hasara33
27. črc 2021
296 

Vybíráme kapslový kávovar do 1500 Kč

Víte, co je nejlepší k šálku kávy?

Další šálek.

Čauky koníkovky,
ano, jak už nadpis napovídá, dnešní článek budu věnovat výběru toho správného kávovaru, protože, co si budeme povídat, pro nás plně vytížené maminy na mateřské je káva doslova nutností abychom vůbec zvládly den. Konkrétně já jsem na kávě přímo závislák.
Na trhu se objevují kvanta různých typů kávovarů a já svůj článek budu věnovat konkrétnímu typu a to sice kapslovým kávovarům, který vám udělají super kávu, ale zároveň za ně neutratíte tisíce a proto jsem se rozhodla vybrat kávovary, které se pohybují v cenové relaci do 1500 Kč.

Tak jo tolik k úvodu a teď pojďme na to.


DAVITO kávovar

Musím říct, že tento kávovar mě dostal svou nízkou cenou a i přesto, že je opravdu za pakatel má pěkný výkon a tlak při přípravě kávy až 19 barů což nemají ani některé dražší kávovary, o kterých bude řeč dále. Také objem nádržky na vodu má veliký a to až 1,1 l. Nicméně na kapslový kávovar je docela náročný na prostor takže do menší kuchyně bych ho nedoporučila a designově se mi popravdě také moc nelíbí, ale samozřejmě to je jen můj subjektivní názor. Pokud vám jde hlavně o poměr cena x výkon tak tento kávovar bude skvělou volbou. Nikde jsem se nedočetla zda má funkci ''upozornění na odvápnění'' takže předpokládám, že tuhle funkci postrádá což hodnotím jako velké mínus. Dále se mi moc nelíbí, že po přípravě nápoje nemá funkci automatického proplachování trysky, chybí úsporný režim a lze připravit pouze teplý nápoj. Nicméně vzhledem k ceně je to asi pochopitelné.

Výhody

  • cena
  • výkon
  • objem zásobníku na vodu
  • použití více druhů kávových kapslí

Nevýhody

  • rozměry
  • chybějící funkce upozornění na odvápnění
  • chybějící funkce automatického proplachování trysky
  • chybí úsporný režim
  • příprava jen teplého nápoje

DAVITO kávovar

DAVITO kávovar v moderním designu vám udělá různé druhy kávových nápojů a čaje pod tlakem až 19 barů. Zároveň pracuje pod příkonem až 650 W a snadno se obsluhuje. Kávu si připravíte stisknutím jednoho tlačítka. Přístroj je vybaven nádržkou na vodu o objemu 1,1 l, LED signalizací a držákem na šálek s odkapávací miskou. Kávovar můžete plnit kapslemi Bontani, Lavazza Espresso Point, Martello Cafe, Gimoka (kapsle Lavazza Espresso).

Orientační cena v době publikace: 399,-


Krups Nescafé Dolce Gusto Piccolo XS

Na rozdíl od předchozího má tento kávovar maličkaté rozměry takže do malé kuchyně naprosto ideální. Zároveň se mi velmi líbí i designově. Kapslový kávovar od Dolce Gusto jsem také měla, ale trochu jiný typ a nemůžu si při používání na nic stěžovat. Použití i čištění bylo snadné a káva z něho byla výborná a hlavně Dolce Gusto má široký výběr různých druhů kávy, horké čokolády, kávových nápojů a čaje, a to jak teplé nápoje, tak i ty studené. což je velké plus. Dále kladně hodnotím funkci upozornění na odvápnění. Myslím si, že i cena je relativně příjemná. Jediný, co hodnotím jako mínus je chybějící funkce automatického proplachování trysky.

Výhody

  • cena
  • design
  • rozměry

Nevýhody

  • chybí funkce automatického proplachování trysky

Krups Nescafé Dolce Gusto Piccolo XS KP1A3B31

Krups Nescafé Dolce Gusto Piccolo XS KP1A3B31 je kompaktní kávovar v moderním designu, jenž nabízí přípravu až třiceti různých druhů kávy, kávových nápojů i čaje. Jeho minimalistické provedení se hodí ideálně do menší kuchyně. Kávovar se velmi snadno ovládá pomocí manuální páčky a disponuje tlakem čerpadla až 15 barů. S tímto kávovarem můžete připravit, jak teplé nápoje, tak i studené. Dále je vybaven energeticky úsporným režimem - tedy po 1 minutě nečinnosti se automaticky vypne a taktéž vás upozorní na nutnost odvápnění.

