dinocrocs
    31. črc 2013    Čtené 0x

    Vydělávejte s námi!

    Chcete se stát lektorkou jazyků, ale máte strach, že se neprosadíte? Chtěli byste si otevřít vlastní jazykovou školu, ale nemáte žádné zkušenosti a vstupní kapitál? Nechte si poradit u profesionálů a propagujte díky franšízu značku, která si již získala místo na trhu. Minimalizujte svá rizika a vyberte si metodiku, která Vás zaujme a naplní vaše očekávání. Práce nemusí být jen prostředek k výdělku, ale i zábavou!

    Co můžete očekávat od franšízové spolupráce? Franšíza jinými slovy podnikání na klíč, je vhodný způsob jak zahájit podnikání, když nemáte dostatek vlastních finančních prostředků a zkušeností. Franšízant má možnost i v době ekonomické krize využívat goodwill již zavedené značky/ metodiky výuky, systém podnikání, obchodní a marketingové know-how a to vše bez ztráty svobody či rizika, že zkrachuje. Proč opakovat chyby, kterými si již jiní prošli?

    Jazyková škola Light Point nabízí franšízový koncept „The Adventures of Hocus and Lotus“, který má dlouholetou tradici a akreditaci nejen v místě svého původu, v Itálii. Tato metodika výuky cizích jazyků byla vytvořena týmem evropských psycholingvistů a jazykovědců pod vedením profesorky Traute Taeschner. V současné chvíli si získává velkou popularitu i na českém trhu. Metodika výuky je založena na narativnímu formátu, který funguje na stejném principu jako při osvojování si mateřského jazyka. Metodika výuky je k dispozici v pěti jazycích a to angličtině, němčině, italštině, španělštině a francouzštině.

    Na rozdíl od ostatních franšízových řetězců jazyková škola Light Point nerozdává licenci každému kdo má o ni zájem. K zajištění kvality výuky a profesionálního přístupu, jsou Magické učitelky každý rok proškolovány a probíhá kontrola dodržování všech podmínek spolupráce. Mimo jiné získání franšízové spolupráce je prověřeno i na Univerzitě La Sapienza odkud metodika The Adventures of Hocus and Lotus pochází. Úzká spolupráce mezi jazykovou školou Light Point a franšízanty – Magickými učitelkami je po celou dobu spolupráce.

    Obohaťte své dosavadní znalosti a dovednosti při výuce a staňte se součástí obchodního modelu, který vám otevře dveře k mnoha studentům od raného věku. Franšízový model metodiky výuky cizích jazyků pro děti ve věku od 3 let  “The Adventures of Hocus and Lotus“ funguje ve více než 10 zemích po celém světě!

    dinocrocs
    31. črc 2013    Čtené 0x

    Mini-školka s Hocusem a Lotuskou v Brně!

    V září 2013 zahajujeme Hocus and Lotus´s kindergarten, neboli dopolední mini-školku pro malé dětičky, které ještě nejsou školou povinné! Přijímáme děti od 1 roku!

    O vaše děti se budou starat naše skvělé kamarádky lektorky Veronika a Maruška. Dopolední program  bude přizpůsoben dětem podle jejich věku. Ať přihlásíte dítě do česky, anglicky, španělsky, rusky nebo německy mluvícího programu budou mít o zábavu postaráno. Dopolední program bude plný her, kreativního tvoření, písniček, říkanek a hlavně nových kamarádů! Jazyková škola disponuje krásnou zahradou, kde se děti v pěkném počasí vyřádí 🙂

    MINI-ŠKOLKA OD PONDĚLÍ DO PÁTKU 8:00-12:00 HOD

    V případě zájmu, můžeme vaše dítě pohlídat i déle. Vše je otázkou osobní domluvy🙂

    Mini - školka v češtině
     Hocus and Lotus´s kindergarten v češtině, cena 280 Kč
     

    Mini-školka v angličtině, ruštině, němčině, španělštině
    Hocus and Lotus´s kindergarten v cizím jazyce, cena 360 Kč
    Cena nezahrnuje svačinku v průběhu dopoledne. Vzhledem k často vyskytujícím se alergiím a odlišnostem ve stravovacích návycích, prosím přibalte vašemu drobečkovi vlastní občerstvení 🙂
     
    Pokud máte zájem navštívit naši kindergarten zavolejte nám předem nebo vyplňte přihlášku!

