cori
2. led 2012

Deskové hry a jiné hry - co máme doma či jsme vyzkoušeli

Deskových her známe spoustu a spoustu jich máme nahraných. Co máme děti tak pořizujeme a zkoumáme dostupné hry u nás a těšíme se, že brzo budeme hrávat všichni čtyři spolu. Zatím je Ondra ve svém roku a půl jen pozorovatel - čí spíše ničitel, takže málokterou hru dohrajeme do konce =))
A krom pexesa, domina a jiných "základních" her začínáme pořizovat i logické, mírně strategické, zábavné, společenské - no prostě hry, které by děti mohly nejen bavit, ale je i něčím obohatit - tak snad se občas trefíme =)
A kdo si hraje - nezlobí =)

Pokud máte některá dobrý tip na hru, která děti baví a je zajímavá - napište, vložím ji do albíka pro inspiraci =) a Váš komentář se zkušenostmi jistě i ostatní ocení.

BUDU RÁDA, KDYŽ NAPÍŠETE KOMENTÁŘE KE HRÁM - JESTLI SE HRA LÍBÍ A OD KDY VÁS ČI VAŠE DĚTI BAVILA - DÍKY 🙂

díky za nápady, už se zase blíží svátky a narozeninky, tak mám kde čerpat 🙂

2. led 2012
cori
autor

@tlap.ka není zač, bohužel jsem se k tomu nedostala před Vánoci - to by byla dobrá inspirace =) ale myslím, že hry nejsou špatný dárek kdykoliv =)

A za nás je momentálně hit č. 1 hra - SCHODY (určitě od 3,5 vhodná =)

2. led 2012

@cori super hry, já můžu doporučit - Navlékej, nečekej!

4. led 2012

super album, díky za inspiraci 🙂

10. led 2012
cori
autor

@janasev máme doma "plnou hůru" tak to sem postupně povkládám =)

10. led 2012

super albíčko - hlavně spoustu her vůbec neznám a tak jsem ráda, že mám inspiraci 😀 v poslední době jsem měla v plánu jen to nečekej, navlékej! a víc mě nenapadalo do budoucna, co koupit - tady jsem se přesvědčila, že je pořád za co utrácet 😀 ach jo!!!!

10. led 2012
cori
autor

@simlenka my s dětskýma taky začínáme, máme spíš pro větší děti - dospělé, ale i ty dětské kousky jsou moc prima a právě ty Smart Games mě nadchly =)

10. led 2012

smarty jsou super! já je poznala před dvěma lety na dovolené (ledovou kru), hned jsem jela k nám do hračkářství a koupila Piráty, Safari a Letiště - následoval titanic, metro, hasiči... no až jsme společně s maminou na číslu 14 (včetně teda těch dřevěných pro mrňata) a už zas pokukuju po dalších, kamarádka mi doporučuje Color code,mně se líbí ty slepice na vajíčkách, pro prcky smart trucky 3 - no je to mazec! 😀 akorát si říkám, abychom nebyli těmi hlavolamy doma zavalení a nepřejedlo se to...

10. led 2012
cori
autor

@simlenka a to máme teprve malé děti, že =)
a pro dospělé bys doporučila kerou Smart gamesku?

10. led 2012

z těch co mám mě nejvíc zaujal asi antivirus - a tomu jsem se hodně dlouho bránila, nechtělo se mi do něj... jako nejslabší bych označila metroville a ty hasiče, taky mám hodně silný vztah k tý ledový kře, ale to je možná tím, že jsem ji hrála jako první. Letiště je na stejném principu, ale kra je daleko lepší! jo ještě jako mě zase moc nezaujala série gogetter a to z jednoho prostýho důvodu - každý ten level tam má více řešení - je to pro prcky a tak je to možná lepší, ale mě to vyloženě vytočilo a zklamalo ☹ terka zatím nechápe o co tam go, jen si tak skládá cestičku, uvidíme až to pochopí jestli ji to zaujme...

