dollsland
    31. bře 2016    Čtené 14x

    Galerie panenek DollsLand

    Srdečně Vás zveme na výstavu panenek do nové Galerie DollsLand, Rytířská 6, Praha 1, blízko stanice metra Můstek, která byla oficiálně otevřena ve středu 28.9.2011. Otevírací doba Galerie je PO-NE 10:00 až 18:00.

    Ve dvou sálech historického domu v Rytířské ulici 6 na Praze 1 na vás ve 43 výstavních expozicích čeká přes 1.000 panenek Barbie a 2.000 jejich doplňků. Součástí galerie je také unikátní sbírka 333 sběratelských panenek Barbie s takovými skvosty, jako je například Barbie jako císařovna Josefína vyrobená v limitované edici 4.500 kusů pro celý svět. Její současná sběratelská hodnota dosahuje výše téměř 20 000 Kč. V galerii jsou k vidění i další sběratelské skvosty vyrobené v limitovaných celosvětových edicích od 3.550 do 10.000 kusů.

    „Pro malé návštěvníky jsou připraveny různé pokojíčky pro panenky, největší 3 patrový dům pro Barbie a Kena, Barbie loď, letadlo, autíčka, motocykly, čtyřkolky a další dopravní prostředky pro Barbie, včetně prvního oficiálního vozu Barbie a Kena, sportovního kabrioletu Austin-Healey 3000 MKII, vyrobeného v roce 1962 a mnoho dalších zajímavosti. Kromě Barbie a Kena si zde našli své místo i postavičky slavných roztomile hrůzostrašných studentů ze školy Monster High. Ve spolupráci se společností Mattel budou právě pro malé návštěvníky připravovány různé akce a soutěže o zajímavé ceny.“

    Mezi sběratelskými panenkami je možné shlédnou známé postavy z řad hudebních i filmových hvězd a to Barbie jako zpěvačku Cher, představitelky Bond Girl, herečku Marylin Monroe, Elvise Presleyho, Elizabeth Taylor, zpěvačku Shakira nebo herečky z filmu TITANIC a KING KONG. Filmovou expozici doplňuje růžový Rolls Royce pro Barbie v měřítku 1:6. Mezi exponáty nechybí ani slavné filmové postavy Barbie a Kena v podobě Shreka, Harry Pottera, Jacka Sparrowa, představitelů filmu Twilight sága a dalších. Impozatní a nepřehlédnutelná je i Barbie jako extravagantní Lady Gaga v kostýmu Bohyně Galaxie.

    Pro příznivce módních kolekcí je připravena sbírka Barbie Basics a Barbie inspirované slavnými módními návrháři jako jsou Christian Dior, Versace, Christian Louboutin, Gorgio Armani nebo Givenchy. Milovníkům silných strojů se bude určitě líbit kolekce Barbie a Kena ve stylu Harley Davidson a dvě věrné kopie motocyklů Harley Davidson v měřítku 1:6.

    Chloubou galerie je i nádherná kolekce Barbie Ferrari, doplněná modelem vozu Ferrari pro Barbie v měřítku 1:6. O tom, že Barbie není pouze „růžová princezna“ svědčí i kolekce Barbie Hard Rock a Barbie ve stylu Hippie a mnoho dalších.