    Xylofon určitě doporučujeme, vyhraje si s ním celá rodina. Není problém na něm zacinkat písničku ani pro ty co na hudební nástroj nikdy nehrály ani pro babičky, které už hůř vidí na noty. Pokud chcete jedno malinkaté bezvýznamné mínus, nemám hudební sluch, ale F jsme ohodnotili spíš na Fis, ve většině písniček to není znát, všimli jsme si toho u Pásla ovečky, kde se přechází nejvíc právě z F na G. Bohužel si paličku oblíbila mladší dcerka i jako kousátko a hrozně se vzteká, když jí ho bereme. Naštěstí je palička z kvalitního dřeva a není to na ní vůbec znát.

Děkujeme za možnost vyzkoušet

https://www.feedo.cz/plan-toys-melodicky-xylofon/

Alena

Parádní noty najdete zde. http://www.mklife.cz/search?q=noty

5. čer 2017

Začni psát komentář...

Odešli