Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    ciocca
    6. pro 2020    Čtené 184x

    Zkušenosti s tiskárnou Canon SELPHY Square QX10

    Cca před dvěma týdny jsem byla vybrána na testování kompaktní tiskárny Canon SELPHY Square QX10. Pár dní po té, co mi byla oznámena tato skvělá zpráva, mi byl doručen balíček, který obsahoval tiskárničku, kabel k nabíjení, 3 ks fotopapírů a inkoustovou kazetu k vytištění 3 ks fotografií. K originálnímu balení tiskárny jsem obdržela ještě 3 sady fotopapírů po 20ti kusech (XS-20L), k nimž je vždy přibalena inkoustová kazeta, která vystačí na potištění právě tohoto množství fotopapíru.

    Jak si můžete na přiložené fotografii všimnout, u nabíjecího kabelu chybí adaptér do zásuvky. Tato skutečnost mě zaskočila, je tedy potřeba počítat s tím, že nabíjecí adaptér NENÍ součástí balení. 

    Rozměry a vzhled

    Rozměry 102,2 x 143,3 x 31 mm a váha cca 445 g napovídají, že se jedná opravdu o "kapesní" tiskárnu. Vyrábí se ve čtyřech barvách - bílé, černé, růžové a mint, takže si troufám, říct, že si vybere každý. Já jsem měla štěstí, neboť mi byl vybrán odstín mint, který byl od počátku mým favoritem. V reálu se mi líbí snad ještě více než na obrázcích na internetu, takže za vzhled ode mě dostává jedničku s hvězdičkou. 

    Ještě více než rozměry samotné tiskárny vás budou jistě zajímat rozměry výsledných fotografií, které činí 68 x 68 mm. 

    Použití

    Abyste mohli začít tiskárnu používat, je potřeba si do svého chytrého telefonu nainstalovat aplikaci SELPHY Photo Layout, kterou propojíte se svým telefonem prostřednictvím Wi-Fi. Aplikace je velice jednoduchá a intuitivní a umožňuje přidávat do fotografií různé prvky jako jsou razítka, filtry, ohraničení a texty.

    Využití

    A k čemu takovou tiskárnu využít? Teď budu "mluvit" čistě sama za sebe. Určitě mi nenahradí vyvolávání fotografií do fotoalb. Jsem zvyklá vyvolávat poměrně dost fotek, což by při ceně cca 20 Kč za 1 kus z Canon SELPHY Square QX10 bylo finančně velmi náročné. Ale určitě budu těmito fotografiemi alba doplňovat. Ovšem větší možnost využití vidím ve výrobě fotodekorací či fotodárků. Tam obzvláště oceňuji, že své nápady mohu realizovat okamžitě. Ráda si dekoruji byt vzpomínkami na společné chvíle s rodinou. Během pár chvil jsem si tedy jednu takovou vzpomínku vyrobila.

    V tomto období se dají vytištěné fotografie využít třeba i takto:

    A nebo takto: 

    Závěrem mě napadá, že by tato věcička mohla potěšit ty s vás, co se věnují scrapbookingu, který jsem vždy obdivovala, ale nikdy s ním nezačala. Tak kdo ví, třeba mě Canon SELPHY Square QX10 "donutí" to konečně vyzkoušet...

    #test_canon4 #recenze #canon_selphy_zkusenosti4

    #test_canon4

    Možností jak využít kompaktní tiskárnu Canon je spousta. Já ji dnes využila při balení vánočních dárků 😉

    #test_canon4

    Včerejší hektický den jsem zakončila pro mě tím nejlepším možným způsobem - "hraním si s fotkami". Výběr fotografií k tisku mi dal zabrat, ale potom už to šlo samo 🙂 V aplikaci SELPHY Photo Layout jsem zkoušela přidávat různé obrázky a texty a z vytištěných fotek si vyrobila jednoduchý fotoobraz. K jeho výrobě jsem potřebovala bílý rámeček velikosti A4, stejně velký černý papír a 6 fotek. Chvíli jsem pro něj hledala vhodné místo, ale nakonec skončil v mé pracovně, kde teď díky home office trávím mnoho času.

    (3 fotky)

    #test_canon4

    Usmálo se na mě štěstí, byla jsem vybrána na testování kompaktní tiskárny Canon SELPHY SQUARE QX10. Při rozbalování balíčku se ukázalo, že to bylo štěstí dvojité, neboť mi dorazila tiskárna v mé vysněné "mint" variantě 😍 Za design dávám rovnou jedničku s hvězdičkou. Balení obsahovalo tiskárničku, kabel k nabíjení, 3 ks fotopapíru a inkoustovou kazetu k vytištění 3 ks fotografií. K originálnímu balení tiskárny jsem obdržela ještě 3 sady fotopapírů po 20ti kusech (XS-20L), k nimž je vždy přibalena inkoustová kazeta, která vystačí na potištění právě tohoto množství fotopapíru.

    Ponejprv bylo potřeba tiskárnu nabít a nainstalovat do telefonu aplikaci SELPHY Photo Layout. Bezprostředně po té jsem mohla začít tisknout. Kreativitě se meze nekladou🙂 Musela jsem se ale trochu krotit, abych si nevyplácala všechny náhradní náplně a měla tak prostor pro kreativní vyžití v dalších dnech testování 😉