hanica83
21. lis 2016
164 

Jak jsme s Koníkem testovali tyčinky Nutrimama

#test_nutricia

Jsem moc ráda, že jsem nedávno narazila na článek od konik_testuje a zjistila, že na Koníku mají maminky možnost zapojit se do testování různých produktů. Stačí jen napsat komentář pod příslušný článek u produktu, který maminku zajímá. Měla jsem velikou radost, že si mě vybrala právě firma Nutricia pro testování tyčinek Nutrimama.

Jedná se o cereální tyčinky Nutrimama Profutura, které byly vyvinuty speciálně pro kojící maminky. Mají sloužit jako zdravá svačinka, ale hlavně jako doplněk potřebných vitamínů a živin pro maminku a miminko. A to byl hlavní důvod, proč jsem se o tyčinky začala zajímat.

Před čtyřmi měsíci jsem se stala maminkou úžasného syna. Na vše jsem se pečlivě připravovala, ale na to, jak to je v počátcích náročné se připravit moc nedá. Proto jsem hrozně šťastná, že i v tak náročném období, jako je šestinedělí, se mi podařilo i přes spoustu překážek vybojovat pro mě a mého syna kojení. Dnes můžu hrdě říct, že po spoustě nervů a prolitých slz je syn stále plně kojený a ještě nikdy neokusil nic jiného, než mateřské mléko.

Možná právě proto, že to nebylo jednoduché, si kojení moc vážím a samozřejmě si uvědomuji, že v tomto období je velmi důležitá správná životospráva. Ale jak to udělat, když není čas pořádně uvařit, natož denně nakupovat čerstvé ovoce a zeleninu a ještě během toho vypozorovat, jestli nevadí miminku na bříško… Moje odpověď je – zvolit vhodný doplněk stravy.

Vybrala jsem si právě cereální tyčinky Nutrimama a po 10 dnech testování je můžu s čistým srdcem doporučit. K dostání jsou ve dvou příchutích - čokoláda & brusinky nebo maliny & brusinky. Obě jsou opravdu moc dobré a zasytí. A když to říká někdo, kdo jinak cereálie, müsli a podobné věci téměř nejí, musí na tom něco být 🙂 Navíc je může mít člověk všude po ruce (hlavně bez předešlé přípravy 🙂 ). V balíčku přišel kromě tyčinek navíc i vzoreček mléčného nápoje s vanilkovou příchutí, který mi k mému překvapení chutnal také. Ocenila jsem i brožurku o kojení, zavádění příkrmů a vývoji– též součást balíčku.

Pro lepší přehled bych tedy shrnula pozitiva tyčinek:

  • Moc dobrá chuť - jsou křupavé, ale zároveň vláčné
  • Opravdu zasytí
  • Zaženou chuť na sladké
  • Pro maminku výhoda rychlé a zároveň zdravé svačinky, která je vždy po ruce – ať jste na procházce, u lékaře, kojíte nebo zrovna nemáte na nic jiného čas
  • Zajistí přísun potřebných vitamínů a živin, který by kojící maminka jinak každý den těžko dodržela
  • Jistota kvalitní značky, která se výživou kojenců zabývá již přes 100 let a mimo jiné dala podnět pro vznik Iniciativy 1000 dní do života (http://www.1000dni.cz/ )

Negativa tyčinek:

Nejde o vyložená negativa, ale o pár věcí, které bych si uměla představit lepší.

  • Tyčinky se hůře otevírají – uvítala bych na obalu místo, ve kterém by šla tyčinka jednoduše otevřít (nepraktické je to hlavně při ovládání kočárku, při kojení…)
  • Možná by bylo vhodné zařadit více příchutí
  • Možnost zakoupit balení s různými příchutěmi
  • Pro některé maminky možná vyšší cena (5ks za 115,-), mě však nějak vysoká nepřijde

Na závěr bych chtěla říct, že já i můj syn jsme s tyčinkami byli velmi spokojeni a určitě si je budeme dopřávat i nadále.

Ze dvou příchutí, které jsou k dostání, u mě jasně vyhrála příchuť čokoláda & brusinky, i když chutné jsou obě. Navíc dokážou zahnat jak hlad, tak chuť na sladké, což je super. Tento rok tyčinky určitě připíšu na seznam ježíškovi, třeba najde nějaké velké vánoční balení 🙂 

Tímto moc děkuji Koníkovi i firmě Nutricia za možnost testování.

Začni psát komentář...

Odešli