    Tel.: 603848281

    Váš Hocus a Lotus

    dinocrocs
    31. črc 2013    Čtené 0x

    Hocus a Lotus míří do Zlína!

    Hocus a Lotus se vydali do Zlína společně s lektorkou Petrou, která bude od září 2013 prožívat společně s dětmi dobrodružství dinokroků Hocuse a Lotusky v Dětském centrum VLNKA.


    Milé děti,
    slyšeli jste, že malí dinokrokové Hocus a Lotuska se vydali do Zlína na výlet a navštívili dětské centrum VLNKA?! Moc se jim tam líbilo. V dětském centrum VLNKA mají  krásné bazény, spoustu hraček a moc hodné tety. Skamarádili se na první pohled! 🙂 Když se vrátil Hocus s Lotuskou do Brna hned se rozhodli, že tam budou jezdit na výlet mnohem častěji!
    A co na to Hocus s Lotuskou?
    "Jsme rádi, že máme ve Zlíně první kamarádky. Domluvili jsme se, že přijedeme opět v září a seznámíme se s dětmi, které docházejí do dětského centrum VLNKA."

    Tímto Vás zveme na ukázkovou hodinu zábavné formy výuky jazyků s Hocusem a Lotuskou

    Ukázková hodina:
    angličtina pro děti od 1,5 roku do 10 let

    Termín:
    úterý 3.9.2013 v 16:00

    Místo:
    Dětské centrum VLNKA, Středová 5668, Zlín
     
     
    Těšíme se na Vás!
    Váš Hocus a Lotus

    dinocrocs
    4. únor 2013    Čtené 0x

    Akce 1+1 zdarma

    Milé maminky a tatínci,
    máte jedinečnou příležitost využít speciální nabídky výuky jazyků pro vaše děťátka.
    V II.pololetí školního roku 2012/2013 otvíráme výuku německého a španělského jazyka pod vedením magických učitelek dle akreditované metodiky výuky cizích jazyků pro děti od 3 let „The avdentures of Hocus and Lotus“ za mimořádně výhodné ceny.

    Chcete se přesvědčit o kvalitách našich kamarádů dinokroků a magických učitelek? Navštivte ukázkovou hodinu!

    Metodika Hocus a Lotus je založena na vyprávěcím formátu. Děti si ve společnosti dvou dinokroků Hocuse a Lotusky užijí spousty legrace a zábavy nejen ve výuce, ale i doma při sledování animovaných pohádek a při poslechu minimuzikálů.

    Přiveďte dvě děti (nemusí být sourozenci) do našeho kurzu a zaplatíte jen za jedno z nich!

    Tato nabídka platí pouze ve II. pololetí školního roku 2012/2013 pro kurzy německého a španělského jazyka.

    Kurz můžete objednat ZDE.

    V případě dalších dotazů se obraťte na vedení jazykové školy Light Point,s.r.o.

    dinocrocs
    1. únor 2013    Čtené 0x

    Hocus a Lotus - zábavná forma výuky jazyků pro děti

    Jsme Hocus a Lotus, malí dinokrokové, kteří učí děti cizí jazyky. Opravdu neradi sedíme doma na gauči, protože jsme vášniví cestovatelé. V únoru 2011 jsme se společně s jazykovou školou Light Point vydali na ukázkovou hodinu hned do několika mateřských center a školek. Ani v březnu nazahálíme a už jsme stihli navštívit kavárničku Nejkrásnější svět, mateřské centrum Duhový ráj, klub maminek Kaštánek, kavárnu Světluška a mateřskou školku Laštůvkova. Takže se nestihneme nudit a z toho máme radost.

    Rádi se o své příběhy a dobrodružství dělíme s dětmi. Vždy jsme moc rádi, když nás magická učitelka vezme na ukázkovou hodinu za našimi kamarády. Zezačátku to nebylo tak záživné, protože jsme se vozili jen po Brně, ale teď už jsme se podívali i dál. Máme rádi Židlochovice u Brna a mateřskou školu Kvítek v Bystrém u Poličky. Ach ta Vysočina, tam je prostě krásně J Máme tu také spoustu malých kamarádů. Naše studentka Natálka z MŠ Kvítek o nás říká: „ Hocus a Lotus jsou super kamarádi a těším se na ně každý týden. Jsem zvědavá, co zase vyvedou příště.“ To nás opravdu potěšilo. Děti nás prostě zbožňují.

