allynka
2. lis 2017
968 

Kouzelné pastilky nejen pro sychravé podzimní dny!

Dnešní doba všudypřítomných klimatizací, hektického životního stylu a bláznivého počasí je velkou zatěžkávací zkouškou pro náš organismus. Objevila jsem malý gumový zázrak, který vám může zachránit krk! A to doslova.  

Často mě trápí nepříjemný pocit v krku. V létě za to může pobyt v klimatizovaných prostorách, samozřejmě včetně auta, a v zimě je na vině střídání suchého teplého vzduchu uvnitř se studeným vlhkým vzduchem venku. Tomu se zkrátka nevyhnete a pokud jste na krk a hlasivky citliví jako já, celoročně bojujete s občasným škrábáním, nepříjemnými pocity při polykání nebo chraptěním. 

Můj další problém, který v oblasti zdraví neustále řeším, je oslabená imunita. Coby trojnásobná maminka dětí ve školkovém věku bývám velmi často nevyspalá a vyčerpaná, čímž se oslabuje moje obranyschopnost a jsem pak náchylnější ke všem onemocněním. Jenže copak si můžu “dovolit” být nemocná…? Prvním příznakem blížící se nemoci u mě opět bývá ono již zmíněné škrábání v krku. 

Dlouho jsem hledala nějaký přípravek, který by zahnal počáteční škrábání v krku, ideálně mi také pomohl celkově se zmátořit a zároveň mi byl příjemný. Doslova nesnáším pastilky, které se v ústech mění v prášek a drobí se… fuj… zvedá se mi žaludek, jen na to pomyslím. Tvrdým cucavým “bonbonkům” také příliš neholduji, ale až donedávna nebyla jiná volba.

Teď už je ale všechno jinak, objevila jsem totiž doplněk stravy Tantum Natura s propolisem a vitaminem C! K dostání je ve dvou příchutích - Pomeranč a med a Citron a med, který ještě navíc obsahuje zinek. Kromě úlevy v krku díky svému složení slibuje také podporu imunity. 

Byla jsem nadšená, když jsem objevila takový malý zázrak, který by mohl vyřešit moje časté starosti!

Hned jsem je otevřela a byla jsem zvědavá na jejich konzistenci, protože i gumové mohou být špatné (kousnete do něj a rozpadne se na tisíc kousků) nebo dobré (dá se téměř žvýkat) a také na jejich chuť. Zkusila jsem pomerančový s medem a už na první dojem si mě získal. Mohla jsem do něj “kousnout” a nerozpadl se, dal se krásně žvýkat, přesně tak, jak mě to baví. Když už v krku škrábe, je ale lepší pastilku spíš pomalu vycucávat, nechává pak příjemný ochranný film. Chuť je jemně pomerančová s výraznějším akcentem medu. Kdo není vyznavačem medové chuti, doporučuji spíše pastilky citronové, kde je med chuťově zastoupen pouze v lehkém podtónu a prim zde hraje osvěžující citron. 

Po úplném rozplynutí pastilky mi zůstal v ústech příjemný citrusový pocit a nepříjemné pocity v krku byly zažehnány. Super! Zatím si užívám pastilky Tantum Natura pravidelně už čtrnáct dnů a zatím (musím zaťukat!) se o mě nepokusila žádná choroba, ačkoli jsem za tu dobu byla nejednou řádně nevyspalá a několikrát jsem lehce prochladla. 

Samozřejmě si svůj vzácný objev nenechávám jen pro sebe, ale spravedlivě se o něj dělím se svými nejbližšími. Naše děti preferují gumové bonbóny, a tak jim pastilky okamžitě zachutnaly. Jsem opravdu moc ráda, že u nás teď praktikujeme takové zdravé mlsání. Nejmladší Sebastian a nejstarší Ella vyžadují zásadně příchuť “pomeranč a med” a Tobias si oblíbil ty citronové s medem. Nevím, jestli je to zásluhou pastilek Tantum Natura, ale musíte uznat, že koncem října mít všechny tři děti, z nichž jedno je ve školce prvním rokem, ještě stále zdravé, je téměř neuvěřitelné (opět musím hodně zaťukat!).

Jen pro úplnost bych chtěla uvést příznivé účinky stěžejních látek obsažených v pastilkách. 