Orientační cena v době publikace: 769,-


BELLAROM BKM 1250

U tohoto kávovaru mě nejvíc zaujal systém likvidace použitých kapslí - tedy, že použité kapsle přístroj sám automaticky vyhodí do zásobníku, který má relativně velký objem, vejde se do něj 9-11 kapslí což je podle mě paráda. Na takovou funkci jsem u žádného jiného kapslového kávovaru nenarazila, tedy alespoň ne u těch pod 1500 Kč. Dále nádržka na vodu má také velký objem a to až 1l. Kladně hodnotím tlak až 19 barů. Designově mě tento kávovar moc nezaujal a zdá se mi i takový dost robustný. Bude asi náročnější na prostor. Nicméně vkus máme každý jiný takže věřím, že někomu z vás se naopak bude velmi líbit. Opět zde bohužel chybí funkce upozornění na odvápnění a také funkce automatického proplachování trysky. Má sice funkci ochrany proti přehřátí a proti usazeninám, ale já osobně přesně nevím, co si pod tím mám přesně představit. Možná to znamená, že tyhle funkce má, ale nikde jsem se nedočetla, jak to v tomto konkrétním případě je, takže pokud má někdo z vás s tímto kávovarem osobní zkušenost, budu velmi ráda, když mi to napíšete do komentáře.

Výhody

  • systém automatické likvidace použitých kapslí - do zásobníku
  • objem nádržky na vodu

Nevýhody

  • objemný
  • chybí funkce automatického odvápnění a proplachování trysek

BELLAROM BKM 1250

BELLAROM BKM 1250 vám připraví jakýkoliv kávový nápoj či čaj během pár minut pod tlakem až 19 barů a příkonem 1250 W. Kávu nebo čaj si připravíte stisknutím jednoho tlačítka po vložení kávové kapsle do kávovaru. Díky praktickému úspornému režimu se kávovar sám vypne po 15 minutách nečinnosti, ale tato doba lze prodloužit až na 30 minut. Kávovar se po zapnutí zahřívá 25 sekund a je vybaven funkcí programovatelné plnění objemu šálku 25-200 ml, ochranou proti přehřátí a proti usazeninám, vyndavacím držákem na šálek s odkapávací mřížkou, který lze nastavit dle velikosti šálku. Dále je kávovar vybaven záchytnou nádobou na použité kapsle s objemem 9-11 kapslí , které přístroj sám automaticky po použití do nádobky vyhodí a nádržkou na vodu o objemu 1 l. Kompatibilní s kapslemi Nespresso a Bellarom.

Orientační cena v době publikace článku: 1489,-


TASSIMO Suny TAS3203

Stejně jako s kávovarem Dolce Gusto mám i s tímto osobní zkušenost. Velmi se mi líbí designově, ale patří spíš mezi větší z kapslových kávovarů takže do malé kuchyně nedoporučuji. U tohoto kávovaru mi velmi vyhovovalo, že každá kapsle má svůj vlastní čárový kód díky, kterému přístroj sám pozná kolik vody či mléka má nadávkovat a vy se o to nemusíte starat, vše se dělá automaticky. Také výběr z kapslí je široký. Udělá klasickou černou kávu, espresso, latte (ochucené i neochucené), horkou čokoládu i čaj a samozřejmě je možnost připravit si i studený nápoj dle výběru kapsle. Také vás upozorní na potřebu odvápnění a po přípravě každého nápoje se tryska automaticky proplachuje což je třeba pro mě důležitá funkce, protože v Dolce Gusto kávovaru tato funkce nebyla a někdy se pak ty chutě jednotlivých nápojů mísily. Nenapadá mě žádné negativum jedině snad trochu náročnější čistění dávkovače na kapsli a prostoru kolem, které bylo po vícero použití trochu zaneseno zbytkovou kávou z kapsle.

Malý tip - pokud se rozhodnete koupit tento kávovar tak doporučuji po použití vždy dávkovač na kapsli a prostor kolem otřít vodou a to hlavně v případě, že si děláte horkou čokoládu, protože zbytek vody a čokolády v kapsli zůstává a pak to vytéká do dávkovače a na můj vkus toho není zrovna málo. Pokud to tam necháte delší dobu, tak se to pak špatně čistí.

