denikzaslouzilemamy
8. pro 2021
475 

Vánoční dekorace na stůl aneb jak prostřít vánoční stůl?

Milé koníkovky,
doufám, že si toto krásné, předvánoční období užíváte a těšíte se na ten velký Štědrý den, kdy se Vašim blízkým rozzáří oči u Vánočního stromečku. Ale nejen na Štědrý den, i celé Vánoce, si chceme užívat kouzelnou atmosféru, ke které bezpochyby patří i krásně prostřený stůl. Proto jsem si pro Vás dnes připravila pár tipů, jak si stůl nejen prostřít, ale čím ho i vyzdobit, aby mu to slušelo. Mám radost, že se mi podařilo najít tolik krásných věcí, mezi nimi dokonce i ručně vyšívaný ubrousek! Pojďte se na chvíli zastavit a zasnít se nad tím, jaký ten Štědrý den bude. Jaká vůně ponese kuchyní a domovem smích a radost. A k tomu snění se nechte inspirovat krásnými dekoracemi na vánoční stůl.


Zdroj fotky


Začneme tím, co mě při výběru dekorací zajímalo nejvíce:

  • výjimečnost pro sváteční chvíle
  • kvalita zpracování
  • odpovídající cena

A teď už pojďme na tipy, jak si prostřít vánoční stůl.


1) Ubrus solid 150 x 180 cm, bílý (Scanquilt)


Zdroj Fotografie

Ubrus solid 150 x 180 cm, bílý od Scanquilt je krásný ubrus, který bude zdobit Váš stůl nejen na Štědrý den. Má jemný potisk vloček a je z příjemné bavlny. Povrch ubrusu je speciálně upraven nešpinivou a vodoodpudivou úpravou, tzv. teflonovou, která má schopnost odpuzovat rozlitou tekutinu a chrání tak Váš stůl během jídla. Ubrus se prodává v několika velikostech tak, aby přesně padl na ten Váš stůl. V sortimentu značky Scanquilt si můžete vybrat mnoho doplňujících produktů od prostírání, přes ubrousky, ale také i nádherné ložní prádlo nebo třeba župany.

Vyberete si i Vy ten svůj letošní ubrus na vánoční stůl od značky Scanquilt?


Zdroj Fotografie

Materiál ubrusu:

  • 69% bavlna
  • 31% polyester

Rozměry ubrusu:

  • 150 x 180cm
  • mnoho velikostí na výběr

Ubrus Scanquilt solid 150 x 180 cm, bílý

Ubrus Scanquilt solid 150 x 180 cm, bílý je krásný ubrus, který bude zdobit Váš stůl nejen na Štědrý den. Má jemný potisk vloček a je z příjemné bavlny. Povrch ubrusu je speciálně upraven nešpinivou a vodoodpudivou úpravou, tzv. teflonovou, která má schopnost odpuzovat rozlitou tekutinu a chrání tak Váš stůl během jídla.

Ubrus solid 150 x 180 cm, bílý od Scanquilt se v době publikování článku dal pořídit od 990 Kč.


2) Zeleno-červený běhoun na stůl (Mike & Co)


Zdroj Fotografie

Také tak milujete kostkované vzory o Vánocích?

Ach, to nesmrtelné káro! Nevím jak Vy, ale pro mě není více vánočnějšího potisku, než je kostka. Zejména ta červeno-zelená! Zeleno-červený běhoun na stůl Mike & Co je dokonalý vánoční ubrus na stůl. Má výrazný potisk kostky a zaujme na první pohled. Materiálem je příjemné mikrovlákno, které se dobře čistí. Doplnit ho můžete třeba ubrousky se stejným designem, nebo jen prostými, jednobarevnými. Tento výrazný běhoun si totiž už mnoho nežádá. S doplňky tedy opatrně, volte spíše zlaté, teplé a na stole by se už neměl objevit žádný další výrazný vzor.

Rozměry běhounu:

  • 40 x 140 cm

Materiál běhounu:

  • mikrovlákno
  • 100% polyester

Zeleno-červený běhoun na stůl Mike & Co

Zeleno-červený běhoun na stůl Mike & Co je dokonalý, vánoční ubrus na stůl. Má výrazný potisk kostky a zaujme na první pohled. Materiál je příjemné mikrovlákno, které se dobře čistí.

Zeleno-červený běhoun na stůl od Mike & Co se v době publikování článku dal pořídit od 279 Kč.


3) Bílo-zlaté prostírání s ornamentem (Scanquilt)


Zdroj Fotografie

Dalším krásným způsobem, jak si prostřít stůl, pokud nechcete použít klasický ubrus, je dlouhé prostírání. Scanquilt prostírání MOTIV LUREX ornament bílo-zlatá nejenže ochrání Váš stůl, ale propůjčí mu i pocit výjimečnosti. Zlatá barva je navíc právě o Vánocích naprosto perfektní! Prostírání má příjemné složení (65% bavlna, 35% polyester) a rozměry 45 x 140 cm, se kterými se pohodlně vejde na každý, klasický stůl.

