Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    eresiel
    26. říj 2018    Čtené 181x

    Neuděláte chybu, když zkusíte Billu

    Když jsem zjistila, že jsem byla vybrána k testování výrobků BILLA NAŠE BIO a přemýšlela jsem nad tím, co z těchto výrobků přichystám, řekla jsem si: ,,Proč dělat věci složitě, když to jde i jednoduše??!" A tak jsem se zaměřila především na jednoduché recepty, které ocení každá zaneprázdněná máma. Protože i zdravé věci mohou být jednoduché, rychlé a chutné. 

    Musím říct, že účastnit se testování je zábava a velmi mně to bavilo. Ale také jsem zjistila, že i když mně velmi baví focení portrétů, foodblogerka ze mně nikdy nebude. Naaranžovat jídlo tak, aby to nějak vypadalo, mi dalo velmi zabrat a nakonec to stejně nebylo dle mých představ. 

    Samotné testování začalo nákupem v Bille. U nás je velmi malá prodejna na jednom sídlišti a opravdu pěkných pár let jsem tu nenakupovala. 

    Vyzvednutí poukázky proběhlo bez problémů, a dokonce se paní prodavačka nesměle zeptala, kdeže jsem to vlastně soutěžila, protože oni o ničem nevěděli. Nákup jsem si představovala rychlý a bezproblémový,  ale to opravdu nebyl a já občas bezradně bloumala po prodejně. Naše prodejna tedy nebyla moc dobře zásobena. 

    Z ovoce a zeleniny zde moc velký výběr nebyl a mléčných výrobků také ne. Co se týče potravin, myslela jsem, že někde bude regál s výrobky Billa Naše BIO. Bohužel nebyl, a tak jsem opravdu horko těžko pátrala. Na jednom místě byly regály se zdravou výživou, a tam jsem tedy po několika minutovém hledání vždy na něco narazila. Dokonce jsem pak doma zjistila, že dva výrobky byly značky Naše BIO, ale měly jiný obal. Myslela jsem si, že jsem omylem vzala jinou značku, ale po pátrání na internetu jsem se dozvěděla, že je to starší verze značky Billa Naše BIO. 

    Z mléčných výrobků Billa naše BIO jsem vyzkoušela :

    Čerstvé mléko plnotučné - chuťově moc dobré

    Jogurt borůvkový - ten nám moc chutnal

    Bílý farmářský  jogurt - s tím jsem měla trošku problém, mám v oblibě jogurty řeckého typu a tento byl velmi řídký

    Tvarohový dezert s  jogurtem - ten měla na ,,testování" dcera a vůbec u ní nezabodoval

    Plátkový sýr Gouda 48% 

    Přikládám na ukázku pár receptů. Pokud Vás nějaký zaujal a zajímal by Vás podrobnější popis, najdete ho na mém blogu. 

    1.  OVESNÉ FURTOŽROUTKY - pouze ze 3 ingrediencí. Banán, ovesné vločky a mléko. Příprava je naprosto jednoduchá a zvládnou ji i děti.

    2. SNÍDANĚ ZE SKLENIČKY - Vše si připravíme večer. Nasypeme müsli/vločky, dáme ovoce, jogurt a zalijeme mlékem. Ráno už můžeme jen jíst.

    3. OVESNÝ ŠTRÚDL - Z ovesných vloček, tvarohu, vody, jablek, skořice a ořechů.

    4. JOGURTOVÁ BÁBOVKA- Zde jsem zužitkovala farmářský jogurt, který mi moc nechutnal a celozrnnou pšeničnou mouku.

    5. BANÁNOVÉ LÍVANCE S BORŮVKOVÝM JOGURTEM - Máme rádi ovoce, barvičky a lívance. To vše jsme při tomhle receptu splnili.

    Také bych ráda doporučila tyto zdravé svačinky. Tyčinky u mně tedy velmi zabodovaly a rýžový chlebíček si zase oblíbila dcera. Navíc takové praktické svačinky se nám na výlety i procházky vždy hodí.

    Celkově hodnotím testování pozitivně. Byla to moc fajn zkušenost a Billu za sebe doporučuji. Kdybych ji měla v místě bydliště, určitě bych na nákup zašla častěji.

    Modrému koníkovi velmi děkuji za příležitost se poprvé aktivně zapojit do testování, Bille za možnost vyzkoušení výrobků a Vám, že jste dočetli až sem.

                                                                                                                                          Monika 

    eresiel
    10. zář 2018    Čtené 400x

    Pojízdná antikoncepce

    Když vyjedem na vycházku s naším dvoukočárem a občas řvoucím dítětem, připadám si opravdu jak pojizdná antikoncepce. Třeba dneska. Řekla jsem si, že je na čase si rodičovskou dovču užívat. Nastavila jsem nám budíka na 8hodinu, abychom nechrápali do 9ti jako obvykle (hold venkovní žaluzie udělají své). Plná optimismu, že dneska je krásny den a musí se to plně využít.  Plán cesty byl jednoduchý. Jdem do asi kilometr vzdáleného obchodu a koupíme šunku. Nic přehnaného a zdálo se to jako jednoduchý úkol. Ovšem to bych musela jít sama. Starší dcera se stále vyrovnává s příchodem mimča, žárlí, rostou ji zuby a nejspíš nás navštívilo období vzteku nebo nějaká předčasná puberta. Když se to vše nakupí, vzniknou z toho situace při kterých se tváříte, že ten šíleně řvoucí spratek opravdu není váš. Ovšem na vesnici se to težko praktikuje a jakmile ji někde řvoucí necháte stát, začnou se hýbat záclony a místní drbny zjišťují kdo  právě vyrazil na výcházku. Navíc když zapůsobí zákon schválnosti a začnou se dít super věci. ( Vždy sebou vemu nosítko a téměř nikdy nevyužiji). Náhle se ze řvoucího sóla stává ještě horší duet. Maly si vzpomene, že vlastně nechce ležet a čučet do stříšky kočárku, když svět je tak úžasné místo a on může pozorovat vše okolo z máminy náruče.Ovšem nostíko tentokrát zůstalo doma na botníku. V ten moment se z cesty do obchodu stává křížová cesta. Má několik zastavení a při všech se modlíte..Jsou to neustále stejné modlitby dokola. Ať už neřve, ať už neřvou, ať už jsme doma, ať už je večer a dám si deci apd.. Místo kříže si nesu vlastní dítě a druhé tlačím v kočáru. To už je pak úplný očistec. Ale věřím, že jednou ten 18m rozdíl mezi nimi ocením.

    ...  Zatím jsem se stále neodhodlala s nima vyrazit sama na výlet. Nechápu jak to kdo dělá, ale mně by to přivedlo asi brzy do blázince 🙂 Ale pokud máte nějaký tip tak sem s ním 🙂