astracreek
17. zář 2019
600 

Zenit – čisticí prostředky, které rozhodně nejsou za zenitem

Obvykle se neúčastním žádných testovacích soutěží. Párkrát jsem to zkusila na věci, které by se opravdu hodily (krémy na ekzém pro syna apod.), a nikdy jsem testování nevyhrála. Tentokrát jsem to zkusila jen tak z hecu a hle – když už mám testovat, tak ať u toho také pěkně makám, že jo 😀

Musím říct, že recenze bude asi dlouhá. A ačkoli nesnáším uklízení (moje mamka je uklízecí maniak a naprosto mi to otrávila), tak mám ráda čisto a hodně přemýšlím nad tím, jaké prostředky kupuji. Takže jsem se na testování dost těšila.

Vzhledem k tomu, že syn je od narození velmi silný ekzematik, tak hodně řeším, co domů kupuji. Hlavně co se praní a umývání nádobí týče. Ne všechny výrobky od Zenitu se u nás zabydlí, ale některé nahradí ty, které používám doposud. Celkově jsem ale z výrobků nadšená. Navíc jejich obrázky se zvířátky jsou děsně roztomilé.

Zenit je drogerie, která je ekologická, ale je to takový mezistupeň mezi konvenční kosmetikou a opravdu šetrnými výrobky. Používají syntetické konzervanty, které sice zabraňují množení bakterií, ale osobám s citlivou nebo ekzematickou pokožkou mohou způsobit problémy (ale nemusí!). Také používají syntetické vůně. Na druhou stranu jsou velmi účinné, co se funkce týká, a nejsou drahé. V přírodě jsou rozložitelné.

Pozitiva: Krásně voní! Vůně je opravdu velmi příjemná. Já osobně jsem spíš na sladší vůně, ale tato nenásilná a lehká vůně mě naprosto uchvátila.
Velmi dobře čistí. Vyzkoušeno snad na všem a nikde jsem nezaznamenala žádný problém.
 Jsou šetrné k přírodě.

Negativa: Některé výrobky z této řady obsahují výše uvedené syntetické konzervanty (toto je negativum konkrétně pro mě, ale troufám si říct, že většinu uživatelů to trápit nebude vůbec). Obaly nejsou rozložitelné.

Mytí nádobí a Na ruce a nádobí

Přípravek perfektně odmašťuje, zkusila jsem klasiku z reklamy, kdy jsem na plech po pečení dala vodu a kapku přípravku a opravdu krásně odmastil. Manžel si stěžuje na lahvičku, že má velký otvor a přípravek je tekutý, takže ho zbytečně hodně vyplýtvá, ale mně to nepřijde, když to člověk ví. Přípravek Na ruce a nádobí používám v kuchyni hodně, když si potřebuji opláchnout ruce a poradil si i s citrónovou kůrou z prstů. Můj původní prostředek si s tím neporadí a je ze mě cítit citron ještě dva dny (nadneseně).

Na povrchy

Vyzkoušela jsem čistidlo na povrchy na naši indukční desku. Úklid kuchyně je manželova parketa, ale já jsem se nemohla dočkat, když balíček dorazil, navíc po vaření byla deska řádně špinavá. Překvapilo mě, jak krásně povrch vyčistilo i malé množství přípravku. Většinou mívám na desce kocoury (živé občas také), ale tentokrát tam není ani jeden. Pozor, větší množství přípravku dost pění.

Také jsem přípravek vyzkoušela na sprchovém koutu, kde míváme na skle vodní kámen. Takový ten běžný z kapiček přípravek vyčistil, ale s trochu zaschlejšími si už neporadil. Nutno dodat, že jsem s tím ani nepočítala, protože na to přípravek není dělaný, ale když už testujeme, tak se vším všudy. Baterie se ale leskly čistotou.

Záchod

Po použití přípravku mi přijde, že WC vydrží déle čisté, ale se svým současným prostředkem nejsem úplně spokojena.

Mýdlo

Mýdlo krásně voní, je to taková lehká svěží vůně. Moc na ně nejsem, já radši sladší, ale tahle mi vyhovuje, protože není moc silná. Překvapilo mě, že mýdlo nepění, přijde mi skoro jako gel, ale čistí parádně. Ruce od hlíny, od brambor, od mrkve, žádný problém. Akorát mám po něm pocit suchých rukou (ne vysušených!!!), ale možná je to o zvyku, manžel takový problém nezaznamenal.

Prací gel

Při prvním praní mě překvapila hustota gelu, je rozhodně hustší než ten, co používám, ale gel používám jen od jedné značky na praní pro syna, takže nevím, jak tekuté gely bývají. Vypral zaschlé zbytky od jídla, krásně bílé prádlo prosvětlil.

Tablety do myčky

Tablety jsou samostatně baleny v nerozpustném obalu, takže se musí před použitím rozbalit. To hodnotím jako malé mínus. Vyzkoušeli jsme na mytí skla, ale i zaschlých hrncích (schválně jsem si jeden schovávala) a musím říct, že spokojenost veliká. Sklo se lesklo, nezůstaly na něm žádné skvrny ani fleky a hrnce byly také krásně čisté. Za mě jsou tablety největším překvapením a rozhodně volbou do budoucna. 

Pouze mě mrzí nerozpustný obal. Na druhou stranu ohromné plus je, že jsou to bezfosfátové. Měly by mít menší aktivní sílu, ale já jsem vůbec nic takového nezaznamenala a to jsem opravdu testovala poctivě. Za mě obrovská spokojenost.

Aviváž

Po té, co jsem přešla na eko domácnost, tak aviváž stále hledám. Tato voní velmi jemně, nedráždí, což mi vyhovuje. Nemám ráda, když je prádlo tou vůní přesycené. Také je naprosto měkoučké, takové jsem ho už dlouho neměla. Jediné mínus je výše zmíněné složení.

Na podlahy

Vzhledem k tomu, že si někdo (ehm, ehm – já) vybral matno-lesklou podlahu, na které je vidět každá kapička vody, každá ťápota, tak je mytí podlah opravdu hrůza, děs a katastrofa. Hadr nesmí být moc mokrý nebo suchý, prostě tak akorát, aby nedělal šmouhy. S tímto prostředkem jsem také byla velmi spokojena, prošel zkouškou nejtěžší.

Za sebe výrobky Real Green Clean od Zenitu rozhodně doporučuji pro každého, kdo by je chtěl používat. A budu je i doporučovat, protože příroda se šetřit musí a jak je vidět, nemusí to být ani drahé.

#test_zenit a #recenze

17. zář 2019

Začni psát komentář...

Odešli