Bude i ten Váš, letos zdobit právě zlaté prostírání od Scanquilt?

Materiál prostírání:

  • 65% bavlna
  • 35% polyester

Rozměry prostírání:

  • 40 x 140 cm

Scanquilt prostírání MOTIV LUREX ornament bílo-zlatá

Scanquilt prostírání MOTIV LUREX ornament bílo-zlatá nejenže ochrání Váš stůl, ale propůjčí mu i pocit výjimečnosti. V sortimentu značky Scanquilt naleznete mnoho dalších, doplňujících produktů nejen na stůl, ale i do ložnice nebo obývacího pokoje.

Bílo-zlaté prostírání s ornamentem od Scanquilt se v době publikování článku dalo pořídit od 795 Kč.


4) Lněný vyšívaný ubrousek (Fler)


Zdroj Fotografie

Nakupujete rádi na Fleru?

Jestli je nějaké období v roce, kdy se snažíme myslet co nejvíce na druhé, jsou to právě Vánoce. Nakupujeme potraviny do různých sbírek nebo dárky pro děti z dětských domovů. Snažíme se šířit lásku a radost i mezi těmi, kterým se nedostává. Možná častěji než kdy jindy také myslíme při výběru dárků na lokální, malé tvůrce. Pro ně je každý kousek opravdu osobní a vkládají do něj celé své srdce. Ráda pro takové účely navštěvuji Fler, který je plný šikovných lidí a nádherných výrobků. Jedním z nich je například ručně vyšívaný ubrousek. Je vyrobený z čistého 100% lnu a můžete si na něj nechat vyšít buď monogram anebo nějaký motiv. I barev máte na výběr několik. Bílou, světle šedou, tmavě modrou a červenou. Určitě některá z nich krásně doplní ostatní kousky na vašem vánočním stole.


Zdroj Fotografie

Materiál ubrousku:

  • 100% len

Rozměry ubrousku:

  • 42 x 42cm šité se silným lemem /3cm/, který vytváří elegantní a luxusní vzhled

Fler Lněný vyšívaný ubrousek

Fler Lněný vyšívaný ubrousek je přesně tím pravým kouskem, který Váš stůl doladí k naprosté dokonalosti. Ubrousek je vyrobený z čistého lnu a je ručně vyšívaný. Jeho tvůrkyně navíc patří mezi tzv. drobné podnikatele, takže nákupem ubrousku uděláte radost i člověku, který ubrousek vyšil s láskou a péčí. Ubrousek můžete také doplnit monogramem nebo obrázkem. Na výběr také máte z barev bílá, šedá, tmavě modrá a červená.

Lněný vyšívaný ubrousek z Fleru se v době publikování článku dal pořídit od 219 Kč.


5) Svícen Chalet (Kare)


Zdroj Fotografie

Svícen Chalet (Chalet) je klasický svícen, který dodá prostřenému stolu vintage, romantický vzhled. Svícen je vysoký 63 cm a je vyrobený z poniklovaného hliníku ve stříbrném provedení. Svícen se pyšní čtyřmi rameny, kam je možné umístit po jedné svíci, a má vyvýšený střed, kde se tyčí svíce pátá. Ozdobit jím můžete nejen stůl, ale také krbovou římsu nebo komodu. Nechte se unést nádechem romantiky!

Rozměry svícnu Chalet:

  • 63 cm × 36 cm × 36 cm

Hmotnost svícnu Chalet:

  • 1.6 kg

Stříbrný Svícen Chalet

Svícen Chalet stříbrný je klasický svícen, který dodá prostřenému stolu vintage, romantický vzhled. Svícen je vysoký 63 cm a je vyrobený z poniklovaného hliníku ve stříbrném provedení. Svícen se pyšní čtyřmi rameny, kam je možné umístit po jedné svíci a má vyvýšený střed, kde se tyčí svíce pátá. Ozdobit jím můžete nejen stůl, ale také krbovou římsu nebo komodu. Nechte se unést nádechem romantiky!

Rozměry svícnu Chalet:

  • 63 cm × 36 cm × 36 cm

Svícen Chalet od firmy Kare se v době publikování článku dal pořídit od 1679 Kč.


6) Bílý vánoční svícen Nobili (Kähler)


Zdroj Fotografie

Je to už více než 175 let, kdy v jednom dánském městě zvaném Næstved vznikla v malé hrnčířské dílně první vázička. A od té doby je společnost Kähler symbolem luxusní a minimalistické keramiky, která je jednou z nejoblíbenějších napříč všemi kontinenty. Kähler Bílý vánoční svícen Nobili 19 cm je nádherný symbol minimalistické elegance, nejen během vánočních svátků. Zdobit Váš domov bude s velkou parádou celý rok. Svícen je vysoký 19 cm, má bělostnou barvu a je vyroben z nejkvalitnějšího porcelánu.

