Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    annapans
    29. lis 2016    Čtené 67x

    Matýskovo testování HiPP

    Protože jsme celá rodina už skoro měsíc nemocní, trvalo mi tentokrát sepsání recenze o něco déle, než jsem měla v plánu ale povedlo se. Tak tady je.

    Jako první (byť to nemá s mlíčkem nic moc společného) musím ocenit naprosto rychlé a perfektní dodání, plus velmi milé překvapení, že krabice s mlíčkem přišly 4 a ne jedna, jak jsem původně očekávala.
    A teď k samotnému hodnocení testovaného produktu.

    Balení:

    Se způsobem balení si někdo dal opravdu moc práce. Nápad se mi v podstatě líbí ale provedení mi naprosto nevyhovuje. Myšlenka, že každou odměrku hezky zarovnáte o speciální, k tomu určený okraj, je perfektní ale k dokonalosti chybí lepší volba materiálu. Krabice by musela být nejspíš plastová a ne papírová. Musíte totiž neustále manipulovat se sáčkem uvnitř. Stále rozlepovat a zalepovat, vyrovnávat pytlík až k okraji aby prášek při zarovnávání padal zase zpět kam má, a zastrkávat odměrku do možná dobře myšleného otvoru ale úplně nepoužitelného.

    • A) lepítko přestává lepit asi tak u 8 zabalení, protože se na něj samozřejmě chytá mléčný prášek
    • B) ať už vyrovnáte ten stokrát přehnutý a pomačkaný sáček sebelíp, vždycky vám něco "uteče" a dochází tak ke zbytečným ztrátám
    • C) na odměrce po pár dávkách samozřejmě zůstává mléčný prášek nalepený, takže si ho zase sypete všude po krabici. Celé balení je pak nevzhledně "špinavé" včetně odměrky v díře na kraji.

    Ideálním řešením se tak jeví plastové provedení krabice, se všemi zmíněnými vychytávkami a mléčným práškem přímo uvnitř. Z ekonomických důvodů bych navrhla výrobu plastové doplňovací krabičky jako bonus k většímu nákupu. A balení mlíček ve standartním papírovém provedení.

    Příprava mlíčka:

    Tak tohle pro mě byla popravdě taky trošku alchymie. Jsem zvyklá (u mlíček jiných značek) vzít převařenou vodu, ohřat ji na 40°C, nasypat prášek, zatřepat a je hotovo. Postup u HiPP je jako v chemické laboratoři. Ohřát vodu na 50°C , nalít dvě třetiny do lahve, nasypat prašek, zavřít a protřepat lahev, dolít zbytek vody, znovu zavřit a zatřepat, zchladit na 37°C. Na tohle bohužel většinou (když malej řve jak pardál) opravdu nemám čas. A ve tři ráno ani náladu.

    Asi je to důležité (pro zachování všech těch kultur) ale uživatelsky strašně náročné.

    Chuť mlíčka:

    Myslím, že malému mlíčko chutnalo. Od první lahvičky neměl problém. Vypil vždy vše, co jsem připravila a spokojeně usnul. Já sama posoudit nemůžu, protože nejsem schopna tyto kojenecká mléka ochutnat. Vadí mi ta nakyslá chuť. Ale určitě se najde nějaká maminka, která ochutnala a bude schopná vám k tomu říct víc.

    Složení:

    Na složení jsem byla obzvlášť zvědavá. Zaujalo mě hned několik bodů, které jsem chtěla prozkoumat. BIO, probiotik, podpora imunity.

    Že jsou všechny složky z eko zemědělství mě potěšilo. Nejsem žádná "BIOmatka", ale těší mě, když se suroviny nakupují u menších zemědělců a nepodporují se velké konglomeráty s našizenými produkty. Pokud je nějaké hospodářství certifikováno pro svojí trvalou udržitelnost, těší mě to ještě víc. Probiotika mě zajímala, protože je momentálně dodávám synkovi v mlíčku ještě navíc a takto jsem měla s mlíčkem HiPP jednu starost vyřešenou.

    A podpora imunity v tomto upršeném období pro mě byla taky důležitým bodem. Porovnala jsem si tedy složení mléka HiPP s jinými mléky a došla k závěru, že je naprosto stejné ale s tím, že v mléku HiPP je "všeho víc". Všech vitamínů, stopových prvků, minerálů a ostatního je v mléku obsaženo o nějaké to procento navíc oproti konkurenčním značkám. Mléko je také o něco energicky výživnější. Což také není na škodu.

    Já musím ještě na závěr naší recenze říct, že syn dostal po spotřebování asi 2 krabic obrovský průjem spojený se zvracením, což jsem nejprve přisuzovala právě změně kojeneckého mléka.

    Po pár dnech se ale ukázalo, že celou naši rodinu postihla střevní viróza, která řádí celým městem. Museli jsme tak nachvíli nasadit přísnou dietu ale nyní se k mléku Hipp vracíme a dotestujeme další dvě krabice.

    Jestli příjdu ještě na něco nového, určitě vám dám vědět.

    Chtěla bych zároveň ještě jednou moc poděkovat za možnost testování a na závěr přidat shrnutí.

    Kdyby bylo mléko v obyčejné krabici a připravovalo se postupem ohřej-nasyp-zamíchej, pak u nás stoprocentní spokojenost.

    Bohužel vzhledem k výše zmíněnému dávám 80%.