Výhody

  • široký výběr z kapslí
  • systém upozornění na odvápnění a automatické propláchnutí trysky

Nevýhody

  • náročnější údržba

Bosch kávovar na kapsle TASSIMO Suny TAS3203

Bosch kávovar na kapsle TASSIMO Suny TAS3203 je elegantní kávovar s nadčasovým designem a chromovaným povrchem, který se bude jistě krásně vyjímat v každé moderní kuchyni. Kávovar je vybaven funkcí smartstart což znamená, že stisknutím předního tlačítka přístroj spustíte, vložíte kapsli a zbytek už je plně automatizovaný. S kávovarem si můžete připravit různé druhy kávy od silného espressa po lahodné latte macchiato, a to díky funkci intellibrew - přístroj sám určí z čárového kódu na kapsli správné množství tekutin, spaření a teplotu. Dále je kávovar vybaven nastavitelným stojánkem na šálek, nádržkou s ryskou o objemu až 0,8 l, automatickým čistícím a odvápňovacím programem, automatickým čištěním trysky po každém použití a nízkou spotřebou energie díky úspornému režimu.

Orientační cena v době publikace článku: 1344,-


Tchibo Cafissimo EASY

Poslední v mém výběru je tento kávovar z Tchiba, který se svou menší velikostí parádně hodí do malé kuchyně, protože není tak náročný na prostor. Obsluha je snadná - pomocí tří tlačítek dle typu kávy. Kladně hodnotím patentovaný systém tři tlaků spaření kávy což tedy znamená, že na každý typ kávy je použitý jiný tlak spaření a na výběr je z 3 typů: espresso, caffè crema či cappuccino a překapávaná káva. Zároveň je možné připravit i čaj. A pro mě osobně důležitý parametr - kávovar upozorňuje na potřebu odvápnění. Kávovar je nenáročný na údržbu, protože všechny jeho části jako nádobka na vodu a zásobník na kapsle jsou vyjímatelné a držák, odkapávací mřížku a odkapávací misku lze mýt v myčce. Jediný, co mi zde opět chybí je automatické proplachování trysky a větší výběr z druhů kávy, ale samozřejmě pro někoho může být výběr naprosto dostačující.

Výhody

  • patentovaný systém spaření kávy
  • signalizace potřeby odvápnění
  • prostorově nenáročný
  • velikost

Nevýhody

  • menší výběr z nápojů
  • chybí funkce automatického proplachování trysky

Tchibo kávovar na kapsle Cafissimo EASY

Se svou šířkou pouhých 12 cm bude Tchibo kávovar na kapsle Cafissimo EASY ideálním společníkem do malé kuchyně, protože skutečně zabere velmi malý prostor. Přístroj je vybaven třemi tlačítky s patentovaným systémem tří tlaků pro spaření kávy a přednastavením objemu vody pro spaření espressa cca 40 ml, caffè crema cca 125 ml, překapávané kávy cca 125 ml. Zároveň je přístroj vybaven časovačem, programovatelným množstvím nápoje, automatickou signalizací potřeby odvápnění, odnímatelným držákem šálku, který lze mýt v myčce, nádržkou na vodu s objemem 0,65 l a automatickým vypínáním po 9 minutách nečinnosti.

Orientační cena v době publikace článku: 950,-


Doufám, že vám můj článek alespoň trochu pomůže v rozhodování při výběru správného kapslového kávovaru. Za sebe musím říct, že mi nejvíc vyhovoval kávovar Tassimo a to hlavně díky upozornění na odvápnění (pro mě důležité, protože bez signalizace bych si na to zaručeně nevzpomněla) a automatickému proplachování trysky po každém použití a pokud bych měla jít do jiného kapslového kávovaru tak tyhle funkce jsou pro mě nezbytné. Také bych řekla, že Tassimo má největší výběr v nápojích a to nejenom, co se týče kávy, ale nabízí i kapsle na kakao, různé druhy horké čokolády a čaje, a protože můj manžel nepije kávu, zato má rád čaj a horkou čokoládu, tak i on měl možnost širokého výběru.


A co vaše zkušenosti s vybranými kávovary? Budu ráda, když mi dáte do komentářů vědět nebo můžete napsat vlastní zkušenost pod konkrétní kávovar a pomoct tak ostatním v rozhodování, popřípadě napište tipy na své favority.

Všem přeji krásný den.

Začni psát komentář...

Odešli