Značka Kähler Design patří mezi ikony dánské keramiky a porcelánu. V jejich kolekcích se snoubí historie a moderní punc. Důležitou součástí historie této značky jsou také malíři, kteří produktům dávají osobitou tvář.

Rozměry svícnu Nobili:

  • výška 19 cm
  • průměr 8 cm
  • váha 210 g

Materiál svícnu:

  • čistý porcelán

Kähler Bílý vánoční svícen Nobili 19 cm

Kähler Bílý vánoční svícen Nobili 19 cm je nádherný symbol minimalistické elegance, nejen během vánočních svátků. Zdobit Váš domov bude s velkou parádou celý rok. Svícen je vysoký 19 cm, má bělostnou barvu a je vyroben z nejkvalitnějšího porcelánu.

Bílý vánoční svícen Nobili od firmy Kähler se v době publikování článku dal pořídit od 799 Kč.


7) Vánoční kroužky na ubrousky Vločky (4home)


Zdroj Fotografie

Čím vhodně doplnit pečlivě vybrané ubrousky? No přece krásnými kroužky! Ať už máte rádi eleganci nebo minimalismus, výběr kroužků je opravdu bohatý. Co třeba letos zkusit zlatou klasiku? Vánoční kroužky na ubrousky Vločky jsou totiž elegantní a zároveň praktickou dekorací na Váš stůl. Kroužky mají zlatou barvu, která se k nadcházejícím Vánocům krásně hodí. Jsou dodávány v sadě po 4 kusech a mají rozměry 5 x 5 cm.

Parametry Vánočních kroužků:

  • rozměry 5 x 5 cm
  • sada 4 ks
  • zlatá barva
  • materiál kov
  • šířka 5 cm
  • výška 5 cm


Zdroj Fotografie

Vánoční kroužky na ubrousky Vločky

Vánoční kroužky na ubrousky Vločky jsou elegantní a zároveň praktickou dekorací na Váš stůl. Kroužky mají zlatou barvu, která se k nadcházejícím Vánocům krásně hodí.

Vánoční kroužky na ubrousky Vločky se daly v době publikování článku pořídit od 169 Kč.


8) Svítící girlanda listy (Dudlu)


Zdroj Fotografie

K Vánocům jednoznačně patří světýlka. Čím více, tím lépe, ale pro příjemnější atmosféru volíme spíše teplejší barvu. Ta dodá interiéru pocit pohodlí, tzv. hygge.

Klasické svícny můžete nahradit třeba svítícími girlandami, které položené mezi skleničkami dodají tu správnou výjimečnou atmosféru. K tomu je určená i svítící girlanda s malými listy. Dekorativní zlaté listy jsou elegantní a celá girlanda má právě ono tolik chtěné, teplé osvětlení. Svítící girlanda je vhodná pro vnitřní použití, je napájena bateriemi a je ozdobou interiéru po celý rok. Nejen na Vánoce. Protože, kdo by neměl rád světýlka?

Parametry svítící girlandy:

  • napájí se bateriemi, které nejsou součástí balení
  • napájení: 2x AA baterie
  • obsah balení: 1x svítící girlanda
  • délka: cca 180 cm
  • barva svícení: teplá bílá LED světla
  • barva: zlatá, umělé listy
  • girlanda je vhodná pro vnitřní použití

Svítící girlanda listy

Svítící girlanda listy je ozdobou interiéru po celý rok. Dekorativní zlaté listy jsou elegantní a celá girlanda má teplé osvětlení. Svítící girlanda je vhodná pro vnitřní použití a je napájena bateriemi.

Svítící girlanda listy se dala v době publikování článku pořídit od 131 Kč.


Tak to byla trocha inspirace, jak si můžete prostřít sváteční tabuli a dodat tak už neobyčejnému večeru punc výjimečnosti.Který z tipů vás zaujal nejvíce? Máte třeba speciální sadu nádobí nebo dekorace určené jen pro Štědrý den?

Ráda si také přečtu, jak dekorujete vánoční stůl Vy, a nechám se inspirovat.🙂

Pokud už některý z mých tipů na dekorace znáte, budu ráda, když si uděláte chvilku, a napíšete nám o ní krátké hodnocení také k její stránce do Centra recenzí. Pomůžete tím k lepší dostupnosti recenzí na Koníku pro všechny maminky a my vám za to poděkujeme srdíčkem modrým 💙.

Mějte se krásně a užívejte si čas se svými blízkými,

Monika z deníku zasloužilé mámy

Začni psát komentář...

Odešli