icon
1 / 1
avatar

taky mám podobný recept od babičky . Strašně záleží jak tlusté děláte těsto, kde skladujete atd. Letos je mám extra měkké už po týdnu- dělá to vlhké podnebí- mám je v krabici na balkoně. 15 minut při 170°C mi přijde dost dlouho, já dělám na cca 180C 10min

Odpověz
Včera ve 13:29
avatar
@smudlinky

taky mám podobný recept od babičky . Strašně záleží jak tlusté děláte těsto, kde skladujete atd. Letos je mám extra měkké už po týdnu- dělá to vlhké podnebí- mám je v krabici na balkoně. 15 minut při 170°C mi přijde dost dlouho, já dělám na cca 180C 10min

@smudlinky babičky měly nejlepší recept! Tchýně posílá každý rok perníčky tvrdé jako kámen, což mě mrzí :-/ S tím časem je to pravda, děkuji za poznámku, uklikla jsem se 🙂

Odpověz
Včera ve 13:39
avatar

Stejný recept (místo másla sádlo) mám po babičce

Odpověz
Včera ve 13:50
avatar

Jedna nevyzadana rada ...neprepikejte ty pernicky! A nebudou tvrde ☝🏼😊 uz jsem mela tolik receptu, a nikdy je tvrde nemam. Takze i tento recept, pokud pernicky upecu skoro na uhel budou tvrde jak dlazebni kostky.

Odpověz
Včera ve 14:27
avatar

Když je to tvrde, stačí nalámat do krabice krajic chleba. Perníčky zmeknou

Odpověz
Včera v 17:55
avatar

Ono stačí poměr medu a cukru a nepřepéct. To jsou pak měkké všechny 🙂

Odpověz
Dnes v 07:19