hardlyknow
18. kvě 2017
174 

Cestování v těhotenství? Bez problémů!

Uvažujete o relaxu v teplých krajinách dříve, než se vaše dítě narodí? Přečtěte si naše tipy, jak to zvládnout bez zbytečných problémů!

Cestování je součástí životního stylu každého dnešního člověka a ani těhotné ženy nejsou žádnou výjimkou. Mnohé budoucí maminky se ho nechtějí vzdát. Přestože není nijak prokázáno, že by cestování vyvolávalo samovolný potrat či předčasný porod, je třeba, abyste znala veškerá rizika, ale i tipy, jak to všechno zvládnout v naprostém pořádku.

Cestování na kratší vzdálenosti, například na lékařskou prohlídku nebo do zaměstnání těhotné jen málokdy vadí. Pokud ano, je to způsobeno tím, že nastávající maminka trpí nevolností či je příliš unavená. Není to tím, že by to bylo nějak pro miminko či ženu nebezpečné. Pokud se však těhotná žena rozhodne řídit auto, musí dbát mnohem větší opatrnosti, neboť během těhotenství dochází ke zpomalení reakcí. Výborným pomocníkem a nedílnou součástí je i bezpečností pás pro těhotné, který vede přímo pod bříškem a nevyvíjí tak žádný tlak na dělohu. Mnoho budoucích maminek si dokonce vypíná airbagy, protože si myslí, že jsou nebezpečné. To je však velký omyl! Náraz břichem do tvrdého předmětu (volantu) je opravdu nebezpečný, a právě airbag ho dokáže výrazně zmírnit. Proto si nikdy airbagy nevypínejte.

Při cestách na větší vzdálenosti je třeba zvážit všechny okolnosti - cestu, lokalitu, hygienické podmínky, vlastní stav apod.

Před každým vycestováním se vždy poraďte se svým ošetřujícím lékařem! Především, pokud se chystáte na cestu letadlem. To totiž dokáže těhotenství z velkých tlakových rozdílů ohrozit. Nejbezpečnější je pro maminku i plod létání ve druhém trimestru. Do 28. týdne těhotenství lze létat bez omezení, ale v pozdějším stádiu těhotenství se může stát, že aerolinky přepravu nastávající maminky odmítnou.

Přečtěte si i další zkušenosti našich maminek, kde najdete další zajímavé tipy a triky, abyste si cestování užila vy i vaše miminko.

Foto: Unsplash.com

#cestovani

Začni psát komentář...

Odešli