117 / 210

    další pletařská premiéra - čepice na kruhové jehlici. Nahoře dokonce ubírám a ne jen stahuju jako u předchůdkyň. Prostě veledílo😀 😉

    18. lis 2013

    Nikdy nemohu pochopit, jestli muzu plest maly obvod na velke kruhove jehlici? Jak to probiha, to si vzdycky po te dlouhe snure oka prestehujes? Nemela by se takovahle cepice spis plest na tech peti kratkych jehlicich bez koncu. Mam v tom binec. Ale vysledek je povedeny!

    18. lis 2013

    @eufrozina já si taky myslela, že ne, ale holky tady mě navedly na techniku "magic loop knitting" a s tou to jde🙂 http://www.youtube.com/watch?v=IdSpc0EZpnk

    18. lis 2013

    Vypada to pracne, ale kdyz tam neni sev, stoji to za to. Děkuji za odkaz.

    18. lis 2013

    @eufrozina za chvíli si zvykneš a zas tak hrozné to není. Vlastně pleteš každou řadu nadvakrát, v půlce a na konci musíš přestěhovat očka.

    18. lis 2013

    díky za tip 🙂 Pletu čepici na kruhové jehlici a poprvé chci udělat bez "prdelky" nahoře. Koupila jsem si kvůli tomu i krátké jehlice, že to pak přehodím na ně, ale neumím to s nimi 😀 Možná to zkusím dokončit spíš na kruhových. Můžu se zeptat - splétáš oka přetahováním a v každé řadě?

    9. únor 2014

    @hpaja splétala jsem v každé řadě, ale příště chci zkusit ob řadu, as to bude vypadat líp, takhle bylo ubírání dost "prudké". A přetažením asi ne (názvosloví moc neovládám😉 ), prostě spletu dvě oka hladce.

    9. únor 2014

    @veroniquez tady to vidíš na fotce, v komentářích je i odkaz

    14. srp 2014