    Úplně nejakčnějším výletem pro nás bylo Technické muzeum v Brně. Když jsme se dozvěděli, že pojedeme do technického muzea, byli jsme znechucení. Muzeum musí být přeci nuda! Ale byli jsme mile překpaveni, byla to fakt pecka. Celé jsme ho prolítli. Svezli jsme se v letadle a mohli jsme si sednout do fááákt pěkných aut (žádné vraky). Taky jsme se houpali snad na všem, co se dalo, ale nic jsme nerozbili. Určitě jsme tam nebyli naposledy, musíme se tam za dětmi za každou cenu vrátit. Přijdete také?

    Nechceme se vychloubat, ale rodiče i děti si nás zamilují většinou hned na první pohled. Jsme vždy moc šťastní, že ukázkovou hodinou všechno začíná a my se můžeme zase vrátit a děti něco nového naučit. Nejradši s dětmi hrajeme divadélko, protože u toho můžeme skotačit, řádit a blbnout. Děti nás rády napodobují jako opičky. Jsme tak trochu exhibicionisté a tak jsme nafotili spoustu fotek, zrovna když jsme prožívali naše příběhy. Vznikla z toho krásná Dinokniha a tu si s dětmi velmi rádi prohlížíme. Ovšem jsme také velmi nadaní zpěváci. S dětmi zpíváme písničky a jde nám to. Od nás falešné tóny nečekejte. A aby toho nebylo málo, jsme také nadaní herci. Na konci hodiny se s dětmi díváme na pohádku s příběhy, které jsme zažili.

                Vyprávíme vždy jeden příběh a pokaždé úplně jinak, protože dobře víme, že tak se s námi děti nudit rozhodně nebudou. Nechceme si zkazit reputaci zábavných učitelů jazyků a také víme, že děti si vše lépe zapamatují.

    Chcete, abychom navštívili i Vaše mateřské centrum nebo mateřskou školku? Už netrpělivě čekáme, až si budeme moci zase sbalit své batůžky a vyrazit na výlet.  Zavolejte si nás co nejdříve!

    Vaši dinokrokové, Hocus a Lotus.

     www.hocus-lotus.cz

    dinocrocs
    1. únor 2013    Čtené 0x

    Únorová soutěž s Hocusem a Lotuskou

    Soutěžte s námi o tričko s kabelkou!

    Soutěžíte rádi?

    My milujeme soutěže!

    Většinou to dopadne tak, že vyhraje Hocus, ale já to nevzdávám a soutěžím dál. Protože je měsíc únor spojen s „jarňákama“ i naše soutěž se bude držet tohoto tématu.  Pošlete nám obrázek jak strávíte letošní jarní prázdniny.

    Nejlepší obrázek vyhraje tričko s kabelkou (vel 3-12let) s Hocusem a Lotuskou

    My se rádi necháme inspirovat vašimi nápady a třeba se za rok potkáme na stejném místě! 🙂

    Pravidla soutěže:

    • Obrázky přijímáme od 1.2.2013 do 28.2.2013. Vítěz bude vyhlášen v pátek 1.3.2012!
    • Obrázky zasílejte na e-mail info@lightpoint.cz s krátkým popiskem, věkem dítěte a kontaktem na Vás!
    • Obrázky zasílejte v JPG nebo PDF formátu.
    • Každý může do soutěže přihlásit 1 snímek.
    • Obdržené snímky bude JŠ Light Point zveřejňovat průběžne na stránkách FB Hocus a Lotus v ČR
    • Obrázek, který obdrží nejvíce „lajků“ na stránkách do půlnoci 28.2.2013 vyhrává tričko Hocus a Lotus 🙂
    dinocrocs
    1. únor 2013    Čtené 0x

    Jak jsem se stala magickou učitelkou

    Když jsem se poprvé od mé kamarádky doslechla o nové metodě výuky cizích jazyků pro děti Hocus and Lotus, byla jsem nadšená. Představa, že je tu pro mě možnost spojit dvě odvětví, které mě nejvíce baví a naplňují, pro mě byla úžasná. Těmi koníčky jsou pro mě děti a anglický jazyk. 

