deniskaka
5. zář 2022
137 

Skvělý tip pro malé módní návrhářky

Máte doma malou milovnici šatiček nebo obecně módy? Rádo si vaše dítě několikrát za den změní oblečení (a vy pak máte hromadu prádla :D) nebo ráno trávíte dost času diskuzí o tom, v čem dnes může jít? Rádo vaše dítě tvoří? Pak možná doma máte budoucí módní návrhářku.

Jako malá jsem neskutečně ráda koukala na babičku a maminku, jak šily, háčkovaly, pletly... Byla jsem schopná celé hodiny pozorovat jejich ruce, pod nimiž vznikala velká díla. Byly to opravdu skvostné věci, včetně mých prvních šatů pro princezny – bílé krajkové se širokou spodnicí a zdobené krajkou. Každé velké prázdniny jsem se od svých pěti let naučila jednu novou techniku a šily jsme pro panenky i na nás a vyráběly různé věci do domu. Ten čas jsem milovala a mé dcery mi ho umožnily protáhnout a znovu prožívat z druhé strany.

Holky milují šaty a od jejich dvou let nejsem vůdcem toho, co si obléknou. Obě mají svou hlavu, milují šaty (v Amálčině jazyce točí) a denně stojí u skříně dříve než já :D Lili od minulého roku přidala i kresbu svých modelů, a tak jsem se rozhodla ji nejprve naučit s jehlou a nití a postupně s šicím strojem. Momentálně má některé své modely i z domácí dílny, a to i pro panenky, které nás všude doprovází, což se teď s příchodem miminka ještě zesílilo. Mé malé maminky...

Jak jsem byla šťastná, když jsme byly vybrány k testování panenky, které šaty navrhl Osmany Laffita. Testování jsme si moc užily a byla to úžasná příležitost přiblížit Lili k šití na overlocku.

Přišla nám Naomi s citem pro design a estetiku, která má, podle autora, ráda krásné a luxusní věci. Je oblečená v černobílém kostkovaném overalu s páskem. Na nohou má černé kozačky.

Panenka naprosto předčila má očekáváni a přišla mi jako přirozený, ale krásný model, který už dlouho pro holky hledám.

Proč?

  • Panenka má krásnou propracovanou a přirozenou tvář s lehkým make-upem zvýrazňujícím oči; nemá žádné růžové či modré oční stíny, jen tmavou linku nad horním víčkem (jako většina maminek běžně na veřejnosti, když chtějí být krásné).
  • Panenka není přehnaně štíhlá, má krásné dlouhé nohy, ale lehce slovanské tvary, jak je to přirozené v okolí.
  • Konečně panenka, která se snadno obléká díky pohyblivým kloubům (barbínám holky často sundávají ruce/nohy, aby je nasoukaly do šatů, což mi nepřijde moc edukativní).
  • Je oblečená v overálku, který by byl běžně nositelný, i modely ostatních panenek z edice by mě nešokovalo potkat ve městě, ba naopak bych asi na model osoby koukala s velkým zájmem. Model je vážně nadčasový. U malé dcery, která má právě období princezen, ovšem šatičky trochu chyběly, tak jsme je došily.
  • Panenka je vyrobená českým výrobcem a distributorem Mikro Trading a je certifikována pro EU.
  • Existuje více panenek v miminkovské verzi s přirozeným vzhledem, ale panenek typu barbie, které jsou opravdu krásné a zároveň přirozené, je značně méně. Přitom do domečku pro panenky se díky své velikosti hodí. Naomi má cca 40 cm, a je tím pádem ke hře ideální.
  • Jedná se o limitovanou edici, od každé bylo vyrobeno 3 500 ks, ale i přesto je její cena velice příznivá. Hledáte-li dárek na Vánoce, určitě neváhejte, dokud je k sehnání!

Jediné, co bych viděla jako možnost zlepšení, by byl třeba druhý model šatů či jiný oděv, nebo pro malé návrhářky třeba takovou Burdu pro Naomi. Bylo by úžasné mít pár tvárných střihů, které si děti mohou zpracovat dle vlastní fantazie.

#test_mikrohracky #recenze #tipnavanoce

https://www.modrykonik.cz/recenze/osmany-laffita-edition-panenky/4

Hezká recenze 🙂

6. zář 2022

Začni psát komentář...

Odešli