dexin
22. pro 2016
120 

Recenze na Magic Pen

Moderním technologiím se už asi nevyhneme, to jsme si jako rodiče uvědomili, takže si u nás doma děti běžně hrají na tabletu nebo počítači. Koneckonců budou se s nimi setkávat i ve škole a později, protože jsou součástí naší společnosti.

Ujasnili jsme si však to, že nechceme, aby je používaly od rána do večera, a proto jsme stanovili jasná pravidla. Evelínka a Šimon mohou hrát jednou za dva dny dvě hodiny, dvojčata hrají asi 20 minut maximálně. A to samozřejmě za předpokladu, že mají splněné své povinnosti.

Už několikrát v minulosti jsem se pokoušela na internetu hledat vzdělávací aplikaci, která by byla v českém jazyce a zároveň vhodná pro malé děti. Chtěla jsem aplikaci mírumilovnou, hezky barevnou, srozumitelnou a snadně se ovládající. Žádnou takovou jsem nenašla.

Proto jsem byla nadšena, když jsme byli vybráni, abychom otestovali Smart Magic Pen. A díky tomu Vám nyní mohu přiblížit své postřehy a reakce mých dětí nejen na Smart Magic Pen, ale i na aplikaci Smart Park, ve které se s kouzelným perem v ruce můžete pohybovat. Na první pohled je to přesně to, co jsem hledala.

Nejvíce nadšená z balíčku byla Evelínka. Když dorazil, rozzářila se jí očka a pero nechtěla dát z ruky. Však už na něj několik dní netrpělivě čekala. Na testování jsme měli jen jeden týden. Zdá se to možná jako dlouhá doba, ale Aplikace Smart Park je opravdu hodně rozsáhlá, a proto jsme ji ještě do dnešního dne neprošli úplně celou. To bych viděla jako obrovské pozitivum. Děti mají i po týdnu stále co objevovat a co se učit!

Než jsme se pustili do testování, nejprve musel manžel stáhnout z Appstore aplikaci (trvalo to chviličku) a pak najít dvě mikro tužkové baterky, které se do pera musí vložit (nejsou součástí balení).

Jako první Vám popíšu Smart Pen, které po zapnutí vydá uvítací tón a rozsvítí se světélko, které oběhne všechny barvy ciferníku. Jsou na něm 4 tlačítka zepředu. Dvě z nich děti využívají v aplikaci kreslení, když chtějí přepnout na gumu nebo tužku, další dvě ještě nevyužili, ty jsou, předpokládám, pro krok kupředu a vzad, ale v kreslení nám nefungují a jinde jsme je vlastně nevyužili. Na peru je také kolečko, pomocí kterého by měly jít ovládat barvy při kreslení, no žel, ani v této funkci pero nefunguje stoprocentně, a proto kolečko ani jedno z dětí nepoužívá a ťukne si tužkou přímo na tablet, stejně je tomu při přepínání v hlavním menu.

Pero je celkem těžké a tlusté, dvojčata jej mají tendenci držet špatným úchopem. Má však pěkně oblou špičku, díky které nemůžou děti tablet poškodit. Při psaní písmenek v sekci k tomu určené dokonce zavibruje, když děti přetáhnou a vydá odlišný zvuk, když se jim povede nebo nepovede písmeno napsat. Pod kolečkem je ještě jedno tlačítko, které rozhýbe omalovánku. Pero slouží jako ovládač aplikace, lze ji však ovládat pouze prstem.

Mimo sekci psaní písmenek a kreslení, můžou děti poslouchat české lidové i umělé písničky, nechat si přečíst pohádku a přitom se dívat na pěkné ilustrace. Výběr knížek, které můžete stáhnout je opravdu veliký, až mě to udivilo! Dá se tu také najít malá encyklopedie zvířat. V oddílu studijní koutek si stahujeme studijní sešity, které se dělí do dvou skupin. Vzdělání (česky) a můj život (pouze v angličtině, což je velká škoda). Děti se díky aplikaci naučí například třídit odpad, počítat, jaké jsou na naší zemi světadíly, planety sluneční soustavy, k čemu slouží mýdlo a obrovskou hromadu jiných důležitých informací sdělených pěknou formou úměrnou stáří dítěte pro které je každý sešit určen. Vše, co si stáhnete, se vám ukládá do knihovny. Pokaždé, když chcete stáhnout nové, je požadováno vypočítání příkladu, což nutí rodiče naučit se co nejrychleji počítat. Fakt díky!

Rodič má poměrně velkou kontrolu nad tím, jak dlouho se dítě v aplikaci pohybuje i nad tím, jaké knihy, hry a studijní materiály si může prozkoumávat.

A co se konkrétně líbí mým dětem? Malí tříletí kluci mají asi nejraději omalovánky a kreslení s nálepkami. Taky moc rádi pozorují starší sourozence. Dokonce už je Šimonek učil počítat jednoduché příklady a naučil je poznávat pár čísel. Aplikace Smart Park není vymyšlena tak, aby sama zabavila ty nejmenší. Chce to sednout si s dítětem a povídat si s ním o jednotlivých studijních úkolech, učit je. Vlastně nutí nás rodiče, ale i starší sourozence trávit spolu čas. Řekla bych, že s kluky bude aplikace růst.

Evelínka, která má šest a chodí do první třídy, využívá všechny sekce, které Smart Park nabízí. Umí se v ní už sama pohybovat, jen se za mnou občas přijde, když chce stáhnout něco nového nebo si neumí něco přečíst. Tráví s perem v ruce nejvíce času a má tak aplikaci nejlépe  prozkoumanou.

Šimon, náš nejstarší osmiletý, už ze Smart Parku téměř vyrostl. Ale když jsme více hledali, našli jsme studijní sešit s vědou, která jej určitě ještě něco nového naučí. Taky moc rád poslouchá encyklopedii o zvířatech. No a jak už jsem psala, pomáhá svým mladším sourozencům, což je vede ke vzájemné spolupráci, a to se mi jako mamince moc líbí.

Kdybych měla napsat celkové hodnocení, tak fungování samotného pera mě sice zklamalo, ale naštěstí to zachránila aplikace Smart Park, která se mě i dětem moc líbí a až na drobné mušky, kterých jsem si zatím všimla (xylofon hraje stupnici naopak, místo jelena je na fotce laň, nepřeložené studijní sešity), jsme všichni moc spokojeni a jsme rádi, že jsme ji mohli otestovat a nadále využívat. Rozhodně bych uvítala, kdyby se aplikace mohla občas upgradovat o nové písničky, příběhy, studijní sešity apod. No uvidíme.

#test_magicpen

Moc děkujeme za recenzi a přejeme hezké Vánoce. 🙂

23. pro 2016

Pěkná recenze.. A neměla jste možnost srovnání s Albi tužkou? Mě by to celkem dost zajímalo.. Děkuji.. p.s.-krásný zbytek svátků 😉

25. pro 2016
dexin
autor

@mor48tko Neměla, ani nevím, že je, samotnou by mě zajímalo srovnání.

28. pro 2016

Začni psát komentář...

Odešli