dvestepadesat
7. črc 2018
296 

Recenze na NutriRocket od firmy Klarstein

Léto je tady. Stromy a záhony se plní ovocem a zeleninou. Ideální doba pro testování smoothiemakeru NutriRocekt od firmy Klarstein. 

Co to ten NutriRocket vlastně je? Jedná se o stolní mixér vhodný pro přípravu smoothie nápojů. Kromě toho jsem přístroj využila pro přípravu dětských příkrmů, ovocných přesnídávek, zmrzlin a nanuků. Posloužil k výrobě rostlinných mlék, ořechových másel, pomazánek, pesta nebo k přípravě raw zákusků a cukroví. Poradíl si i s ledem a proto jsem ho během horkých dní ráda využívala k přípravě ovocné ledové tříště.

Po vybalení jsem zjistila, že obsahem balíku je samotný mixér s výkonem 700 W, dvě násady s břity - jedna s křížovými břity, jedna s plochými. Podle výrobce je křížová násada ideální pro sekání, mixování smoothie nebo pro přípravu polévek a kojenecké výživy. Nástavec s plochými břity je vhodný na mletí a šlehání, například namletí kávy, ořechů či vyšlehání smetany. Smetanu jsem v přístroji zkoušela vyšlehat a bohužel se mi to nepodařilo. Dále jsou součástí dvě menší nádoby o objemu 600 ml, jedna větší nádoba o objemu 1000 ml, dvě víčka a dva závity s uchem. Já bych využila i nádobu mnohem menší než je malá v balení, protože i malá nádoba je příliš velká pro mixování jedné porce kojeneckého příkrmu. Co mě v balení chybělo, byl český návod k obsluze. Ke dnešnímu dni je cena přístoje na stránkách výrobce 1249,- Kč. Přístroj je v tuto chvíli zlevněn z původní ceny 1929,- Kč.

S testováním přístroje jsem začala okamžitě. Ovládání je velice jednoduché. Pro výrobu smoothie stačí nádobu naplnit oblíbeným ovocem a zeleninou, zalít tekutinou a zašroubovat nástavcem s břity. Nádobu zatlačíme a pootočíme v mixéru, který v tu chvíli začne dělat svou práci. Čím déle mixujeme, tím je výsledek hladší. Obvykle stačí několik sekund, aby smoothie bylo jemné a bez kousků. Pak už jen čepele vyměníme za závit s uchem a můžeme smoothie vypít rovnou z nádoby a není třeba špinit další sklenici. Případně nádobu zašroubujeme víčkem a nápoj si vezmeme s sebou na cesty.

Jako hlavní součást testování jsem se rozhodla přístroj porovnat s podobným přístrojem jiné značky a to s NutriBulletem Pro 900 od Delimano.

NutriBullet má 900 W, jeho cena na stránkách výrobce je v současné době 4299,- Kč. Lze jej pořídit i ve variantě 600 W nebo 1700 W. Oba přístroje jsou na pohled totožné. Dokonce na sebe jednotlivé komponenty pasují. Nutribullet má vzhledem k vyššímu výkonu pouze jednu křížovou čepel. Ve verzi 600 W je součástí balení i plochá čepel.

Přístroje jsem porovnala při výrobě arašídového másla. Celková doba mixování byla 1 minutu a 15 sekund. Každých 15 sekund jsem přístroj zastavila, setřela hmotu z čepelí a stěn nádoby a porovnala výsledek.

Na konci bylo máslo z Nutribulletu o něco hladší. NutriRocket od Klarstein by potřeboval ke stejnému výsledku pár sekund navíc. Ale vzhledem k tomu, že má přístroj o 200 W méně, je výsledek prakticky srovantelný. Zejména pokud vezmu v úvahu, že Nutribullet je téměř o tři tisíce korun dražší. Nutribullet je na rozdíl od NutriRocketu o něco hlasitější.

Přístroj NutriRocket od firmy Klarstein předčil moje očekávání. Kromě vyšlehání šlehačky si poradil se vším, do čeho jsem se pustila. Mohu ho doporučit každému, kdo si rád pochutná na zdravých pokrmech a nápojích. Využití určitě bude mít i pro milovníky klasické kuchyně. Mletí ořechů a máku na koláče je s tímto pomocníkem otázkou několika vteřin.

Já tímto děkuji firmě Klarstein a Modrému koníkovi za příležitost otestovat tento přístroj a seznámit se s pro mě doposud neznámou značkou. Doufám, že NutriRocket nebude poslední pomocník od této firmy. Pečlivě sleduji recenze ostatních testujících a už vím, jaké kuchyňské spotřebiče této značky zaujmou místo v mojí kuchyni.

#test_klarstein  #recenze

Naspala si recenzi moc hezky a poutavě a hlavně mě zaujalo mnoho tvých předchozích receptů! Děkuju moc🌷

8. črc 2018

@zuzana.79 děkuju ti. Tvoje příspěvky a recenze pro mě byly také přínosem. 🙂

8. črc 2018

Začni psát komentář...

Odešli