cestazasnem
    30. kvě 2019    Čtené 338x

    Zdraví meditace a relaxace

     Zdraví a výhody hluboké relaxace

    Pomoci meditace a relaxace můžeme zlepšit svůj život a to úplně každý stačí se rozhodnout a začít konat akci.

    Doporučuji si vytvořit z meditace a relaxace každodenní rituál a věnovat se tomu každý den a výsledky se velice brzy dostaví.

    Toto jsou jen některé z vědecky prokázaných přínosů meditace a hluboké relaxace a jejich vliv na naše zdraví: tělo mys a duši. 

    1. Zvýšená imunita 

    Zdá se, že relaxace zvyšuje imunitu u pacientů s rakovinou. Studie na státní univerzitě v Ohiu zjistila, že progresivní svalová relaxace, když je denně prováděna, snižuje riziko recidivy karcinomu prsu. V jiné studii v Ohio State, měsíc relaxačních cvičení posílil přirozené zabíjeni rakovinotvorných buněk u starších lidí, což znamená větší odolnost vůči nádorům a virům.

    2. Emocionální rovnováha

    Emoční rovnováha znamená zvladat jakékoliv trauma, stres a stresové situace, negativní emoce a umět s nimi správně pracovat. To je velmi těžké dosáhnout, ale meditace je pro tyto účely nejlepší způsob, jak léčit takové neurózy a nezdravé emocionální stavy. Jelikož je vědomí člověka očištěno od emocionálně toxických vzpomínek, nejenže to přináší velkou svobodu, ale i velkou rovnováhu a to na všech urovních našeho bytí - těla, mysli a duše.

    3. Zvýšená plodnost 

    Studie na University of Western Australia zjistila, že ženy s větší pravděpodobností otěhotni v období, kdy jsou spíše uvolněné než stresované. Studie na univerzitě Trakya v Turecku také zjistila, že stres snižuje počet spermií a pohyblivost, což naznačuje, že relaxace může také zvýšit mužskou plodnost.

    4. Uvolňuje a léči syndrom dráždivého tračníku

    Když pacienti trpící syndromem dráždivého tračníku začnou cvičit relaxační meditaci dvakrát denně, jejich příznaky nadýmání, průjem a zácpa se výrazně zlepši. Meditace byla tak účinná, že ji vědci na Státní univerzitě v New Yorku doporučili jako účinnou léčbu.

    5. Snižuje krevní tlak

    Studie na Harvard Medical School zjistila, že meditace snižuje krevní tlak tím, že tělo méně reaguje na stresové hormony jakoa je kortizol, podobně jako léky snižující krevní tlak, ale bez vedlejších účinku . Mezitím zpráva British Medical Journal zjistila, že pacienti vyškolení v oblasti relaxace, mají výrazně nižší krevní tlak.

    6. Předcházení zánětům  

    Stres vede k zánětu, stavu spojenému s onemocněním srdce, artritidou, astmatem, problémy s kůží a mnoho dalšího, říkají vědci z Emory University v USA. Relaxace může pomoci předcházet a léčit tyto příznaky vypnutím stresové reakce a lepším zvládáním stresových situaci. Tímto způsobem jedna studie na McGill University v Kanadě zjistila, že meditace klinicky zlepšila symptomy výše zmíněných zdravotní problémů.

    7. Klid


    Jednoduchý rozdíl mezi těmi, kdo meditují, a těmi, kteří ne, je ten, že pro meditující lidí mysl pracuje pro ně to znamená, že se myšlenka objevuje, ale jste jen její svědkem a pozorovatelem máte ji ve své moci, zatímco pro člověka, který nemedituje, tak jeho mysl funguje přesně naopak myšlenka šéfuje a ovládá jeho mysl a nemá nad ní žádnou kontrolu. Takže v obou myslích se může objevit negativní nakažlivá myšlenka, ale pro ty, kteří meditují, je to jen další myšlenka, kterou mohou kdykoliv odstranit ze své mysli, nebo ji využit ve svůj prospěch, zatímco v běžné mysli tato myšlenka děla zmatek, neplechu, ničí zdraví, vyvolává a živi strach a další negativní emoce a vytváří negativní realitu.

    Jak se zbavit napětí 

    Jak můžete využít relaxační léčivé síly? Výzkumníci z Harvardu zjistili, že jóga, meditace a dokonce i opakované mantry vyvolaly relaxační účinek. Další velice užitečnou technikou pro relaxaci je vizualizace, která vám muže pomoci i splnit si vaše sny a cíle. Čím častěji se tyto techniky praktikují, tím větší budou mít přínosy ve vašem životě a tím více budou hluboce zakořeněny. Vyzkoušejte jednu nebo více z těchto technik po dobu 15 minut jednou, nebo dvakrát denně a sami uvidíte ty užasne výsledky.

    Opakování mantry

    Relaxační odezva může být vyvolána tichým posezením se zavřenýma očima po dobu 15 minut dvakrát denně a mentálním opakováním jednoduchého slova nebo zvuku, například „Om“.

    Meditace a relaxace s průvodcem

    Představte si nádherně relaxační světlo nebo uklidňující vodopád, který umyje a vyčisti napětí z vašeho těla a mysli. Udělej si svůj vnitřní obraz živý, představit si texturu, barvu a jakoukoliv vůni a zapoj do toho všechny své smysly.

    Pokud tě zajímá osobní rozvoj a zdravý životní styl tak cestazasnem je pro tebe to správné místo, kde je kvalitní obsah. Jestli jsi fanouškem meditace, relaxace, relaxační a meditační hudby tak navštiv cestarelaxace, kde najdeš mnohem více hodnotného obsahu.