denisa_medaprex
9. pro 2016
70 

Přečtěte si kompletní návod, jak má vypadat dokonalá péče o pleť

Správná péče o pleť by měla sestávat z několika po sobě jdoucích kroků. Pokud ji budete dodržovat a provádět správně, vaše pleť se vám odmění zdravým a mladistvým vzhledem.

Některé z kroků jsou pro všechny typy, jiné se soustředí výhradně na řešení konkrétního problému, jako je například akné, vrásky nebo hyperpigmentace.

Co by tedy nemělo ve vaší péči chybět? Krok za krokem vám to vysvětlíme!

Ráno

I když je jako každou péči třeba přizpůsobit typu pleti a problému, který na ní případně řešíte, vždy byste ráno měli následovat toto pořadí:

1. Čištění

Čištění pleti se může zdát jako absolutní základ, který ovšem hodně lidí vynechává. To je ale špatně! Důsledné čištění pleti má bezpočet pozitivních dopadů. A nemyslete si, že je pleť třeba čistit jen večer. I přes noc se na ní totiž „usadí“ mnoho nečistot a mastnoty.

Než se na mytí pleti vrhnete, ujistěte se, že máte čisté ruce (nejen umyté vodou, ale samozřejmě mýdlem – mytí rukou by mělo předcházet vždy, když se chystáte obličeje dotknout). Pokud se rozhodnete pro mytí obličeje využít produkty, které se z pleti musí smýt, nejprve obličej navlhčete vlažnou vodou. Ptáte se, proč vlažnou a nikoliv teplou nebo naopak studenou? Příliš horká voda může v pleti poškodit kapiláry a způsobit zarudnutí nebo kruhy pod očima, zatímco studená voda až příliš stáhne póry, což nechceme ani kvůli samotnému čištění, ani proto, že se tím zhorší absorpce účinných látek.

Když je pleť vlhká, sáhněte po produktu na čištění pleti, který aplikujte jemně kruhovými pohyby prsteníčkem a prostředníčkem, tedy prsty, které nemají tolik síly, a tím pádem pleť jejich tlak nepoškodí.

Začněte s čištěním na spodní straně obličeje a pokračujte vzhůru, tím své pleti uděláte jemný "lifting" a ulevíte jí od gravitačního působení (alespoň na chvíli) a podpoříte také její prokrvení. Až pleť pročistíte, vlažnou vodou přípravek spláchněte a jemným ručníkem obličej osušte.

Péče o pleť nemusí být věda - držte se našeho návodu!

Vyberte si produkt na čištění podle vaší pleti:

Nezapomeňte také na pleťové tonikum, které proces čištění završí – sníží produkci kožního mazu, vyrovná pH pokožky po čištění, odstraní případné zbytky produktů a uvolní póry. Dejte si pozor, aby neobsahovalo alkohol, protože ten by pleť zbytečně vysušil. Poohlédněte se naopak po látkách, které ji zjemní a vyživí, jako je vitamín E či aloe vera. Tonikum aplikujte jemnými pohyby vatovým tamponkem na obličej i krk a nechejte vstřebat. Na tamponek nikdy netlačte.

  • Trápí-li vás rozšířené póry a nadměrný maz, zvolte tonikum Pore Refining Toner, které je stáhne, pleť zbaví přebytečného mazu a připraví na vstřebání aktivních látek z krémů a sér.
  • Pro komplexní péči zaměřenou proti vráskám a nadměrné pigmentaci si vyberte Total Care Skin Solution tonikum od značky Dermaheal.

2. Aktivní látky

Když je pleť vyčištěná, je připravena na příjem aktivních látek ze sér. Ta mají lehkou konzistenci a obsahují malé molekuly, které lehce penetrují kůži a působí v hlubších vrstvách epidermis.

Nezapomeňte je aplikovat ještě před nanesením svého běžného krému. Ten by totiž ztížil jejich absorpci, a tím pádem účinnost.

Lidé často přemýšlí, zda je aplikace sér skutečně nutná. Odpověď zní ano! Séra mají totiž výrazně vyšší obsah aktivních látek než hydratační a čistící přípravky. A vhodné sérum se najde pro každý problém, často i v několika variantách.

Aplikace séra je stejně důležitá jeho výběr. Nejprve jej naneste do dlaní, rozetřete a trošku je teplem svých rukou zahřejte a následně jemně vklepejte do pleti. Začněte na nose a pokračujte směrem do stran. Vyčkejte tři až pět minut do úplného vstřebání séra a můžete vrhnout na další krok.

