cerlada
10. únor 2019
37 

Testuju, testuješ, testujeme... LIPIKAR AP+ od značky La Roche-Posay

Syn od počátku atopického ekzému trpí na výskyt ložisek zejména na nožičkách a loktech. Často se mu výsev objevil i na obličeji, to nejčastěji v zimním období. Jako největší problém ekzému vnímám nejen jeho přítomnost, ale i jeho povahu. Jednou je ekzém suchý a za dva dny se povaha ložiska změní na mokvavý a hnisavý. Nebylo výjimkou, kdy se do kůže dostaly i bakterie a museli jsme podstoupit antibiotickou léčbu. V nejhorších časech mokvajících ložisek jsme byli nuceni použít i kortikoidy, přičemž nemusím maminkám dětí trpících atopickým ekzémem představovat např. Locoid či Fucidin.

Při obdržení kosmetiky La Roche-Posay jsem byla velmi mile překvapena krásným a vzhledným obalem. Vyhovoval mi i praktický uzávěr s aplikátorem, což jsem ocenila zejména při koupání, kdy jsem s mokrými dlaněmi sahala po flakónku. Hutný bílý krém se na kůži výborně aplikoval, přičemž jeho vůně byla spíše nevýrazná, neparfémovaná. Syna čistící krémový gel nepálil ani nesvědil, tudíž v první zkoušce úspěšně obstál.

Druhý flakón obsahující relipidační balzám proti podráždění a svědění pokožky nás též mile překvapil. Opět nevýrazná, ale jemná vůně. Na rozdíl od gelu je barva balzámu bílá, čímž lze přípravky rozlišit. Co ale musím vyzdvihnout, tak je výborná konzistence, která stojí za naprosto bezproblémovou aplikací balzámu, navíc se velmi dobře vstřebává. Balzám se výborně roztírá a tak nebyl nejmenší problém krém aplikovat i do špatně dostupných míst, jakými pro nás jsou právě podkolení jamky. Bohužel jsme museli testování po pár dnech přerušit, protože synův ekzém opět změnil povahu a ze suchého se stal mokvající. Nepřisuzuji to ovšem výrobkům La Roche-Posay, protože u nás je tento problém dlouhotrvající a proto i léčba je problematická.

Výsledkem bych tedy chtěla říct, že mě více nadchnul čistící krémový gel do sprchy a koupele, který jsme mnohem víc využili a který i nadále využíváme. Pokožka se zklidnila a nesvědila.

Závěrem bych chtěla říci, že bych ocenila výraznější odlišení flakónků, protože jejich označení SYNDET a BAUME je pro mě téměř nicneříkající, stejně tak barevné odlišení. Raději bych si na přípravku přečetla sprchový gel či balzám, a to ideálně na přední straně, abych nemusela přípravky neustále otáčet.

#test_larocheposay2 a #sleepikar #recenze

#zkusenosti_lipikar_ap

Začni psát komentář...

Odešli