Na youtube jsem si nasla video primo pro DeLonghi. Tryska ma byt nejakou dobu uplne tesne pod hladinou, jen tak tak aby to nestrikalo. Po nejake dobe se trochu posune niz a nakloni.
Jinak mleko staci plnotucne, zadne specialni neni potreba.
@habiba_ketta ano také jsme našla tohle video a ač jsem to dělala přesně podle toho, tak bez výsledků 🙈
@hasara33 Je to o cviku, nic víc. Kdysi jsem nenapěnila ani plnotučné, teď už jakékoliv. Tryska těsně pod hladinu, jak to přestane dělat takový prskavý zvuk, tak zajet kousek níž. Konvičku držet zespodu, jak začne pálit, že ji neudrží, je čas skončit.
Takže to může být konvičku, jakou máš? Tryska, pokud je stejná jako na obrázku a ne s takovým plastovým bazmekem na konci, je správná.
V prvni rade je treba delat v necem co je opravdu velmi dobre umyte. Samozřejmě i tryska.musi byt cista. Zadna mastnota, zadne zbytky chemie. Pokud jde z mycky,vzdy oplachnout studenou vodou a vytrit do sucha. Nejlepsi opravdu kov,nezustava mastny. Mleko samotne mastne je a podruhe ve stejne nadobce bez umyti jiz penu neudelas. Dalsi vec, vzdy nejdrive trochu pary odpust do hrnicku s vodou. Nejdriv jde totiž voda pak az para. Kdyz to das hned do mlika tak si ho naredis horkou vodou a uz nic nenadelas. Pak vloz trysku do konvicky, konvičku ze sikma a trysku jen kousek od hladiny mleka . Pomalu pouštej paru. Jak trochu probubla tak konvicku pomalu rovnej,paru na plno a trysku davej hloubeji do mleka. A samozřejmě konvickou behem slehani pohybuj.
@missbufy To je jen tim, ze tam jde ze zacatku horka voda a ne para. Chce to upustit. Mam doma uplne obycejny kávovar, tchýně drahy DeLonghi a oba dělají to stejne. A svagr ma no name znacku a nedela mu to. Je to proste o tom, jak je to uvnitr udelane. Dokonce i barista paru upousti aby tam nenaprskal jen horkou vodu.

Mleko barista? Místo plnotucneho.