hasara33
15. lis 2021
532 

Vánoce 2021: Kreativní sady pro děti, dětský mikroskop i chytré hračky.

Foto zdroj

Tipy na dárky pro malé vědátory a kreativní děti!

Ahoj holky koníkovky,

ať chceme, nebo ne Vánoce jsou skoro za dveřmi, a proto je nejvyšší čas poohlédnout se po nějakých dárcích pro naše milované ratolesti.
Já osobně Vánoce miluji - tu atmosféru, vůně cukroví a vánočky, vánoční trhy, zdobení domu, radostné dítko otevírající každý den jedno okénko adventního kalendáře - mimochodem, pokud vybíráte nějaký parádní adventní kalendář, koukněte na skvělé tipy, které vám ve svém článku představí maminka @brixavonpavli zde. Věřím, že si nějaký vyberete.
Zkrátka období Vánoc je pro mě nejkrásnější období v roce. Nicméně vybírání dárků bývá kolikrát velmi náročný úkol.

Máte doma malého nadšence do vědy nebo kreativní slečnu či hocha? Pokud ano, tak vám můj dnešní článek bude jistě velmi nápomocný, pokud vybíráte nějaké zajímavé kreativní tvoření pro děti.
Představím vám dnes totiž 7 tipů na dárky pro děti, které rádi vyrábějí dle vlastní fantazie, zajímají je chemické pokusy či zkoumají svět pomocí mikroskopu.

To by bylo vše k úvodu a pojďme se teď na jednotlivé tipy na hračky pro kreativní děti podívat!


Pravěké akvárium ALBI

Pravěké akvárium od ALBI bude skvělým dárkem pro každé dítě, které si chce vytvořit svůj vlastní chov živoucích fosilií od vajíček až po dospělého jedince živočicha jménem listonoh. Váš malý biolog tak může pozorovat, jak se listonozi líhnou z vajíček, pozorovat jejich vývoj a starat se o ně jako o domácího mazlíčka.
Všechno, co je k chovu potřeba sada obsahuje. Akorát jediná věc, kterou budete potřebovat a není součástí balení je destilovaná nebo převařená voda. Sada Pravěké akvárium je vhodná pro všechny děti od 7 let.

Foto zdroj

Výhody

  • rozvíjí znalosti
  • učí zodpovědnosti při péči o živého tvora
  • pro kluky i holky

Nevýhody

  • žádné

Pravěké akvárium ALBI

  1 zkušenost

Sada Pravěké akvárium od Albi nabízí možnost pomocí destilované vody a lampičky se žárovkou pozorovat líhnutí a následný vývoj živoucích fosilií.

Orientační cena v době publikace článku: 799,-


Velká chemická laboratoř Clementoni

Velká chemická laboratoř od Clementoni jistě potěší každého malého chemika, který rád dělá různé pokusy. Tato sada nabízí až 150 naprosto bezpečných chemických pokusů, které může váš vědátor zkoušet s předměty, které běžně máte v domácnosti nebo s předměty, které se nacházejí v sadě. Sada Velká chemická laboratoř je vhodná pro kluky i holky od 8 let.

Foto zdroj

Výhody

  • rozvíjí znalosti
  • učí základům chemických vlastností
  • pro kluky i holky

Nevýhody

  • žádné

Velká chemická laboratoř Clementoni

Velká chemická laboratoř Clementoni pro děti nabízí možnost vyzkoušet si až 150 chemických pokusů s použitím běžných předmětů, co se vyskytují v domácnosti nebo s pomocí předmětů, které sada obsahuje. Návod na bezpečné provedení všech pokusů je v manuálu, který je přiložený k sadě. Vhodné pro děti od 8 let.

Orientační cena v době publikace článku: 579,-


BUKI Mikroskop MS907B s 30ti experimenty

BUKI Mikroskop MS907B s 30ti experimenty bude skvělým vánočním dárkem pro malého badatele, který chce zkoumat svět opravdu zblízka, konkrétně se zvětšením 200x 600x a1200x. Tento mikroskop pro děti má navíc kovovou konstrukci a LED podsvícení pro lepší pozorování vzorku. V sadě je několik předpřipravených vzorků a příslušenství, díky kterému si může malý vědátor připravit své vlastní vzorky k pozorování. Sada je vhodná pro všechny kluky i holky od 7 let.

Foto zdroj

Výhody

  • rozšíření znalostí o přírodě
  • pro kluky i holky

Nevýhody

  • žádné

BUKI Mikroskop MS907B s 30ti experimenty

BUKI Mikroskop MS907B má kvalitní kovovou konstrukci a LED podsvícení. Mikroskop nabízí zvětšení pozorovaného vzorky 200x 600x a 1200x. Kromě příslušenství sada obsahuje až 30 experimentů přesně popsaných v přiloženém návodu. Vhodné pro děti od 8 let.

Orientační cena v době publikace článku: 999,-


SES Rostoucí krystaly a drahokamy

Krásná sada SES Rostoucí krystaly a drahokamy je spíš asi dárek vhodnější pro malé slečny. Já jsem tuhle sadu koupila své sestřenici, která má 7 let, loni jako vánoční dárek a byla z toho nadšená. V sadě se nachází 3 barvy kamenů - růžová, zelená a bílá a 3 drahokamy ve stejných barvách plus vše, co potřebujete k výrobě krásných krystalů, které se jistě stanou originální ozdobou každého holčičího království. Sada je vhodná od 8 let.

