icon
3 / 151
Čokoládovo šlehačková roláda - nejlepší na světě:)
avatar

nebyl by recept?? 🙂

Odpověz
25. dub 2016
avatar
Komentář byl odstraněný
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@kafrie14 už ho sepisuju🙂

Odpověz
25. dub 2016
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

Potřebné suroviny
Na těsto:
4 vejce
80 gramů hrubé mouky
90 gramů moučkového cukru
3 lžíce oleje
100 gramů kvalitní čokolády

Na náplň:
smetana ke šlehání
3 lžíce moučkového cukru
ztužovač šlehačky

Odpověz
25. dub 2016
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a rozpuštěnou čokoládu (vodní lázeň), pořádně prošleháme a na závěr přidáme mouku. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (snažte se, aby všude byla stejně vysoká vrstva) a upečeme při teplotě 180 stupňů. Těsto hlídáme - je potřeba aby nebylo ani moc ani málo upečené. Poté vyjmeme z trouby a namočíme utěrku v ledové vodě, pořádně ji vyždímeme a položíme navrh placky. Nyní roládu opatrně srolujeme a necháme úplně vychladnou.

Mezitím si vyšleháme smetanu s cukrem a ztužovačem - namažeme na vychladlou roládu - u krajů vždy necháme prázdná místa. Začínáme rolovat - vždy ohneme a jakoby zvrchu přiolžíme - tím zabráníme, aby se náplň hodně posouvala ven.

Peču vždy aspoň dvě - je výborná a hned je pryč, takže vůbec nemá cenu patlat se jen s jednou🙂

Odpověz
25. dub 2016
avatar

Co je v ton krémů to leskle čokoládové??? 😀

Odpověz
25. dub 2016
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@mili00 to je vršek té placky - ta placka je taková lehce dvoubarevná🙂

Odpověz
25. dub 2016
avatar

@apacheee Nechápu tento krok:( "Nyní roládu opatrně srolujeme a necháme úplně vychladnou." To ji roluji s utěrkou (a jak moc?) a až vychladne pak odroluji, potřu náplní a znovu zaroluji? Děkuji

Odpověz
25. dub 2016
avatar

To je návyková záležitost.... Minule sem do šlehačky na drobno nasekala kousky hořké čokolády, to byla slast....

Odpověz
25. dub 2016
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@luca16 ano přesně tak, roluje se jen tak volné, zhruba tak, jak bude vypadat, až bude hotová 😊

Odpověz
25. dub 2016
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@rumisik díky za tip 😊

Odpověz
25. dub 2016
avatar

@apacheee Děkuji 🙂

Odpověz
25. dub 2016
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@kafrie14 vůbec není zač🙂

Odpověz
25. dub 2016
avatar

díky..já si recept trošku upravím k obrazu svému, ale mám odzkoušený základ a to je hlavní 🙂

Odpověz
25. dub 2016
avatar

Dekujuuuuuu 🙂

Odpověz
25. dub 2016
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@franerka a co budeš upravovat, pokud se můžu zeptat?

Odpověz
25. dub 2016
avatar
Komentář byl odstraněný
avatar

množství a druh cukru a hrubou mouku nahradím nějakou jinou...snažím se snížit množství cukru a lepku ve stravě a připravit tak tělo k dalšímu těhu :D

Odpověz
25. dub 2016
avatar

@franerka pokud je chuť na roládu bez mouky, tak tady jedna ozkoušená 😉 http://www.apetitonline.cz/recepty/6276-zloutko... ale udělat rozhodně ve větším množství než je jedna, protože ta okamžitě zmizí...

Odpověz
26. dub 2016
avatar

@apacheee moc děkuji 🙂

Odpověz
26. dub 2016
avatar

Vypadá úžasně 🙂 Zkusím.... 🙂

Odpověz
29. dub 2016
avatar

jů už dlouho mám na ní chuť....

