JASISODA - zabiják kvasinky :-) Javorový sirup a jedlá soda. Nejlíp se mi osvědčilo lžičkou nabrat a hned spolkout. Zkusila jsem si to rozpustit do čaje.... už to nikdy neudělám, fuj!!! :-)
alpa1
autor@zuzkaamichal Tak to jsi to dělala uplně správně 🙂 Moc sladký to není, spíš takový nějaký, trochu mi to připomíná když v puse chvíli necháš penicilin.
Odpověz
20. dub 2015
alpa1
autor@sasina1982 taky bych řekla, že trochu jo, ale jedu na tom teprve pár dní, tak uvidím, co za 2 týdny
Odpověz
23. dub 2015
alpa1
autorNějaké postřehy a článek: https://www.modrykonik.cz/group/6098/?q=javorov... a http://www.moje-pravdy.cz/zdravi/rady-a-recepty...
Odpověz
6. čer 2018

3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody (soda bicarbona) smísit (např. 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody) a promíchat, dát poté v kastrůlku na sporák, zahřívat 5 minut nepříliš silně, dokud směs poněkud nezahoustne. Na počátku může být užíváno častěji, např.3x denně jedna čajová lžička. Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně, dlouhodobě.