Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a rozpuštěnou čokoládu (vodní lázeň), pořádně prošleháme a na závěr přidáme mouku. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (snažte se, aby všude byla stejně vysoká vrstva) a upečeme při teplotě 180 stupňů. Těsto hlídáme - je potřeba aby nebylo ani moc ani málo upečené. Poté vyjmeme z trouby a namočíme utěrku v ledové vodě, pořádně ji vyždímeme a položíme navrh placky. Nyní roládu opatrně srolujeme a necháme úplně vychladnou.
Mezitím si vyšleháme smetanu s cukrem a ztužovačem - namažeme na vychladlou roládu - u krajů vždy necháme prázdná místa. Začínáme rolovat - vždy ohneme a jakoby zvrchu přiolžíme - tím zabráníme, aby se náplň hodně posouvala ven.
Peču vždy aspoň dvě - je výborná a hned je pryč, takže vůbec nemá cenu patlat se jen s jednou🙂
Dekujuuuuuu 🙂
@franerka pokud je chuť na roládu bez mouky, tak tady jedna ozkoušená 😉 http://www.apetitonline.cz/recepty/6276-zloutko... ale udělat rozhodně ve větším množství než je jedna, protože ta okamžitě zmizí...
jů už dlouho mám na ní chuť....
@apacheee Tak jsem to právě z receptu pochopila, ale připadalo mi to divné, hledala jsem na netu a právě tu někde dávali jakoby pod papír.🙂 No ale stejně bylo něco špatně, protože kde se mi utěrka kouskem dostala na tu placku, tak se mi k ní placka pořádně připlácla. No nic, provedu další pokus.🙂 Děkuju.🙂
To s uterkou taky znám ale já mám problém, že se mi vždycky rolada přilepí na tu uterku :/ nebo mi prostě popraska. Rolady neumim
Ta vypadá úžasně 🙂 těším se až ji vyzkouším 🙂 Dekuji za recept 🙂
OMG tento obrázok je tak často vidieť na MK, ja sladké nemusím, ale teraz, v tehotenstve vždy slintám, keď tú roládu vidím... Budem ju musieť spraviť, nič sa nedá robiť 😵
Vyzkouším 🙂 prostě ji ženy nějak srolujte za tepla - třeba z pečicího papíru a pak až schladne tak ji opatrně rozrolujte a naplňte 🙂

nebyl by recept?? 🙂