dvestepadesat
24. lis 2018
978 

Testujeme teploměr Veroval

Chřipkové období je v plném proudu a málokdo ho zná tak dobře jako maminky. Kašel, rýma a bolest v krku, které často trápí všechny děti od kojenců až po školáky. A ke všem těmto obtížím se často přidá zvýšená teplota. Na trhu je spoustu typů teploměrů, ale ne všechny je možné pohodlně používat u malých dětí. Každá maminka batolete jistě chápe, jak je těžké udržet svojí ratolest v klidu během běžných činností. Natož ho zaujmout minimálně na pět minut, které jsou potřeba pro měření teploty běžným teploměrem.

Klasické rtuťové a digitální teploměry jsou poslední dobou nahrazovány tzv. infračervenými teploměry. Jedná se o dotykové teploměry, který změří teplotu již během jedné vteřiny. Lidské tělo vyzařuje infračervené záření, které je senzor teploměru schopen zachytit, a takto pohlcené paprsky jsou následně převáděny na teplotu. Já jsem měla to štěstí, že jsem byla vybrána na testování jednoho z těchto teploměrů. Jedná se o teploměr Veroval. Jeho výhodou je, že teplotu měří dvěma způsoby, a to buď v uchu nebo na čele. V paměti přístroje si můžete prohlížet posledních deset měření. Podle výrobce je přístroj vyvinut na základě přísných směrnic a splňuje nejvyšší požadavky na stabilitu. Na teploměru je možné aktivovat či deaktivovat tón tlačítek. A pro mě největší výhodou je již zmíněná rychlost měření, díky čemuž se děti nestihnou začít nudit a měření je pro ně zábava.

Součástí balení je samotný teploměr včetně baterií, český návod, ochranné pouzdro, nástavec na měření teploty na čele a několik jednorázových ochranných krytů pro měření teploty v uchu.

Na začátku testování jsem byla z výsledků poněkud rozpačitá, protože každá naměřená hodnota byla zcela odlišná. Po seznámení s přístrojem a dodržení zásad, které výrobce doporučuje, jsem získávala poměrně konstantní výsledky. Pro získání přesných hodnot by se například teploměr i osoba, které teplotu měříme, měly nacházet 30 minut v prostoru, kde budeme teplotu měřit. Měli bychom dbát na to, aby pokožka byla čistá, zbavená potu a kosmetických přípravků. Při měření v uchu by měl být teploměr umístěn do polohy v přímém kontaktu s bubínkem a zvukovod by měl být čistý.

Poté, co jsem získala více zkušeností s používáním tohoto přístroje, rozhodla jsem se ho porovnat s ostatními teploměry, které jsem doposud používala pro měření teploty všech členů naší rodiny. Máme doma klasický rtuťový teploměr, který já osobně považuji za nejpřesnější, a digitální teploměr, který jsem doposud používala nejčastěji pro měření teploty u dětí, protože doba měření je o něco kratší. Digitálním a rtuťovým teploměrem jsem teplotu měřila v podpaží, infračerveným teploměrem na čele a v uchu. Pro získání objektivnějšího výsledku jsem u digitálního teploměru a infračerveného teploměru provedla vždy tři měření. U infračerveného teploměru jsem teplotu porovnala v obou uších. Výsledky měření přikládám níže v tabulce:

Z měření vyplívá, že z 13 měření byla nejnižší naměřená teplota 36,1 °C teploměrem Veroval v levém uchu a nejvyšší 36,8 °C teploměrem Veroval na čele. Porovnám-li tři teploty měřené po sobě na jednom místě, největší odchylka je u teploměru Veroval 0,5 °C při měření v pravé uchu.

Během seznamování s přístrojem byly naměřené hodnoty značně odlišné. Poté, co jsem prostudovala návod a získala více zkušeností, teploty víceméně odpovídají teplotám naměřeným na jiných přístrojích. Vzhledem k neuvěřitelné rychlosti měření a jednoduchosti použití nepochybuji o tom, že se teploměr Veroval stane jedním z nezbytných pomocníků naší rodiny.

Závěrem by chtěla poděkovat, že jsem dostala příležitost si teploměr osobně vyzkoušet a stát se součástí tohoto testování, které bylo zábavné pro celou naší rodinu.

#test_veroval2 a #recenze #zkusenosti_teplomer_veroval

Včera jsme tímto teploměrem měřily a není to vůbec přesný .. zkoušeli jsme to 4 krát za sebou a vždy úplně jiná teplota nejdřív 36 pak 37 najednou 35,4 a konečná 37,1 nejlepší jsou rtuťové jak píšete jsou nejpřesnější nebo ještě možná ty co se dávají dětem do zadečku 🙂 některý výmysly stojí za prd a stojí to hrozný peníze 🙄🤨

24. lis 2018

Začni psát komentář...

Odešli