    Osobně jsem nikdy nebyla zastáncem klasických metod ve výuce. Tzv. drtit se něco nazpamět je neatraktivní a nudné, jak pro malé dítě, tak pro dospělého. Nicméně tuto metodu známe všichni velmi důvěrně. Jsem zastáncem inovativních metod v učení a učení zábavnou formou. A to je jeden z důvodů proč jsem se rozhodla absolvovat školení metodiky Hocus a Lotus. Zpočátku jsem ani moc nevěděla, co očekávat, tak jsem se prostě nechala překvapit. A musím podotknout, že jsem byla překvapena velice mile.

    2 víkendy, které jsem strávila s dalšími magickými učitelkami a školitelkami byl pro mě velmi přínosný a příjemný. V teoretické části jsem se dozvěděla mnoho zajímavých a praktických informací o bilingvismu, psychologických aspektech této metodiky a o pravidlech správné magické učitelky. Dalším tématem byly samozřejmě děti, jejich způsob myšlení, chování a vše co k tomu patří. Abychom se mohly alespoň trochu přiblížit tomu dětskému světu, protože je tak rozdílný od toho našeho „dospěláckého“.

    Poté jsme si ukázaly, jak hodina ve skutečnosti probíhá. Tato praktická část je asi nejzajímavější, nejzábavnější a také asi nejnáročnější. Společně jsme si vyzkoušely, jak se cítí dítě, když jazyk opravdu nezná a je pro něj úplně cizí, což byla opravdu zajímavá zkušenost. Když člověk studuje jazyk již tak dlouhou dobu, je velmi těžké si vůbec umět představit, jaké to je, když vůbec nerozumíme. Díky této zkušenosti se nám to podařilo.

    Kdybych měla shrnout toto školení, určitě bych ho hodnotila velice kladně. Naučila jsem se spoustu nových teoretických, ale i praktických dovedností, které můžu nyní využít v praxi. Hlavně jsem mohla trávit čas s milými lidmi a to v příjemném domácím prostředí jazykové školy Light Point.

    Školení můžu doporučit těm, kteří mají blízký vztah k dětem a jazykům.

    Magická učitelka Michaela

    dinocrocs
    1. únor 2013    Čtené 0x

    Magické učitelky

    Výuka jazyků dětí předškolního věku je často probíraným tématem. Mnozí z nás si myslí, že není dobré zatěžovat dítě dříve, než půjde do školy. Jiní naopak děti podporují v mnoha aktivitách. Otázkou je, jakým způsobem děti zapojit do vzdělávacího procesu tak, abychom je neodradili dříve, než se dostanou do školních lavic.

    V předškolním věku jsou děti velmi vnímavé. Mnohé studie dokazují, že tento věk je ideální doba pro intelektuální rozvoj dítěte. Proto je neméně důležité zamyslet se i nad výukou cizích jazyků, které jsou v dnešní době nezbytnou součástí našeho života.

    Volba správného učitele je nelehký úkol, se kterým se potýká většina rodičů. V každém inzerátu a reklamě se dozvíme, že se jedná o kvalifikované lektory s dlouholetou praxí. Má ale tato informace vypovídající hodnotu? Co to znamená kvalifikovaný lektor? Určitě jste se všichni ve svém životě potkali s lektory, kteří sice byli vysokoškolsky vzdělaní, ale metodika výuky neodpovídala vašim představám, či výuka metodiku kompletně postrádala.

    Rádi bychom vám představili inovativní metodu výuky jazyků, která je zábavná, a její dosavadní výsledky jsou zárukou kvality. Tato metodika je známá pod názvem „The Adventures of Hocus and Lotus“ (dinokrokové kteří učí děti cizí jazyky) a prošla dlouholetým vývojem v Itálii. Je určena pro výuku dětí od 3 do 10 let v mateřských školkách, na základních školách a v dětských centrech. Do projektu „The Adventures of Hocus and Lotus“ se zapojilo mnoho lidí a institucí, kteří se zabývají nejen procesem vzdělávání dětí v raném věku, ale i jazykovědou. Mezi tyto instituce řadíme např. Ministerstvo Itálie pro veřejnou správu (Italian Ministry of Public Instruction), Asociaci mateřských školek (Nursery school service), Univerzitu La Sapienza v Římě (University of Rome „La Sapienza“).

    Učitelky vyučující touto metodikou se ne nadarmo nazývají Magické učitelky.

    Proč si učitelky, které učí děti cizí jazyk dle metodiky Hocus a Lotus říkají MAGICKÉ UČITELKY?

