1 / 1

    Teď jsme kupovali koloběžky pro celou rodinu, hodně jsme vybírali a porovnávali. Manžel má Kostku (Uni 2 i se stupátkem pro dceru) a my s dětmi Yedoo (City, Wzoom a Mau).

    28. bře 2021

    U nás je bereme na dovolenou, takže máme skládací mibo Royal. Máme na ni i sedátko a přidělali jsme i stupátko z Decathlonu.

    28. bře 2021

    V tyrkysové

    28. bře 2021

    Mám tuhle.
    https://www.mall.cz/sportovni-kolobezky/nilsext...
    Byla mi doporučená kostka, ale tolik peněz za koloběžku na popojíždění za dětmi nedám. Taky se mi úplně velká kola nelíbí, ale čím větší, tím lepší při přejezdu kamínků a tak.
    Při výběru si dej pozor na výšku stupátka od země. Čím níž, tím lépe. Ta moje má asi 10cm a je to poměrně tip top. Uvítala bych nižší, ale to měly akorát pro mě drahé koloběžky nebo jen ty městské skládací.

    28. bře 2021

    Dávej si pozor na nosnost a výšku stupátka (moc vysoké a bude se ti blbě jezdit, moc nízké a chytneš se o každý šutr). A o kolena se neboj, taky mám operované nohy, navíc jsem teď hrozně tlustá, ale koloběžku zvládám dobře. Svoji sice nemám, ale dokud fungovala turistická centra, půjčovala jsem si je v místním informačku.

    28. bře 2021

    Já mám taky kola 26, 20 a nestěžuju si. Mám Yedoo Trexx. Pokud to myslíš vážně, tak ideál je vyzkoušet..já jich zkoušela asi 5. Žádnou podezřelé levnou bych nekupovala, to už třeba z bazaru. Fajn značky jsou Yedoo, Kostka, Mibo, Kickbike...Zkus skupiny na FB - Kolobezky CZ..atd.

    28. bře 2021

    Já si ted koupila Yedoo four, kluci mají Yedoo two a three a jsme spokojeni 😉

    28. bře 2021
    enidka
    autor

    Holky a jak je to s tou nosností? Jako že když je nosnost do 100kg,tak s 90kg na to radši nelez bo se to zlomí na první nerovnosti. Nebo má to nosnost 100kg,ale úplně v pohodě to dá i nějaký ten gram víc a nemusíš se bát 😅

    28. bře 2021

    @enidka jako že když máš víc než 100, tak na to nelez 😉

    28. bře 2021

    @enidka Kopíruji z Insportline: Jaká nosnost je dostačující?
    Nosnost neboli maximální zatížení koloběžky je hodnota, která určuje maximální okamžité zatížení. Jedná se i o zatížení během skocích při dopadu, kdy se tíha člověka působící na koloběžku zvětší. Proto je důležité právě tento parametr nepodceňovat. Na silnicích a ve městech nehrozí žádné velké nerovnosti, díry apod., tudíž postačí koloběžky s menší nosností. Při jízdě v náročnějších terénech pak platí opak, tedy jsou zde vhodnější koloběžky s větší nosností kvůli případným nerovnostem terénu.

    Čili nebrat koloběžku s minimální "rezervou" v nosnosti a neriskovat "nějaký ten gram navíc".

    28. bře 2021
    enidka
    autor

    @kexina moc díky 😉

    28. bře 2021

    Já doporučuji mrknout zde https://www.kolobezkyspribehem.cz/kolobezky
    Za mě jedině kickbike. Výrobce má na koloběžce spoustu let odzávoděno a za mě opravdu Top kolobežky, které se nedají s jinými výrobci srovnat 😊

    28. bře 2021