Foto zdroj

Výhody

  • vytvoření vlastní dekorace
  • krásné barvy

Nevýhody

  • spíš pro holky
  • na jedno použití

SES Rostoucí krystaly a drahokamy

Se sadou SES Rostoucí krystaly je možné pozorovat, jak se po vložení do magického roztoku mění obyčejné kameny v barevné krystaly. Vhodné pro děti od 8 let.

Orientační cena v době publikace článku: 319,-


LISCIANI Archeologická sada Velociraptor

Roste vám doma malý paleontolog či milovník dinosaurů? Pak bude LISCIANI Archeologická sada Velociraptor určitě tím pravým vánočním dárkem. Pomocí náčiní si může každý dětský paleontolog odhalit kostru svého dinosaura, která je uvnitř sádrového bloku. Vhodné pro kluky i holky od 7 let.

Foto zdroj

Výhody

  • rozvíjí jemnou motoriku
  • rozvíjí znalosti o dinosaurech

Nevýhody

  • na jedno použití

LISCIANI Archeologická sada Velociraptor

S LISCIANI Archeologickou sadou může každý dětský paleontolog odhalit svého dinosaura ze sádrového bloku pomocí náčiní, které je součástí balení. Vhodné pro děti od 7 let.

Orientační cena v době publikace článku: 275,-


EP Line Style4Ever výroba šperků

Kreativní sada EP Line Style4Ever výroba šperků je typicky dárek pro kreativní malé parádnice, které si chtějí vyrobit šperky dle vlastní fantazie. Na letošní Vánoce jsem tuhle sadu pořídila pro 9ti letou sestřenici, tak jsem zvědavá, jak se jí bude líbit. V sadě najdete formu, gel na výrobu šperků, třpytky a dekorace pro vlastní zdobení šperků. Sada je vhodná pro holky od 8 let.

Foto zdroj

Výhody

  • rozvíjí kreativní myšlení dítěte
  • rozvíjí jemnou motoriku
  • vytvoření šperků dle vlastní fantazie

Nevýhody

  • jen pro holky

EP Line Style4Ever výroba šperků

EP Line Style4Ever výroba šperků je sada na výrobu až 20 typů šperků podle vlastní fantazie. Do forem se nalije hmota, přidají se třpytky dle libosti a po zatuhnutí je šperk hotový. Vhodné pro děti od 8 let.

Orientační cena v době publikace článku: 659,-


Buki profesionální studio Velká výroba svíček

Buki profesionální studio Velká výroba svíček je krásná kreativní sada pro děti na výrobu svíček dle vlastní fantazie. S touto sadou může holčička nebo i kluk vyrobit svíčky všech tvarů, velikostí a nadekorovat si je podle sebe.
Svíčky se vyrábějí ze zdravotně nezávadného sójového vosku, který se dá nahřát v mikrovlnce pomocí speciální nádoby s víkem, která je součástí balení. Na dekorování svíček sada obsahuje různé třpytky, potisky, přívěsky a šablony. Vhodné pro děti od 7 let.

Foto zdroj

Výhody

  • rozvíjí kreativní myšlení dítěte
  • rozvíjí jemnou motoriku
  • vytvoření svíček dle vlastní fantazie

Nevýhody

  • cena

Buki profesionální studio Velká výroba svíček

Buki profesionální studio Velká výroba svíček umožňuje vlastnoruční výrobu přírodních svíček ze sójového vosku a bavlněného knotu. Pomocí přiložené speciální nádoby je možné vosk nahřát v mikrovlnné troubě. Vhodné pro děti od 7 let.

Orientační cena v době publikace článku: 1088,-


Blížíme se k závěrů mého článku a já doufám, že se vám líbil a zároveň vám pomohl při výběru nějaké kreativní či vědecké sady pro vašeho malého průzkumníka či malou parádnici.

Já jsem jako dítě tyhle sady milovala, i když tehdy toho na výběr nebylo tolik jako dnes. Když mi bylo 10 let dostala jsem pod stromek právě dětský mikroskop s pokusy a pamatuji, jak jsem z toho byla nadšená. Moje dcera je na tyhle sady zatím ještě malá, ale upřímně doufám, že až bude starší, tak jí to bude také zajímat jako mě, když jsem byla dítě, a těším se až budeme zkoumat a vyrábět spolu.


Také rádi kupujete tyhle naučné hračky pro děti, nebo vaše děti dávají přednost jiným typům hraček? Máte s nějakou z výše zmíněných sad zkušenosti?

Budu ráda, když mi napíšete vlastní zkušenost pod konkrétní kreativní sadu v Centru recenzí Modrého koníka a pomůžete tak ostatním maminkám v rozhodování, popřípadě napište do komentářů tipy na své kreativní a vědecké sady pro děti. Nezapomeňte, že za každou přidanou zkušenost v Centru recenzí budete odměněni 💙.

Všem přeji krásný den.

Začni psát komentář...

Odešli