gabrinkas
16. dub 2021
54 

Tipy, jak pečovat o dětské vlásky a vlasovou pokožku

Dětským vláskům a pokožce hlavy bychom měli věnovat patřičnou péči. Tato péče se neliší příliš od péče o vlasy dospělých. Zásadní je, zvolit vhodné a šetrné produkty, které je nebudou zatěžovat. 

Jaký šampon vybrat? 

Obsažené složky v klasických šamponech mohou dětskou pokožku hlavy vysušovat a následkem toho se mohou začít mastit. Produkty vybírejte takové, které jsou na přírodní bázi a bez zbytečných chemikálií. Vhodnou volbou jsou šampony z měsíčku nebo kopřivy, ty vlasy nezatěžují, hydratují, zvláčňují a dokáží je změkčit nebo šampony s obsahem přírodních olejů jako je mandlový. Oleje podporují elasticitu pokožky a vyživují ji. Ne každý šampon, který je označen jako dětský, je šetrný. Vždy si raději pozorně přečtěte složení. 

Jak vysušit vlasy? 

Po umytí vlásky vysušte jemně ručníkem. Nikdy je ale nedrhněte silně. Fénování se u dětí příliš nedoporučuje, pokud je to ale nutné, používejte vlažný vzduch, nikdy ne horký. 

Jak na bezbolestné česání? 

Česání je pro děti velkým strašákem. Někdy je to doslova boj. Na trhu však existují produkty, které vám tuto proceduru usnadní a dítěti zpříjemní.  Začíná to u vhodného šamponu, po kterém budou vlásky jemnější. Proces vám ulehčí i speciální dětské spreje, které usnadní rozčesávání vlásků. Nejdůležitější je však hřeben, ideální je stejný či podobný typ tangle teezeru, který má speciální zoubky, které vlasy nelámou a neničí. 

🌸 Každý týden nový Beauty Tip 

Začni psát komentář...

Odešli