dannki
22. črc 2018
305 

Testování Pampers Pants a Splashers s naším ročním divochem

Chtěla bych poděkovat Modrému koníku a Pampers za možnost testovat kalhotkové pleny a pleny do vody. Byla jsem nadšená, protože jsme v podstatě poprvé něco vyhráli.  Nejdříve se v recenzi budu věnovat Pampers Pants Premium Care, které jsme testovali více, poté přijde na řadu Splashers.

Pampers Pants Premium Care

Byla to naše druhá zkušenost s plenkovými kalhotkami od Pampers. Poprvé byl ale syn ještě ležící miminko, které nikam „neutíkalo“ při přebalování. Synovi je nyní rok a při každém přebalování „zdrhá“ a má mnoho jiných věcí na práci, než ležet a počkat, až ho přebalím. Většinou nezabírají moc ani nové hračky, či předměty, které normálně do ruky nedostane (Telefon, ovladač, stužka apod.).  

U neposedného batolete jsou natahovací plenky trošku větší výhra než plenky s klasickým zapínáním, nicméně ani to není spása, většinou končí malý u mě na klíně a natahuji mu je jako tepláčky. Oceňuji, že si je malý nerozepne. S klasickými plenami už jsme totiž měli dvě nehody, kdy si malý sundal plenku.

Plenky jsou jemné na dotek a dělají malý zadeček. Pás se krásně natahuje a přizpůsobuje tělu, nikde nic neškrtí a zároveň při „větší náloži“ nic neproteče ( bůh ví ale, jak by to bylo při průjmu například..). Při přebalení lze plenky opět stáhnout (což nedoporučuji, pokud je dítě pokakané), nebo se pás na bocích jednoduše roztrhne, plenka zamotá a vzadu na plence se použije modrý lepící proužek, kterým se plenka zabezpečí proti rozbalení.

Plenky v pohodě vydrží celou noc a neprotečou. Nicméně prdelka syna bývala po noci vlhká, synovi to nevadí (je zvyklý, že doma používáme látkové plenky a v nich má to vlhko také). Nebývá z toho ani opruzený, problém je v posledním čase jen, pokud hned nezaznamenám, že je pokakaný a je v plence déle (je ale jedno, zda se jedná o jednoráz, či látkové pleny).  

Dobrý je také žlutý indikační proužek, díky kterému člověk pozná už jen při sundání kalhot, zda je plenka již pročůraná či nikoli (při pročůrání proužek zmodrá). Moje zkušenost s jednorázovými plenami je ale taková, že je cítím ještě než je plena pročůraná až k proužku. U některých plen je tento zápach větší, u některých menší, ale cítím to u všech.

Jako nevýhodu vidím také vyšší pořizovací cenu plenek.

Celkově hodnotím plenky pozitivně, především to, že si je syn neumí rozepnout tak jako klasický jednoráz či látkové pleny. Velmi dobré jsou určitě plenky pro starší děti, které se učí na nočník. Plenky si jednoduše stáhnou a mohou jít na nočník.

Splashers         

Plenky do vody jsme využili dostatečně, jelikož chodíme každý týden na plavání plus jsme měli jednou i náhradní hodinu a byli jsme se také koupat u tchýně na zahradě.

Překvapilo mě, že v balíčku jsou plenky se dvěma různými obrázky (sluníčko, chobotnice), což je  super pro větší děti, mohou si vybrat, s jakým obrázkem se půjdou koupat tentokrát.

Splashers se natahují a přizpůsobují podobně jako Pants, nikde nic neškrtí, zároveň pěkně drží na těle, takže případný bobek to zachytí (nemáme odzkoušeno, za půl roku lekcí plavání malý neměl ani jednou nehodu). Při blbnutí ve vodě drží plavky na svém místě, takže dítě může skotačit, kopat nohama a plavky se ani nehnou. Dokud je dítě ve vodě, tak se nezdá, že by plenky byly nějak moc nasáklé nebo snad táhly dítě ke dnu. Stalo se nám ale, že když jsme vylezli z vody a držela jsem malého na ruce, tak jsem rukou zmáčkla plavky a teklo z nich vody a vody. Při prvních lekcích plavání jsme zkoušeli plavky od konkurenční značky a nic podobného si nepamatuji. Na dalších lekcích už jsme měli plavky látkové, které v podstatě žádnou vodu nezadržují.

Plavky se sundají jako Pants buď stažením nebo roztržením na bocích. Bohužel ale chybí modrý lepící proužek, kterým by se plenka zabalila.

Celkově jsme byli s plavkami spokojeni, nicméně jak jsem psala výše nemile mě překvapilo, kolik vody z nich teklo, když jsme vylezli z vody ven. Je na to potřeba myslet a hned plenu zmáčknout, aby voda vytekla. Když jsme totiž u tchýně malého hned zabalili do osušky a švagr si ho vzal na klín, tak skončil s úplně promočenýma kalhotama.

#test_pampers2

#recenze

Začni psát komentář...

Odešli