baja1122
27. kvě 2023
132 

První botičky pro začínajícího chodce aneb Celý rok s Fare Bare

První kroky dítěte s sebou nesou jednu (pro někoho milou, pro někoho možná nemilou) povinnost – dítě potřebuje boty. Ale které vybrat?

BAREFOOT NEBO KLASIKA?

Mnoho maminek uslyší v okolí kolem sebe dříve nebo později slovo „barefoot“. Co to vlastně je? Není to ve skutečnosti jen drahá sranda? Pojďme se podívat na to, co barefoot přesně znamená. Samotné slovo přeložíme jako „bosá chůze“, ale co víc, jaké benefity pro dítě (i dospělé) nabízí?

„Chůze v barefoot obuvi umožňuje lepší kontakt se zemí, zlepšuje cit pro rovnováhu a jsou při ní přirozeně zapojeny svaly. Tvar podešve barefoot obuvi kopíruje přirozený tvar chodidla, v oblasti prstů je dostatečně široký, aby měly prsty volnost a nebyly deformovány. Umožňuje zapojit veškeré svaly, šlachy i kosti chodidel i v celé noze, ovlivňuje také zádové svalstvo a celkově správné držení celého těla.“ (zdroj: https://www.fare.cz/barefoot/kategorie).

S tím vším napsaným asi souhlasí většina z nás. Pokud si ale někdo přesto řekne, že to je například marketing nebo nějaká „moderní záležitost“, kterou jsme sami na sobě ani nezažili, můžeme se na celu problematiku podívat i jaksi „selským rozumem“.

Mé malé „miminko“ začalo dělat první kroky… Co bych já, jako matka, chtěla od prvních bot?

  • chci, aby boty byly pohodlné a nikde dítě netlačily (zejm. v oblasti malíčků a palců)
  • chci, aby boty byly ohebné a podrážka nebyla příliš tvrdá
  • chci boty lehoučké, aby mělo dítě lehký krok a v botách nedupalo
  • zároveň chci ale boty kvalitní, z kvalitních materiálů – když už do nich investuju, musí něco vydržet
  • v neposlední řadě bych také chtěla, aby boty pěkně vypadaly a mé dítě je rádo nosilo (znám pak u dcery požadavky jako svítící, třpytivé, flitrové boty atd.)

No a teď „babo raď“… Hodně požadavků. Existuje jednoznačná odpověď? Dle mého názoru ano. Barefoot obuv by tohle vše měla splňovat. Poslední bod, který byl uveden, tedy pěkný design, bych ještě před lety nemohla potvrdit. Ale je pravda, že dnes se právě vzhled barefoot bot opravdu zlepšil a nalezneme velmi krásné a rozmanité kousky pro dětské nožky.

MOJE PRVNÍ BOTIČKY OD FARE

Pro začínající chodce značka Fare vytvořila přímo kategorii Moje první botičky, kde naleznete vše od papučí až po celoroční boty. Začněme popisem celé kategorie:

„Produkty z kategorie FBARE MOJE PRVNÍ BOTIČKY splňují ty nejnáročnější požadavky na komfortní obouvání začínajících chodců. Tvar obuvi plně respektuje přirozený vývoj nohy dítěte, botička je postavena na velmi jemné termokaučukové podešvi, aplikované přímým nástřikem. Tímto technologickým postupem vzniká velice šetrné spojení svršku s podešví, což výrazně přispívá ke komfortnímu pocitu uživatele. Obuv je dodávána v exkluzivním dárkovém balení.“

V kategorii nalezneme pět (*šest) typů obuvi podle střihu)

  • papuče


  • sandály


  • tenisky


  • celoroční boty - nízký model


  • celoroční boty - vyšší model
  • (*zimní boty - momentálně nejsou v nabídce, ale na zimní sezonu se zimní modely vrátí)


Pokud tedy zjistíme, že našemu dítěti Fare botičky z kategorie Moje první botičky sedí, pokryjeme krásně celý rok začínajícího chodce. Nejmladší syn má doma zatím papuče a celoroční nízký model – botky jsou opravdu krásně lehoučké, dobře se utahují na kotník (u celoroček máme model na šněrování) a mě osobně se i design bot velmi líbí. Podrážka má tvar na nohy typu ploutvička a celkově je značka Fare určena pro širší chodidla.

Pokud tedy chcete podpořit českou značku bot a máte doma začínajícího chodce s širokou nožkou, může být kategorie Moje první botičky vhodná právě pro Vaše dítě.

Neváhejte ještě pořád využít 15% slevu na boty s kódem MODRYKONIK15 a zavítejte do barefoot světa obuvi i Vy a Vaše děti (platí pro eshop WWW.FARE.CZ)

Vaše ambasadorka značky Fare na Modrém koníkovi a barefoot nadšenec
Baja1122 

#fare #brefoot #mojeprvniboticky

Začni psát komentář...

Odešli