gabri80
25. kvě 2010

21. týden těhotenství

21. týden těhotenství

Změny vašeho těla
V tomto týdnu se pravděpodobně budete cítit dobře a pohodlně. Ještě nemáte tak velké bříško a závratěmi, bolestmi a nevolností již tolik netrpíte, jako na začátku těhotenství. Užívejte si proto tuto dobu těhotenství, dokud můžete. Třetí trimestr vám totiž přinese pár mírných nepříjemností, jako je nošení vašeho dítěte, které se ve třetím trimestru ve vás trochu pronese.

Vaše děťátko
V 21. týdnu těhotenství má vaše dítě již vyvinuté řasy a oční víčka. Pokud čekáte dívku, její pohlavní orgány se začínají vyvíjet a až do narození budou ve vývoji pokračovat.  V tomto týdnu ho dokonce již můžete cítit, jak se hýbe. Jelikož děti v bříšku převážně celý den prospí, není pak překvapením, že se probudí třeba v noci, když se chystáte jít spát.
Tipy pro vás
Díky hormonálním změnám se u vás mohou objevit problémy s pletí, zejména se u vás může objevit akné. Proto si každý den ráno a večer čistěte pleť kosmetikou k tomu určenou. V žádném případě však nepoužívejte žádné léky či prášky proti tvorbě akné. Vždy se poraďte se svým ošetřujícím lékařem.

Začni psát komentář...

Odešli