    Není v tom žádná mystika ani kouzla, ale mnohaletý výzkum pod vedením profesorky psychologie Traute Taeschner. Metodologie výuky je hlavním faktorem, který odlišuje standardní lektory od magických lektorů.

    Co dělá z lektorky magickou lektorku?

    • Výuka je založena na vyprávění (příběhu).
    • Výuka je doprovázena gesty – gesta jsou hlavním prvkem výuky. Příběh je vyprávěn za doprovodu gest, které v dětech asociují probíraný příběh.
    • Výuka v kruhu – výuka probíhá v kruhu proto, aby se děti cítily součástí děje a byly vždy v přímém kontaktu s magickou učitelkou.
    • Cílený pohled – magická učitelka při výuce také využívá cíleného pohledu nejen směrem k dětem, ale i k imaginárním předmětům, které jsou součástí příběhu.
    • Výraz v obličeji – magická učitelka prožívá příběh společně s Hocusem a Lotuskou (hlavní postavy) a její mimika odráží jejich stávající pocity.
    • Intonace hlasu – díky změně v hlase děti pochopí rozpoložení a pocity odehrávající se v příběhu.
    • Magické tričko – tričko Hocus a Lotus, které děti přivede do magického světa.

    Výše uvedená charakteristika magické učitelky je velmi odlišná od standardní výuky, kterou známe ze školních lavic a kurzů, které jsou v běžné nabídce. Učitelé si často myslí, že když budou mluvit na děti pomalu, či zopakují jedno slovíčko několikrát, dítě si ho snáz zapamatuje a bude ho schopno dát do kontextu. Bohužel tato metodika výuky není efektivní. Řešením je vytvořit pro děti magický svět, ve kterém se díky magické učitelce stanou součástí příběhu, zafixují si slovní zásobu v kontextu a budou samy schopny nejen gesty, ale i slovně vyjádřit své pocity v cizím jazyce.

    Jak to vypadá při výuce?

    Magická učitelka vypráví dětem příběh v cizím jazyce a při vyprávění příběhu jednotlivá slova ukazuje gesty např. „Oh look! An airplane!“ Magická učitelka použije ruce k vyjádření pokynu „Podívej, letadlo!“ Společně s gesty se magická učitelka dívá také směrem, kde se nachází imaginární letadlo. Magická učitelka stojí v kruhu společně s dětmi, které se zapojují do děje, a opakují gesta a slova po magické učitelce.

    Všechny příběhy jsou zhudebněny a zanimovány, takže děti si příběh nejen zahrají, ale i zazpívají a následně ho zhlédnou na DVD.

    Výuka je velmi pestrá a děti nemají čas se nudit J

    Chcete se stát MAGICKOU UČITELKOU?

    Zúčastněte se školení Hocus a Lotus pro lektory, které obohatí váš život nejen o novou metodiku výuky, ale i o informace týkající se psycholingvistiky, bilingvismu a dalších faktů, které jsou spojeny s vzděláváním dětí od raného věku!

    Bližší informace získáte na stránkách www.hocus-lotus.cz

    dinocrocs
    1. únor 2013    Čtené 0x

    Děti a mimoškolní aktivity

    Zahájení školního roku máme již za námi. Školáci se vrátili do školních lavic mezi své kamarády. Opět si musejí zvykat na školní řád a pravidelný režim.

    Rodiče zapisují své děti do kroužků a připravují se na celoroční „maraton“ s dětmi. Kolik času je nezbytné věnovat dětem, domácím úkolům a mimoškolním aktivitám?

    Čas je to co chybí každému jednomu z nás. Bojujeme s ním každý den. Vrátit se však nedá a proto je důležité mít denní harmonogram natolik zorganizovaný, abyste s dětmi mohli strávit plnohodnotný čas. Rodiče se často domnívají, že když jsou doma např. v kuchyni a věnují se domácím pracem, zatímco se jejich dítě dívá na televizi, že je to dostačující. Nenechte se oklamat, plnohodnotně strávený čas s vaším dítětem je pouze tehdy, pokud se mu plně věnujete při aktivitách, které jsou vašemu dítěti blízké.

