Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    ♥ 4. měsíc 7070g a 67 cm ♥ přetáčí se na bříško ♥

    ♥♥♥ Dnes má Kristýnka 3. měsíce 😀 ♥♥♥

    Kikuške dneska vymačkali hnis z očkování od tetanu ☹ ale byla statečná

    ♥ dnes v poradně 5540 g a 61 cm 🙂 rosteme a přibíráme ♥

    ♥♥♥ Kristýnka má 6 týdnů ♥♥♥

    hanulamarkova
    2. říj 2010    Čtené 0x

    Můj porod II.

    Dnes jsem se dostala k tomu, aby jsem popsala můj porod Kristýnky.

    Začalo to návštěvami v porodnici, když mě můj gynekolog odeslal do porodnice na monitory, jaké bylo moje překvapení, když mi paní dr. řekla, že malá má váhový odhad 3,5 kg a to v 38 tt. Dva týdny do porodu a malá má váhu jako moje první dcera, když se narodila. Vím, že druhé dítě bývá větší ale zase o tolik to jsem teda netušila.

    Tak po tomto šoku jsem si přála aby už šla ven...na další kontrole jsme se s paní dr. domluvili na tom, že když to do 23.9. nebude tak se domluvíme na vyvolání porodu. Když jsem přišla na kontolu, natočili mi monitor, malá byla tak akční, až jí tep skákal kolem 180-200 no mazec asi vycítila, že je mamka nervózní. Tak nás pozvali za dvě hodiny na kontrolní monitor s tím, že když bude dobrý tak druhý den v 7 ráno mám nástup do porodnice na vyvolání. Krček byl nachystaný malá dostatečně velká tak neviděli komplikace. Monitor dopadnul dobře tak jsme se těšili, že 24.9 se nám narodí další dcerka.

    24.9 ráno jsme nastoupili do porodnice Bohunice Brno. Natočili další monitor a přijali mě na porodní box. V 9 hodin mi PA zavedla tabletku na vyvolávání porodu a začali kontrakce. Ze začátku to bylo ještě dobrý dali se rozdýchat a byli jsme celkem v klidu. Dostala jsem klistír a hnedka se kontrakce začali prodlužovat a byli po 2 min. Zalezla jsem do sprchy a manžel mi krásně masíroval teplou vodou kříže co mi hodně pomáhalo. V půl 11 mi PA praskla vodu a začal masakr motorovou pilou 🙂 Manžel masíroval záda a pak jsme šli opět do sprchy tam jsme udělali trochu potopu ale kontrakce se dali snést ve sprše. Nakonec jsme si šli zase lehnout a už to netrvalo dlouho.  PA přišla skontrolovat jak jsme na tom a manžel se ptal kdy to tak asi vidí a ona že do hodiny... no odešla a asi za pár minut jsem křičela na manžela a´t jí pípne, že už cítím jak jde hlavička. Přiběhla a opravdu už mě jen trochu upravila postel a šli jsme na to. Začala jsem tlačit a asi na potřetí jsem porodila hlavičku. Další dvě zatlačení a malá byl 12,20 hod. na světě.

    Já byla štastná a hooodně unavená, manžel přestřihl pupeční šnůru a darovali jsme pupečníkovou krev a pak jsem se konečně uvolnila, když mi dali malou na bříško. Najednou začali kolem mě lítat, já nevěděla co se děje ale začala jsem jim hodně krvácet - stráta 700 ml. Nemohli mi napíchnout žílu, nakonec se jim to povedlo a dostala jsem něco na zastavení krvácení a glukózu a oxitocin na zatažení dělohy. Mezitím si manžel povážil a poměřil Kristýnku která vážila 3830 g a měřila 52 cm. Pak jen porození placenty a šití a už byl klid. Malá se krásně přisála ještě na sále a pak jsme se ještě hodně mojkali než pro ni přijela sestra a odvezla ji na kontrolu na novorozenecké. Já ještě odpočívala, a pak mě převezli na oddělení šestinedělí.

    To je v kostce vše jsem ráda, že ačkoliv byl porod bolestivější než první ale byl krátký a máme z něj krásnou zdravou holčičku.

    ♥už mám srdíčko doma♥

    ♥♥♥ zítra už budeme snad chovat ♥♥♥ :o)

    ♥♥♥ "3" ♥♥♥ :o)

    ♥♥♥ "4" ♥♥♥ :o)

    ♥♥♥ "5" ♥♥♥ :o)

    Nová hlava a můžeme jet rodit ... 😀

    Zítra ke kadeřnici, aby jsem byla pro malou krásná a jedem ne...?

    Už len 22 dní, prosím nezabudni, čas sa krááááti....(Žbirka) 😀

    Ták za 49 dní se uvidíme s naší prďolkou ... paráda... už se těšíme.

    Dnes je přesně 100 dní do porodu 😀 hezkýýýý

    Včera mě mimi poprvé koplo tak, že jsem to cítila i na ruce 😀