Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    crashboombang
    24. lis 2019    Čtené 543x

    Je čas přidat novinky od Fisher Price na seznam Ježíškovi?

    Naše testování dvou krásných barevných hraček jsme měli zahájit 12. listopadu. Kurýr za námi ale příliš nespěchal a když krabice s nápisy „Směj se, uč se a počítej“ zakotvila v pozdním odpoledni u našich dveří, bylo už dítko příliš přetažené na nějaké lezení za čímkoliv. Přesto to pro naše děti byly takové malé Vánoce 🎄

    Fakt, že jsme obdrželi k testování obě hračky 🐷 🦊 , byl velkým překvapením, měla jsem za to, že komentář ohledně testování má směřovat k preferenci jedné z nich. Vybrala jsem v něm lišku, která syna zaujala na pohled i v televizní reklamě. Musím však konstatovat, že vzhledem k jeho věku a dovednostem to bylo šlápnutí vedle :(

    Nyní po týdnu soužití s liškou je nám více než jasné, že by lišce bylo opravdu lépe v rodině s dítkem, které teprve začíná objevovat svět. Ideální je doba před zvládnutím prvních krůčků.

    U nás doma se namísto proklamovaného „lezeme s liškou“ odehrávalo „utíkáme před liškou“. Kris se lišky vůbec nebál, jen byl na ni, zdá se, příliš svižný, jak už ovládá chůzi a trénuje běh.

    Že by si tedy naše starší děti posílaly lišku s Kristiánkem, nemohlo být řeči, snad s jedinou výjimkou, kdy jsme lišku vzali na návštěvu k sousedům a sedmiletý syn jí pod krk vložil crackery, pak příjezd lišky dychtivě očekávali všechny přítomné děti 😆

    Pro dítě, které se sotva začíná plazit za tím, co jej zajímá, je lišky tempo ideální. Pokud se jí však do cesty postavila překážka v podobě nábytku či dveří, pak zůstalo pouze u pokračování zvuku. Ocenila bych, kdyby se dokázala po nárazu otočit a rozjet směrem, kde je volno.

    Náš syn na interaktivních hračkách ocení nejvíce světelné efekty a melodický zpěv. Každou hlášku liška s oblibou zakončuje krátkým hihňáním. U dítěte ve věku do jednoho roku, kterému bych lišku doporučila, nepokládám seznamování s celou abecedou právě za nezbytnost, nicméně v podobném duchu s námi mluví náš Fisher Price pejsek, takže jsme si už zvykli. Barvičky představí liška tři, a to zelenou, modrou a žlutou, v jaké jsou vyvedena tlačítka na zádech. Stejně tak i tři tvary – kruh, čtverec a trojúhelník.

    Z čiré zvědavosti jsem nahlížela do popisů hračky napříč internetem a opravdu zajímavou skutečnost se dočetla na více webových stránkách, kde výslovně stojí: „Otočte předním kolečkem pro změnu režimu a sledujte, jak liška dělá kotrmelce.“ Prosím, tak těm kotrmelcům skutečně nevěřte 😎. Pravděpodobně se tím míní pouze to, že se dovede otáčet okolo své osy, rozhodně ji neuvidíte metat kozelce ve Vašem obýváku. Stejný nesmysl  o kotrmelcích potkáte mimo jiné na youtube pod videem zveřejněným Pompo hračkářstvím, stejně jako v popisu produktu například na mall.cz. Na jiném z webů se „Lezeme s liškou“ proměnilo v „Ležíme s liškou“, takže rodič v roli spotřebitele musí být zmaten, s jakými očekáváními vlastně tuto hračku dítěti pořizuje.

    Za sebe hodnotíme jednoznačně pozitivně:

    + baterie jsou součástí balení

    + roztomilé vzezření hračky, zejména měkkou plyšovou hlavičku, která vybízí k mazlení (ocenila však nejvíce pětiletá dcerka)

    + dvě nastavitelné úrovně hlasitosti

    + skutečnost, že liška při jízdě zvládá bezvadně všechny povrchy

    Mínusy z našeho pohledu jsou:

    - po nárazu do překážky pokračuje ve zvukových efektech a vrčí, neboť se nedovede rozjet jiným směrem

    - 7 cm dlouhá bílá etiketa za krkem visící na plastovém těle (označuje výrobce a uvádí pokyny ohledně omyvatelnosti povrchu, ustřihnout jsem ji neměla odvahu, abychom lišce ve výsledku neviděli do útrob.)

    - vážně nedělá kotrmelce 🤨 – kdybych ji skutečně pořídila podle popisu na e-shopech, prostě bych ty kotrmelce chtěla vidět 🙄

    Z předešlých řádků možná vytušíte, že větší šance do budoucna u nás dáváme růžovoučkému chrochtajícímu prasátku. Ostatně je i na krabici označeno doporučeným věkovým rozmezím do 36 měsíců.

