boule12
29. čer 2017
253 

Můj spolubojovník a pomocník Actimaris

Před rokem a půl jsem se rozhodla, že se chci taky usmívat a na fotkách už nevypadat jako šavlozubý tygr. Během dalších několika měsíců do mého života přibylo mnoho kovu, drátu, gumiček, spon, ale i bolesti a otlaků. Přetrhla jsem si podjazykovou uzdičku a potrhala jazyk. Bylo to období, kdy jsem se nemohla skoro najíst, mluvit, natož třeba líbat mého muže. A o 9 měsíců později se přidala rovnátka na spodní čelist.

Musela jsem se osobně seznámit s dentálními nitěmi a sólo kartáčkem.Do té doby mi stačil klasický zubní kartáček a občas ten mezizubní.

Jenže teď abych si čistila zuby po každém jídle, protože se vždycky najde nějaký kousek jídla, který se rád usadí za drátkem a děsí okolí. Další věc, kterou přede mnou zatajili byla, že mě nebudou bolet pouze zuby, ale i panty, jazyk, dáseň a tvář. Taky fakt, že budu víc slintat, mít neustále suché a popraskané rty a krvavé otlaky všude po puse. Hádám, že kdyby to bylo sepsané v letáčku k rovnátkům, asi by se do nich tolik odvážlivců nepustilo.

Z těch krvavých boláků pod každým zámečkem jsem byla už vyřízená. Omezovala mě to úplně ve všem a hodně to bolelo. O to víc děkuji vynálezcům dentálního vosku a silikonu. ALE… vosk se snadno aplikuje, nicméně nevydrží dlouho. Většinou si na něm pochutnám spolu s jídlem. Je to opravdu lahůdka. Oproti tomu silikon, ten se u mě ohřeje déle, nicméně aplikace je složitější, neboť by rád absolutní sucho. Jak to ale zařídit v puse? Nemožné! Nutno také říct, že obě tyto varianty jsou jen mechanickou bariérou mezi zámečky a tkání. Jenže nehojí. 


Proto je super, že existuje Actimaris gel, který lze aplikovat i do otevřené rány, na afty, opary, prasklé koutky a otlaky. Tohle všechno zvládne moje pusa.

Actimaris toho ale umí daleko víc. Můžete ho použít třeba na puchýře, od těch krásných nových bot. Na škrábance od vašeho domácího mazlíčka. Na popálená místa, ale i na akné. Což se u mě také najde.

Díky skvělé úzké aplikační hubičce se dobře aplikuje a to přesně tam, kam chcete.
Gel je čirý, průhledný a voní jako moře. Když se aplikuje do pusy tak ucítíte, že je opravdu hodně slaný. Po aplikaci mírně štípe. Ale funguje. Aplikovala jsem jej vždy před spaním po čištění zubů na postižená místa v ústech. Používala jsem k tomu vatovou tyčinku. Do rána mi bolestivé otlaky splaskly, nebyly již v zánětu, ani silně prokrvené a kdybych spala déle tak věřím, že by se zahojily úplně.

Do party pečující o můj krásný a zdravý úsměv (a nejen ten) tak přibyl další člen. Ten využívám nejen já a nejen doma. Díky svému šikovnému balení (20 ml) ho bereme i na výlety a dovolenou.

Spolu s Actimaris gelem jsme adoptovali i jeho většího bráchu – Actimaris roztok.
Byl to velký 300 ml chlapík, který mě velmi mile překvapil. Jedná se o dezinfekční roztok, který můžete použít třeba namísto Peroxidu vodíku, Betadine anebo Jodisolu či Septonexu.

Pravdou je, že se jedná celkem o velké balení, cože není praktické na cesty. Také nesmím zapomenout zmínit, že se musí aplikovat opatrně, neboť zanechává skvrny na oblečení. Ale to třeba Betadine také.

Actimaris je cítit jako slabší roztok Sava a člověka to může vyděsit. V ráně se chová jako klasická dezinfekce a opravdu štípe. Oproti tomu na popáleniny je opravdu šikovný.
My jsme se celá rodina popálili na sluníčku a potírali se tímto roztokem. Nyní máme krásné opálení a vůbec jsme se neloupali. Za což jsme strašně šťastní, protože se opalovat neumíme a vždycky jsme maximálně červení. Hrůza.

Jelikož se jedná opravdu o roztok, je aplikace trochu složitější. Buď nakapat přímo na ránu anebo jako v našem případě potírat kůži pomocí kosmetického tamponku.
Než zcela zaschne, trochu lepí. Velmi rychle ale zasychá a popálenou kůži zchladí.

Když to tedy shrnu, každý z těchto výrobků má své klady i zápory. V naší lékárničce si ale své místo našli oba.

Závěrem bych chtěla moc poděkovat za možnost tyto výrobky testovat.
Moc si toho vážím.

Musím také pochválit pečlivě zabalený balíček, inteligentní otvírání krabice s naváděcí šipkou bez nutnosti použití nůžek anebo nože a hlavně – krásného a sympatického kurýra a la Tomáš Klus.

Takže – DÍÍÍÍKY!
#test_actimaris

Začni psát komentář...

Odešli