3. Hydratace

Suchá pleť je smutná pleť! Mezi hlavní důsledky suché pleti patří její předčasné stárnutí, pro které jsou typické jemné linky a vrásky a ztráta mladistvého jasu, dále ucpané póry, poškození buněk a šedavý vzhled. Správná hydratace je proto jednou z klíčových součástí péče. I když je pleť mastná, potřebuje hydratovat, to neopomínejte.

Existují dva typy způsoby hydratace – na bázi oleje a nemastné pleťové krémy. Oleje pronikají hlouběji do kůže a jakkoliv se to může zdát paradoxní, regulují v ní produkci kožního mazu (z dlouhodobého hlediska). U pleťových krémů zase hrají roli aktivní látky jako vitamíny, kyselina hyaluronová, přírodní rostlinné výtažky či kolagen.

  • Máte-li vyloženě suchou pleť, sáhněte přímo po pleťovém oleji Glow Oil™
  • Pro pleť postiženou akné vyberte nemastný hydratační krém, který pleť zároveň zmatní Beta Moisturise
  • V případě zarudnutí volte produkt, který zklidňuje a maskuje Redness Corrector – redukce zarudnutí, růžovky
  • Pokud se chcete zbavit vrásek, vyberte si tento nejúčinnější hydratační denní krém Medik8 r-Retinoate® - superkrém aktivující mládí
  • Jestli chcete pleť rozjasnit a zpevnit, sáhněte po krému nabitém vitamíny C, E a kyselinou hyaluronovou C-Tetra 

4. Ochrana

Pleť byste nicméně vedle péče měli také chránit, a to před škodlivým ultrafialovým zářením. Na výběr máte dvě možnosti – buď zvolíte denní krém s již zabudovanou UVA/UVB ochranou, anebo na závěr péče nanesete samostatnou UV ochranu.

V kombinaci s denním hydratačním krémem proti vráskám najdete UV ochranu ve dvou provedeních v krému Hydr8 Day:

Když přijde na oblast očního okolí, to si vyžaduje vlastní speciální péči. Pleť okolo očí je totiž nejtenčí na těle a velmi náchylná k poškození. Některé produkty tak pro ni mohou být až příliš dráždivé. Vyberte si proto hydratační krém určený pro oblast očního okolí Hydr8™ Eye 360 SPF 30.

Večer

Ránem nicméně péče nekončí. Večerní rituál krásy je možná je důležitější, než ten ranní!

1. Čištění a odlíčení

Vedle čištění celého obličeje jako ráno (samozřejmě dle typu pleti) přidejte ještě odličovač. Make-upu na obličeji vás zbaví běžné čištění, na jemnou oblast očního okolí zvolte hypoalergenní odličovač očního make-upu eyeCleanse. Zbaví vás i voděodolné řasenky!

Ani večer nezapomínejte na použití tonika. Vedle čistění byste pleti měli párkrát do týdne večer dopřát i exfoliaci, například v podobě scrubu Pore Refining Scrub, který stáhne póry a odstraní nadbytečný kožní maz, aniž by přesušoval.

2. Aktivní látky

Večerní péče je podobná té ranní a v podstatě můžete používat i ty samé produkty. Tedy až na pár výjimek!

Co se týče sér, používat můžete přesně ta, co ráno. Jedině chcete-li se zbavit vrásek, na večer sáhněte po retinolu v podobě séra Retinol 3TR. Tento derivát vitamínu A v pleti stimuluje produkci kolagenu, elastinu a kyseliny haluronové, podporuje jemnou exfoliaci a vyhlazení pleti. Protože ale pleť může být po aplikaci citlivější na sluneční záření, je třeba jej používat výhradně na noc.

Pokud chcete ošetřit retinolem i oční okolí, pak sáhněte po jeho variantě přímo určené na tuto oblast Retinol Eye TR.

3. Hydratace

Dalším specifikem noční péče o pleť jsou pleťové krémy. Na noc si totiž pleť zasluhuje noční krém. Ten bývá hutnější, bohatší a výrazně hydratující oproti dennímu. Uzamykají v pleti aktivní látky, a ta se díky tomu může přes noc lépe vyživovat a regenerovat.

Zkuste tento hutný noční krém Hydr8 Night a pro oblast očního okolí speciální noční oční krém Hydr8™ Night Eye.

Péči o pleť by samozřejmě mělo čas od času doplňovat používání pleťových masek a návštěva kosmetičky a dermatologa. K lékaři si zaskočte jednou ročně, na kosmetiku ideálně jednou za jeden až dva měsíce.

Začni psát komentář...

Odešli