310 / 369

    Cekaaaam 🙂)

    2. lis 2015
    ebetka
    autor

    2. listopad je 306. den roku podle gregoriánského kalendáře (307. v přestupném roce). Do konce roku zbývá 59 dní. Památka zesnulých, lidově dušičky.

    Svátky

    Památka zesnulých - Oslava Dušiček se odvíjí od svátku Všech svatých. Svátek Všech svatých se slaví v dnech, kdy Keltové oslavovali konec roku, svátek Samhain, v noci z 31. října na 1. listopadu. Samhain byl Kelty vnímán také jako doba, kdy se stírá hranice mezi světem živých a mrtvých. Věřilo se, že se duše zesnulých v tento čas vracejí na zemský povrch, a živí mohou navštívit podsvětí. Může dojít k setkávání živých a mrtvých, světlem živí ukazují cestu mrtvým. Tradice v tento den zapalovat ohně a svíčky pochází od Keltů i Slovanů, kteří věřili, že oheň očišťuje a světlo pomáhá chránit před zlými a potměšilými duchy.Tradici svátku Samhaim je svou podstatou a znaky nejvíce věrná oslava halloween.
    Achil, Achileus
    Tobiáš - mužské křestní jméno hebrejského původu. Vzniklo pořečtěním hebrejského jména טוֹבִיָּהוּ (Tovijahu) nebo טוֹבִיָּה (Tovija či Tuvja) a vykládá se jako „Hospodin je dobrotivý“ případně „mým dobrem je Hospodin“.

    Události

    1892 - Byl založen první sportovní klub u nás Slavia Praha
    1985 – Byl otevřen úsek metra I.B (Smíchovské nádraží – Florenc).

    2. lis 2015
    ebetka
    autor

    @m_d ty jsi rychlá jaj sračka 😀.. Než zvládnu dát "vložit", tak už prudíš 😀

    2. lis 2015

    @ebetka nekdy i rychlejsi lasko moje :-*

    2. lis 2015
    ebetka
    autor

    @m_d :-*

    2. lis 2015