Minulý týden jsem zmiňovala oblíbenou podzimní zeleninu - dýni a s ní spojený přípravek značky Phyteneo Vermophyt, který se hlavně díky obsahu aminokyseliny cucurbitin, získávané právě z dýňových semen, řadí mezi funkční anthelmintika (přípravky působící proti parazitickým červům - např. roupům, škrkavkám...) na bázi přírodního charakteru.
A jelikož je dýně velmi zdravá, lehce stravitelná a navíc na nás teď vykukuje na každém rohu, napadlo mě, že bychom se mohly podělit o nějaké zajímavé a chutné recepty, co myslíte? Přidejte na svůj blog fotku jídla, které jste vyrobily z dýně spolu s receptem jak na něj, označte příspěvek #dyne_na_taliri a já vás odměním třemi srdíčky.
Já se zatím podělím o svůj recept na dobrou polévku - na zpěněnou cibulku přidáme dýni nakrájenou na kostičky spolu s 200g červené čočky, přidáme trošku kari a zalijeme zeleninovým vývarem. Po změknutí rozmixujeme a přidáme kokosové mléko nebo smetanu a dochutíme (sůl, pepř, muškátový oříšek).
PS: Masa na fotce si nevšímejte - jsme rodina masožravců a manžel navíc nemá rád, když není v polévce co kousat 🙂
#phyteneo