45 / 167
    Želví závody
    cori
    autor

    Kdo si první pochutná na salátu? Želvy jsou spíš loudalky, ale sotva objeví čerstvý křupavý salát na záhonu za trávníkem, vyběhnou, aby se dostaly k těm nejlepším listům.

    Želvy mají málokdy naspěch - ale někdy mají také ony důvod ke spěchu, např. proto, aby se co nejrychleji dostaly k zelenému šťavnatému salátu na druhém konci louky. A protože nejsou obzvlášť vytrvalé, pokoušejí se často vylézt na záda jiné želvy, aby se nechaly trochu poponést. Ve spěchu a shonu se často stává, že nějaká želva běží špatným směrem, ale nakonec se přece jen první želva dostane do záhonu se salátem a začne si s požitkem pomlaskávat.

    Hráči pohybují želvami za pomocí barevných karet, které odpovídají barvám želviček. Každý se samozřejmě šikovným vynášením karet snaží dostat svou barvu dopředu a dosáhnout tak jako první cele. Protože ale neví, komu která barva patří, a člověk si také vždy nevytáhne ty nejvýhodnější karty, může někdy hráči pomoct malý trik, aby si jeho želvička mohla pochutnat na čerstvém salátu jako první.

    4. pro 2012

    koukala jsem na ni, uvazujeme😀

    15. zář 2013

    @beruskanula je super, měli jsme na klubu deskových her a bavila i dospělé. Pro děti od těch cca 4 let (nebo od kdy je psaná), to bylo celkem těžké, ale zase pokud jsou děti zvyklé hrát, tak je to jiné.

    10. lis 2013