    Kromě jiného jsme si jej zamilovali proto, že zvířátka a jejich zvuky teď Kristiánka mimořádně zajímají a libuje si v jejich napodobování.
    Prasátko se na krátkých nožičkách zdá být nestabilní, to však je jednoznačně na podporu jeho veselého poskakování a vibrování po zmáčknutí rypáčku.

    K zájmu o počty do desíti jsme se zatím s naším benjamínkem neprokousali, nicméně vhazovat pestře barevné žetony do otvoru Kris pokládal po všech ohraných vkládačkách doma za neotřelou zábavu. A v okamžiku, kdy přestane bavit vhazování, je na řadě rozhazování! Hledat žetony po celém obývacím pokoji je taktéž nebývalá legrace, hlavně pro rodiče. I Kristiánek ale zdatně sekundoval, takže i po týdnu naštěstí disponujeme žetony všech čísel.

    Po naplnění si Kristiánek nevěděl sám rady s vysypáním. Dvířka otevřít nezvládl, takže prasátko zvedl nad hlavu otvorem dolů a začal s nebohým zvířetem třepat v naději, že mince vypadnou na koberec. Posléze došlo na "prosím, prosím, maminko vysypej."

    Plusy:

    + baterie jsou součástí balení

    + realistické chrochtání

    + dvě nastavitelné úrovně hlasitosti

    + dobře využitelné k učení číselné řady, určitě u nás najde využití i mnohem později

    Mínusy: 

    - obtížně se otevírá otvor k vysypávání žetonů

    Přestože u nás prasátko určitě boduje před lištičkou, rozhodně u nás hračky budou mít svůj kout, kde budou využity návštěvami s mladšími ratolestmi z řad přátel a rodiny. Pro ně budou bezpochyby neokoukanou atrakcí.

    S hračkami od Fisher Price obecně jsme dosud udělali skvělou zkušenost. Interaktivní stoleček je s námi od roku 2012, kdy se narodil první syn a stále je funkční a bez estetických vad a zaujme u nás každé malé dítko. Stejně kladně hodnotíme mluvícího pejska, kterého jsme pro prvního syna dostali dárkem. Dále jsme úspěšně pořídili vkládačku či dotykový telefon. Věřím, že kdo se bude držet rad ohledně věkového doporučení hraček, nemůže s takovým dárkem šlápnout vedle.

    Prokousat se tím, co umí obě zvířátka 🐷 🦊 byla tedy pěkná fuška, zároveň ale i nevšední zábava.

    Vážíme si důvěry v nás vložené při tomto testování a věřím, že naše poznatky pomohou dalším rodičům v rozhodování při nákupu hraček značky Fisher Price svým ratolestem.

    Mnoho zábavy s nimi ze ❤ přejí Míša a Kristiánek (ve spolupráci s Damiánkem - 7 let a Mariankou - 5 let)

    #zkusenosti_fisherprice_lezemesliskou10
    #zkusenosti_fisherprice_prasatkokasicka10

    Nás zahřívají čepičky od babičky 😍
    #zahrivaci_soutez_joie

    Liška od Fisher Price 🦊, to je roztomilost sama! A jak je plyšově heboučká...
    A teď na mě, mámo, vybal támhle to prasátko 🐷 Mám chuť si něco naspořit!

    #test_fisherprice3

    Kurýr 📦 nás dnes tak napínal, že na testování s Fisher Price už sil nezbývalo.
    Takže jsem uspala Kristiánka v ložnici, lišku 🦊 a prasátko 🐷 v krabici... 😴 O to více se těšíme na zítřek, to už nám liška ani na třech kolečkách neuteče...
    Děkujeme za příležitost k testování krásných hraček!!!

    #test_fisherprice3

    crashboombang
    4. kvě 2018    Čtené 449x

    Tři oříšky ze tří prodejen Kik

    Jsem maminkou tří dětí, z nichž to nejmladší – šestitýdenní chlapeček Kristián – dostal příležitost testovat se mnou výrobky určené miminkům prodávané pod značkou Kik.

    Do prodejen KIK (do té nejbližší ostravské to mám 20 minut cesty autem) chodívám ráda, často ne s cílem nakoupit konkrétní zboží, ale vždy minimálně obdivovat sezónní sortiment dekorací. V rodině jsme si oblíbili především sortiment ponožek, punčocháčů a teplé zimní legíny. Vyhovují nám složením i výhodnou cenou. Manželovi sem před nástupem zimy chodím pro kostkované flanelové košile. Starším dětem sem chodívám pro basic trička, i ta s tvářemi oblíbených hrdinů, především pro jejich bezkonkurenční cenu. Děti z Kiku obvykle neodcházejí bez drobnosti ze stojanu se sladkými pochoutkami.