    Domácí zázemí, vlastní prostor k plnění domácích úkolů do školy je důležitý pro rozvoj dítěte. Domácí úkoly hned od první třídy dělejte společně s dítětem, kontrolujte ho a chvalte ho za správně splněný úkol. Pochvala je důležitá a dítě povzbudí k další práci. Pravidelné plnění úkolu vede dítě k zodpovědnosti. I když na to člověk občas nemá chuť a náladu, ušetříte si tím spoustu času do budoucna a dítěti tak usnadníte život a lépe ho připravíte na život v dospělosti. Ať se dítě učí cokoliv, platí pravidlo „opakování je matka moudrosti“. Proto pravidelné opakování četby, počtů nebo slovíček do angličtiny je důležité. V dnešní době není problém učení zpříjemnit třeba hrou nebo DVD s anglickou pohádkou.

    Pro rozvoj dítěte je dobré prohlubovat jeho dovednosti i díky mimoškolním aktivitám. Kroužky v odpoledních hodinách jsou vhodným způsobem jak podpořit rozvoj vašeho dítěte v oblasti, která je mu blízká. Ať volíte mezi tanečním kroužkem nebo jazykovým kurzem správné načasování a nepřetěžování dítěte by mělo být prioritou. 

    dinocrocs
    1. únor 2013    Čtené 0x

    Od kdy učit dítě cizí jazyk?

    Nezbytnost znalosti druhého jazyka je v dnešní době naprosto nevyvratitelná. Otázkou zůstává kdy se začít učit druhý jazyk a jaké máme možnosti. V České republice je zvykem spoléhat na školství a výuku cizího jazyka ponechat čistě na škole, do které dítě přihlásí. V některých školách děti začínají s výukou anglického nebo německého jazyka v 1. nebo ve 3. třídě. Podle jazykové školy Light Point je nejlepší začít s výukou cizího jazyka co nejdříve, tedy hned od narození.

    Od malička na dítě rodiče mluví svým rodným jazykem, v našem případě budeme mluvit o češtině. Pro novorozeně je i český jazyk cizí. Vysoce rozvinutý smysl porozumění však novorozencům umožňuje pochopit co mu říkáte. V rodinách kde je jeden z rodičů cizinec, dítě od narození vnímá oba dva jazyky jako vlastní a umí je rozlišovat a chápat.

    Metodika výuky The adventures of Hocus and Lotus, kterou jazyková škola Light Point aplikuje při výuce dětí je založena na příbězích, které při pravidelném poslechu a opakování dítě snadno aplikuje do života. Základem výuky je pravidelné opakování za doprovodu CD se zhudebněnými texty a DVD s krátkými animovanými příběhy. Ve výuce mají možnost děti tyto příběhy společně s lektorkou si zahrát formou divadelního představení. Zapojení motoriky, dětem umožňuje snazší zapamatování si slovní zásoby a aplikaci slov do každodenního života. Rodiče se nemusejí obávat, že jazyk neovládají. Magické učitelky, rodičům poradí, jak se mohou zapojit do vzdělávacího procesu dětí a doplňkové výukové materiály jim budou nápomocné.

    Ředitelka jazykové školy Light Point paní Ivakina doporučuje všem rodičům, aby nečekali a zapojili své děti do cizojazyčného prostředí co nejdříve. Děti vnímají cizí jazyk v dětství odlišně než my v dospělosti. Je to pro ně komunikační kanál a ne cizí jazyk tak jako pro nás. Díky hravé formě výuky je pro ně cizí jazyk zábava!

    Jak často docházet do kurzu? Není potřeba, aby vaše dítě chodilo denně do kurzu angličtiny či jiného jazyka. Důležité je, aby přišlo do styku s cizím jazykem každý den! Žádné dítě se nenaučí cizí ani mateřsky jazyk, když ho uslyší jedenkrát týdně 45minut. Výukové materiály metodiky The adventures of Hocus and Lotus jsou ideálním prostředkem pro každodenní opakování. A zde přichází ten hlavní okamžik jak můžete svým dětem zpříjemnit a zjednodušit výuku cizího jazyka. Umožněte jim poslouchat a vnímat cizí jazyk každý den. Odměna bude k nezaplacení!

    Více informací o metodice výuky naleznete na našich stránkách.

    Pokud máte dotazy týkající se metodiky výuky nebo se s námi chcete sdílet o vlastní zkušenosti, využijte našeho fóra.

    dinocrocs
    1. únor 2013    Čtené 0x

    Staňte se bilingvní rodinou!