Odpověz
29. dub 2016
avatar

toto je největší pecka 🙂

Odpověz
29. dub 2016
avatar
Komentář byl odstraněný
avatar

Zkoušela jsem a popraskal mi, takže z toho byly řezy.🙂 Ale chuť dobrá.🙂

Odpověz
4. kvě 2016
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@petulka22 a dávala jsi tu mokrou utěrku? Popřípadě jsi asi moc upekla:(

Odpověz
4. kvě 2016
avatar

@apacheee S tou utěrkou jsem to právě moc nepochopila, mělo to být jakoby na ten pečící papír a smotat? 🙂 Ale asi byla opravdu víc upečená, pořád jsem nevěděla, jak dlouho to nechat, a pak už to asi bylo moc.

Odpověz
4. kvě 2016
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@petulka22 nene, na spodu placky je pečící papír, mokrou utěrku přikládáš nahoru na placku🙂

Odpověz
4. kvě 2016
avatar

@apacheee Tak jsem to právě z receptu pochopila, ale připadalo mi to divné, hledala jsem na netu a právě tu někde dávali jakoby pod papír.🙂 No ale stejně bylo něco špatně, protože kde se mi utěrka kouskem dostala na tu placku, tak se mi k ní placka pořádně připlácla. No nic, provedu další pokus.🙂 Děkuju.🙂

Odpověz
4. kvě 2016
avatar

Tak jsem zkusila tu bezmoucnou variantu a je to úžasné!

Odpověz
4. kvě 2016
avatar

Ja jsem asi blba, ale porad to nechapu s tou uterkou a jak to zamotat ☹ neni neco jako video navod 😀

Odpověz
14. kvě 2016
avatar

Taky delam tu bez mouky a je lehka jako pirko - rychla a uzasna zalezitost.
Chápu dobře, že tu Vaši motáte i s tou mokrou utěrkou a pečícím papírem? Já normálně motám jen s papírem, tu utěrku slyším (čtu) poprvé 🙂

Odpověz
14. kvě 2016
avatar

To s uterkou taky znám ale já mám problém, že se mi vždycky rolada přilepí na tu uterku :/ nebo mi prostě popraska. Rolady neumim

Odpověz
14. kvě 2016
avatar

@apacheee Mohu se zeptat, na jak velky plech davate? Dnes jsem delala, dala jsem na velky plech a testo mam velmi nizke - chutove to bude urcite dobre - tedy doufam 🙂. Ale je vysoke tak 4 mm ☹

Odpověz
16. kvě 2016
avatar

opravdu výborná, dělá ji moje mamka, a všichni se po ní mohli zbláznit, sama sem ještě nedělala 🙂

Odpověz
9. čer 2016
avatar

Poradíte nědo, jak dlouho péct? Potřebuju přesnej čas🙂

Odpověz
2. črc 2016
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@aligator cca 10 az 15 minut

Odpověz
2. črc 2016
avatar

Tuhle roládu znám a opravdu je ta nejlepší jakou znám. Ja tam ještě přidávám pařížskou šlehačku.

Odpověz
7. únor 2017
avatar

@aligator do cca 10min ale ja se naučila podle mamky zkoušet paratkem.jakmile pichnout zesikma a jakmile se přestane lepit tak je a pak hned sundat z plechu aby se nepripekla.

Odpověz
7. únor 2017
avatar

Ta vypadá úžasně 🙂 těším se až ji vyzkouším 🙂 Dekuji za recept 🙂

Odpověz
7. lis 2017
avatar

OMG tento obrázok je tak často vidieť na MK, ja sladké nemusím, ale teraz, v tehotenstve vždy slintám, keď tú roládu vidím... Budem ju musieť spraviť, nič sa nedá robiť 😵

Odpověz
12. lis 2017
avatar

Mnam 🙂 ja to znam ve verzi bez mouky a uvnitr rolady je banan. Je to nejlepsi rolada jakou jsem kdy jedla a dela ji tchyne. Je to ale vetsi prdlacka nez se zda 😀

Odpověz
16. lis 2017
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@verysucha Veru, tys po mně na instagramu chtěla recept, tady to je on 🙂

Odpověz
12. pro 2017
avatar

@apacheee Super, moc díky 🙂

Odpověz
12. pro 2017
avatar

Vyzkouším 🙂 prostě ji ženy nějak srolujte za tepla - třeba z pečicího papíru a pak až schladne tak ji opatrně rozrolujte a naplňte 🙂

Odpověz
30. kvě 2018