cobaltino
6. říj 2018
390 

Proč velebím společné spaní s dětmi

V porodnicích bývá zakázané, psychology opatrně doporučované, dětmi vyžadované, příbuznými odsuzované, rodiči milované, výrobci nábytku opomíjené – co? SPOLEČNÉ SPANÍ RODIČŮ S DĚTMI.

Jak může takové společné spaní vypadat?

  • Celá rodina spí na klasické manželské posteli (levné, ale nekomfortní),
  • rodiče spí na manželské posteli a z obou stran jsou k ní přiražené postýlky bez postranic, tzv. balkonky (nejčastější řešení; někdy se to zvrtne do první varianty nebo si účastníci místa prohodí : – D),
  • celá rodina spí na několika postelích přisunutých k sobě (pohodlné, ale prostorově náročné),
  • rodiče s dětmi spí na posteli vyrobené přesně na míru jejich požadavkům (drahé, ale ideální řešení).

Odborníci na kontaktní rodičovství vám vyjmenují hned několik důvodů, proč je společné spaní pro vaše děti to nejlepší.

Já vám povím, proč je to super pro vás:
pokračování článku

Hezky clanek. Fakt jednoduche reseni, ktere me nenapadlo. Budeme se stehovat a postel na miru opravdu zvazim. Mate tedy manzelske luzko a k tomu jakoby dve jednoluzka?

6. říj 2018

Vaše rodinná postel je DOKONALÁ...!😉

6. říj 2018

@nikolatje Ano, máme dvoulůžko 140 cm matrace a k němu připojená dvě lůžka (ale jsou každé jen 70 cm úzké, takže po rozebrání to na normální postele nebude, ale předpokládáme, že ty dvě sedmdesátky spojíme dohromady a bude z toho postel 140 cm široká)
díky za pochvalu 🙂

6. říj 2018

@monikanikolaaneta děkujeme! 🙂

6. říj 2018

Postel je krásná. U nás ale platilo, že děti se lépe vyspaly bez rodičů. Dceru jsem v 10 měsících zkusila dát do pokojicka a z téměř celoročního kojení najednou ze dne na den spala celou noc. A najednou z ní bylo pohodové miminko a ne nevyspaly urvanek. Ale každé dítě je jiné a má jiné spánkové nároky. A pro spaní s detma, máte nádhernou postel.

7. říj 2018

@cobaltino diky. Rozhodne do neceho takoveho pujdu.
Dcera si spi u sebe v pokojiku ale cim dal tim casteji ji mam v loznici kde uz spim s mladsim. V loznici spi az do 7 rano, v pokojicku je vzhuru mezi 5 a 6. Takze za nas je spolecne spani fajn pro zachovani psychicke pohody v rodine

7. říj 2018

Uzasna postel. Taky spime spolu. 🙂

7. říj 2018

My máme úzký pokoj, letiště ode zdi ke zdi, tak tam spím s prostřední a nejmladší. Nejstarší se mi bohužel už nastěhovala do domečku nahoru na palandu... Být pokoj širší, tak tam prdnu ještě jednu válendu a spíme spolu všechny snad do puberty😂... Miluju přesně ty zmiňované důvody pohodlí😉.

7. říj 2018

@roseinka díky 🙂
@monikanikolaaneta Postel přes celou místnost je nej! To ani člověk nemusí řešit, aby dítě nespadlo dolů 👍

7. říj 2018

Začni psát komentář...

Odešli