    Proč se stát dvojjazyčnou rodinou a jaké výhody to přináší? To vše se dozvíte díky jazykové škole Light Point, která připravila roční sérii 7 workshopů. Víkendové workshopy, jsou určeny rodičům, kteří si uvědomují důležitost aplikace druhého jazyka do života jejich dětí v raném věku.

    Workshop „Staňte se bilingvní rodinou“ se opírá o metodiku výuky jazyků pro děti „The adventures of Hocus and Lotus“ a vědecké výzkumy její zakladatelky paní Prof Traute Taeschner. Profesorka psycholingvistiky vytvořila metodiku výuky jazyků, která umožňuje dětem se učit druhý jazyk přirozeným způsobem, tak jako jazyk mateřský a to za pomoci „narrative format“ (výuka formou příběhů). Autorka ve svém projektu vychází z vlastních zkušeností při výchově dětí v bilingvním prostředí a úspěchu, které dokazují děti z mateřských škol, mateřských center a z prvního stupně základní školy.

    Rádi bychom Vás seznámili s konceptem bilingvismu a vyprávěcím formátem formou workshopů, které jsou určeny rodičů a dětem v jakémkoliv věku!


    Co to znamená stát se bilingvní rodinou?

    Stát se bilingvní rodinou nemusí vždy znamenat dokonalou znalost obou jazyků. Ale být schopen komunikovat ve dvou různých jazycích na jakékoliv jazykové úrovni. Děti, které se učí dva jazyky hned o narození nebo jakmile začnou mluvit, jsou považovány za bilingvní.

     Co je bilingvismus a co to obnáší?

    Bilingvismus by neměl být považován za nějakou zvláštnost. Na mnoha místech je znalost dvou jazyků naprosto normální. Děti, když se učí mluvit, nepociťují rozdíly mezi jazyky a je to pro ně stejné a přirozené, jako když se učí chodit. Lidský mozek je schopen se vypořádat s více než jen jedním jazykem. A rané dětství je nejlepším obdobím pro zapamatování si a aplikaci druhého jazyka. Znalost více jazyků umožňuje dítěti pochopení i jiných kultur.

    Proč se stát bilingvní rodinou?

    Ať žijete v prostředí, kde se mluví cizím jazykem, nebo chcete jen porozumět cizincům, znalost více jazyků vám otvírá dveře do světa! Výchova dítěte v dvojjazyčném prostředí je bez pochyb nezbytnost obzvláště v současné době, kdy můžeme cestovat a obchodovat se zahraničními trhy. Metodika výuky „narrative format“ je zábavný koncept, který zpestří svět vašich dětí a umožní dětem prožívat dobrodružství s malými dinokroky, kteří učí děti cizí jazyky.

    Bilingvní výchova je ideálním způsobem jak trávit společně čas nejen s vašimi dětmi, ale i novými kamarády Hocusem a Lotuskou. Malí dinokrokové jsou skvělí společníci, kteří si s dětmi hrají, zpívají a prohlubují dětskou představivost. Prožijte společně s malými kamarády dobrodružství nejen v jazykové škole Light Point, ale i doma nebo na cestách!

    Sérii 7 víkendových workshopů zahájíme v nadcházejícím školním roce 2012/2013 v říjnu a budeme se na vás těšit každý měsíc až do května! Pro maminky máme připravený vzdělávací program, který je seznámí s teoretickými aspekty bilingvismu a aktivitami, které mohou v průběhu roku dělat s dětmi. Pro děti je připraven bohatý program plný zábavy a her společně s Hocusem a Lotuskou! 

    Workshopy budou probíhat v Technickém muzeu v Brně!

    Více informací naleznete na našich stránkách.

    dinocrocs
    31. bře 2016    Čtené 4x

    Light Point,s.r.o.

    Hocus a Lotuska bydlí v jazykové škole Light Point v Brně, Černovicích.
    Hocus a Lotuska jezdí za dětmi na návštěvu do mateřských center a mateřských škol. Rádi navštíví i Vás, stačí si objednat UKÁZKOVOU HODINU, která je zdarma v Brně a okolí.

    Dinokrokové Hocus a Lotuska učí děti od batolat cizí jazyky (AJ, IT, NJ, FR, ŠP).
    Ve výuce používají jen cizí jazyk a všechna svá dobrodružství mají zhudebněné na CD, animované na DVD a taky ve svých Dinoknihách. Dinokroky si také můžete pořídit jako plyšovou hračku a na tričku.
    Výuka je plná zábavy a dobrodružství!