10. led 2012
cori
autor

@simlenka díky za tip - blíží se narozeniny dospěláků, tak se mají na co těšit =)

10. led 2012

ještě ten titanic je taky dobrý, ale trvalo mi dýl než jsem na něj přišla - je na trochu jiném principu než ostatní, půjčila jsem ho kamarádce asi na půl roku, pak se mi vrátil a najednou to šlo - asi to chtělo tu pauzu 😀 - jo a mazec je i IQ twist - píšou od 6 let - blbost! u prvních dvou levelů jsem prostě musela kouknout na řešení 😀 pak už to šlo malinko líp, ale zasekla jsem se a už měsíc stojím na 22 levelu a nemůžu s ním hnout, do řešení se mi ale nechce koukat ☹ 😀 - není tak hezký, ale je maličký, praktický na cesty a mozkový buňky se vaří!

10. led 2012

super album, děkuji za tipy. My jsme děsně hravá rodinka a malého už taky chceme zapojovat. Záhadný hrad dostal od Ježíška a jde mu to nad moje očekávání dobře🙂 Teď chci zkusit Piráty a Na ledové kře. A taky hru Duhový závod. Nemáte někdo? A pokud ano, jaký to je v reálu? Má to cenu shánět? Díky

10. led 2012

Doporučuji pro trochu větší děti hru "Kuřecí olympiáda" 🙂

11. led 2012

Moc dobrý, my teď hrajeme ducha a tik tak bum, velice zábavné hry.

25. led 2012

Skvělé album, určitě si ukládám do oblíbených. Do budoucna by se mohlo hodit. 🙂

4. lis 2012
cori
autor

@red.miky 🙂 hry se určitě hodit budou, kdo si hraje nezlobí 🙂

4. lis 2012

Nás ještě doma baví Královské rošády - jsou celkem rychlé, ale rozhodně ne nudné.

5. lis 2012

A co třeba ještě Bang nebo Citadela? 😉

6. lis 2012
cori
autor

@janule1986 a pravda, taky jsem už hrála, ale dávno, tak jsem na ně zapomněla 🙂

6. lis 2012

Jé super album, zrovna přemýšlím o nějaké hře pro děti od 4 let, poradíš nějakou dobrou????

22. lis 2012

@hojda tohel v tom albu není, ale třeba by mohlo i býti? 🙂))). @cori

http://www.easytoys.cz/noemova-archa1-122328.html

máme to od petrových čerstvých 4 let, vypadá to na první pohled jako "moc", ale není, sbíráš části archy a zvířátka v párech do ní....kdo první složí, vyhrál...hází se kostkou s barvami, není potřeba počítání. úplně na tom ted ulítává a když už nevíme coby, archa to jistí🙂.
a ještě jsem tu nenašla obyčejné člobrdo, hrajeme s petrem už klasické, a je to prostě klasika, krásně se rozčiluje, když prohrává.

album je super, dik.

22. lis 2012

@berenika39 Díky mrknu na to, člobrdo máme obrázkové🙂

22. lis 2012

@hojda my taky, krtka, a mají myslím pata a mata, ale jakmile se naučil do deseti, chtěl pořád chytračit a počítat tečky...😀. tak to sice trvá všechno dlouho, než se dopočítá, ale na škodu to není. pohádkové mastí s babičkou, té to vyhovuje🙂))))

22. lis 2012

a co třeba Dostihy a sázky?

28. lis 2012

mne ještě napadlo, co mame a nevidim tu🙂a u nas frci... dobble a archelino

15. zář 2013

Můžu se zeptat, odkud máte pytlíkové aktivity?

2. říj 2013
cori
autor

@radka_lostice zúčastňuji se výměných akcí s maminama - teď se zrovna otvírá nové kolo na webu rustspolecne.cz

3. říj 2013

Doporučuju hru Duch 🙂

24. říj 2013

já se letos chystám koupit CINK

28. říj 2013

náhodou jsem narazila na tyto stránky a dost vybírám podle recenzí zde: http://www.deskovehry.com/index.php

9. lis 2013

Duhový závod máme doma.... fajn hra a pěkné zpracování 🙂

14. lis 2013
cori
autor

Tak jaké hry jsou letos v kurzu? :D

9. lis 2015