Propolis neboli včelí tmel je léčivou látkou používanou od dob egyptských faraónů. Při vnitřním užívání působí proti celkovým infekčním onemocněním, má protizánětlivé a bolesti snižující účinky, ničí bakterie, bacily a viry. Navíc podporuje vlastní obranyschopnost organismu.

Vitamín C se podílí na správné funkci v podstatě všech buněk našeho organismu. Kromě toho je nezbytný pro celkovou obranyschopnost našeho těla, je výborným antioxidantem působícím proti volným radikálům v našem těle, je také nezbytný pro naše svaly, kosti, cévy i kůži, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje vstřebávání železa a působí preventivně proti kornatění tepen nebo proti vzniku některých nádorových, srdečních a cévních onemocnění.

Zinek (obsažen ve variantě Citron a med) je klíčovým minerálem pro podporu imunity, plodnosti a pro udržení zdravé pokožky, vlasů i nehtů. 

Balení patnácti gumových pastilek Tantum Natura seženete od 79,- Kč v lékárnách a jejich e-shopech. Jedna pastilka vychází na pětikačku, denně vám postačí slupnout tři. Patnáct korun denně za takovou velkou službu, to je více než slušný poměr “cena / výkon”, co říkáte? Navíc si ještě pochutnáte. 

Pokud vás také sem tam trápí nepříjemný pocit v krku nebo při polykání, škrábání či pálení, pokud jste na štíru s vaší životosprávou a posílení imunity neberete na lehkou váhu a pokud rádi vyzkoušíte přírodní pastilky s citrusovo-medovou příchutí, pak věřím, že vás můj žhavý tip potěšil a pomůže vám alespoň tak, jako pomáhá mně.

-----------

Tento článek vyšel s podporou Angelini Pharma

Ahoj, chápu dobře, že se bonbóny můžou brát/cucat každý den?? Nebo jen při potížích?

25. říj 2017
allynka
autor

@sinorina Můžou se cucat každý den jako prevence. Při potížích bych jen zvolila vyšší dávku 😉

25. říj 2017

@allynka díky, myslím, že je vyzkoušíme

25. říj 2017

Zrovna jsem jedno balení vybrala, začalo mě bolet v krku a pokašlávala jsem, byla jsem dost skeptická, myslela jsem, že to jsou fakt spíš "bonbonky", ale opravdu mi pomohly. Takže za mě taky ano.

26. říj 2017

Alenko a mohou je i kojící matky?? Vypadají lákavě 🙂

29. říj 2017
allynka
autor

@janina24 Jani ano, můžou, cituji: "Pastilky jsou vhodné pro dospělé a děti od 3 let, těhotné a kojící, vegetariány a vegany." 🙂

30. říj 2017

@allynka super. dnes jsem je hledala ve dvou lékárnách v Rakovníku a nikde o nich nevěděli ☹ tak asi zatím jen v Praze viď?

30. říj 2017

A když bych to chtěla jako prevenci pro dceru, tak kolik denně?

30. říj 2017

@janina24 Jani, pokud vím, v Rakovníku by to měli mít v lékárnách U Zlatého lva (Tyršova ul.), U Parku (Husovo náměstí) nebo Lékárna Masarykovy nemocnice…
Jinak na webu tantumnatura.cz jsou odkazy do eshopů různých lékáren 😊

31. říj 2017
allynka
autor

@janina24 notak to netuším... v Praze je v lékárnách mají. Zkus objednat přes internet 😉

1. lis 2017
allynka
autor

@bartovaandrea naše děti papají 2 - 3 denně, jak si vzpomeneme 😉

1. lis 2017

Moc děkuji za tento článek, je psaný vysliveně o mě. Dokonce teď už od 18.9. jsem byla nemocná (krk, rýma zelená, kašel) měla jsem i antibiotika a stále nejsem fit. Pořád cítim divný pocit v krku, občas i hlen. Takže tento zázrak ráda zkusim. Děkuji moc.

2. lis 2017
allynka
autor

@maminapaja28 Zkuste, mně pomáhá. Zrovna včera navečer jsem zase měla škrábání v krku, dala jsem si jsem jeden citrónový a vše je zase v normálu.

2. lis 2017

@allynka objednány a dnes vyzkoušeny - dětem chutnají pomerančové a já zkusila zatím citronový a jsou super...snad budou účinkovat stejně jako u vás 🙂 díky moc za recenzi!!)

2. lis 2017
allynka
autor

@janina24 bezva, to jsem moc ráda 🙂

3. lis 2017

Začni psát komentář...

Odešli