    Ještě před obdržením poukázek k nákupu do schránky jsem sestavila seznam položek, o které by Kristiánek zrovna potřeboval doplnit šatník. Stálo na něm: punčocháče, jarní/podzimní bundičku, šátečky na krk, capáčky 0-6 měsíců, svetřík, body s krátkým rukávem.

    V týdnu před zahájením testování jsem namátkou navštívila opavskou prodejnu Kik v OC Breda, abych si sortiment pro miminka předběžně „osahala“. Při té příležitosti jsem natrefila na capáčky – bílé tenisky s modrými hvězdičkami. Doufala jsem, že na mne v prodejně počkají do našeho prvního nákupu naostro s poukázkami v kabelce. Bohužel nám v ten den nebylo přáno. Nicméně kladně hodnotím, že prodavačka byla ochotná ověřit telefonicky dostupnost na jiné opavské prodejně. Ani na ní bohužel botičky v sortimentu zrovna neměli. Přesto jsme nakonec utratili třetinu přidělené částky. Účet zněl na 501 Kč a odnesli jsme si domů dvě body, jedno s krátkým a jedno s dlouhým rukávem, letní set kraťásků a trička (159 Kč), dvojbalení punčocháčů (105 Kč) a ponožky vypovídající o lásce k tatínkovi (79 Kč).

    Touha po hvězdičkovaných teniskách nás dovedla na další prodejnu Kik, tentokrát na ulici 17. listopadu v Ostravě. Z poměrně neuspořádané změti botiček ve spodní části regálu na nás nakonec vytoužené tenisky vypadly. A jak budou slušet, posuďte sami na přiloženém snímku:

    Tuto třetinu nákupu jsme obohatili ještě o autíčkové body za 68 Kč a bundičku vyteplenou fleecem. Za neuvěřitelně nízké výprodejové ceny (od 13 Kč/kus) jsem pořídila také několik punčocháčů s vysokým podílem bavlny, ideálních pro podzimní období. Zdejší personál se choval mile. Dotazy na dostupnost určitých velikostí zodpověděly prodavačky ochotně. Protože bundička vykazuje na zadním díle drobnou vadu – vypáranou nit v jedné řadě, okem téměř nepostřehnutelnou, neváhaly ji slevit o 70 korun, neboť neměly k prodeji další kus ve stejné velikosti.

    Podle zkušeností se staršími dětmi, které byly v pase spíše hubené, se v obchodech vždy poohlížím po kalhotách s regulací v pase a celkově užšího střihu. V tomto směru jsem v prodejnách Kik příliš potěšená nebyla. Spodní díly se mi jeví na pohled široké, budí ve mně dojem, že na miminku budou nepěkně „viset“ a odrazuje mě to od jejich nákupu. Z těchto důvodů jsem při nakupování v Kiku pořídila pouze modré teplákové kalhoty, a to na prodejně na Varenské ulici v obchodním centru Futurum Ostrava. Je samozřejmě možné, že jsme jen právě na prodejně neměli štěstí na kalhoty správného střihu pro nás. V OC Futurum jsme tedy otevřeli pomyslný třetí oříšek, který navíc obsahoval dvě body (ceny od 68 Kč) a mikinu (219 Kč).

    Co se nám zakoupit nepodařilo, byl svetřík k formálnějším příležitostem a také šátečky na krk. Šátečky v prodejně Kik byly příliš tenké, nepodšité savou froté vrstvou, jak jsem zvyklá u výrobků jiných značek a měly zapínání pouze na jeden druk.

    V závěru bych ráda uvedla, co jsem během svých nákupů zhodnotila kladně a co mne v prodejnách zklamalo:

    PLUSY:

    • vstřícný personál
    • ceny lichotící peněžence (body do 70 Kč, punčocháče okolo 50 Kč/kus, ve výprodeji dokonce 13 Kč/kus)
    • u menších velikostí oceňuji zavinovací efekt
    • použití příjemných materiálů, navíc testovaných na obsah škodlivin

    MÍNUSY

    • obtížný průjezd uličkami u baby sortimentu
    • na prodejny KIK se nelze dovolat a ověřit dostupnost položek sortimentu
    • široké střihy spodních dílů, schází regulace v pase
    • šátečky na krk tenké, nepodšité savou vrstvou
    • žádný svetřík na propínání či formální košile v baby sortimentu
    • zboží na jedné prodejně ve slevě, na jiné o dva dny později za plnou cenu

    Ze srdce děkujeme za příležitost obohatit šatník našeho benjamínka a přes zjištěné nedostatky jsme v Kiku rozhodně nebyli nakupovat naposledy.